A Veszely csárda egyik kedvenc csárdám, talán azt is mondhatom, hogy a kedvencem. Legutóbbi értékelésem óta öt év telt el azóta fél tucatszor is megfordultunk náluk, ettünk haltepertőt, rántott pacalt, kakaspörköltet s még hosszan sorolhatnám. Legutóbb idén júniusban tértünk be.
Ezúttal társaim kedvező árú déli menüt ettek, ez nyilván nem volt olyan szintű, mint az a la carte, de ár/érték arányban kiválónak bizonyult. Jómagam pacalpörköltet rendeltem, gigantikus adagot adnak a remek pörköltből, mint megtudtam hetven dekát köret nélkül. Marad az öt pont.
A Veszely csárda Gyula és Békéscsaba között kb. félúton található. Délidőben jártunk arra, ezért megálltunk ebédelni. Az épület több részén volt megterítve, mi az Élővíz- csatorna partján foglaltunk helyet. A pincér gyorsan felvette a rendelést és rövid időn belül hozta a nagyon finom sűrű gulyáslevest. A második is finom volt, szivesen betérünk ide máskor is.
Szörnyű 2023. április 19., üzleti partnerrel járt itt
Délben érkeztünk ketten ebédelni, vártunk hátha jön egy pincér (2 pincér volt) a hely nem volt tele pár ember volt rajtunk kívül, minden mással foglalkoztak csak velünk nem, 12:30-kor már eléggé éhesek voltunk de továbbra se kaptunk étlapot, jó párszor ránk is néztek látták hogy nincs előttünk étlap mégse jött egyik se oda így inkább eljöttünk és elmentünk másik étterembe enni. Köszönjük szépen a kedves kiszolgálást Veszely csárda!
Igazán a M. csárdába készültünk de rendezvény miatt csak 3 órától fogadtak vendéget fél háromkor az üres belső térben még egy ital mellett sem várakozhattunk igen udvariatlanul küldtek el bennünket, soha többé nem megyünk oda. Gyulára útközben megálltunk a Veszely csárdánál ahol nagyon kellemes körülmények között igen barátságosan fogadtak.
Gyors kiszolgálás hihetetlen finom nagy adag rántott borjú máj finom limonádé kedves szavak kíséretében. Nem elhanyagolható az ehhez kapcsolódó igen baráti ár. Aki szereti a hasát ne kerülje el.
Már régebben elhatároztuk, hogy alkalomadtán kipróbáljuk ezt az éttermet, így a mai napon ezt meg is tettük. A csatornaparti teraszon ültünk le, a kedves mosolyú pincérfiú gyorsan jött is felvenni a rendelést. Több társaság is volt, így a kiszolgálás kissé akadozott, de nem volt vészes. Az ételek finomak voltak, mennyiségre is rendben volt.
Viszont a számla rendezése nem ment egyszerűen, kb. negyedóra várakozás után nekünk kellett bemenni a belső részbe, hogy fizetni tudjunk végre. Ettől függetlenül kellemes hely.
Barátokkal mentünk ebédelni egy szombati napon. Gyönyörű maga a környezet, a tulajdonos nem sajnálta a pénzt és az energiát a hely felújítására, berendezésére. Finom ételek, melyek közül kiemelkedett a sült hal. Kedves kiszolgálás, habár volt egy kis fennakadás az evőeszközökkel.
Rajtunk kívül nem voltak sokan, az ételek frissek voltak és nem kellett sokat várni rájuk. A kiszolgálásban lehetett hibát találni, de az ízek kárpótoltak minket.
Miután a tavaly őszi megnyitón fergeteges sikert mondhatott magáénak a Veszely csárda stábja, jómagam és barátiam is elhatároztuk, hogy elmegyünk még oda formális étterem-látogatásra is. Előbb az aradi Tulipán tulajdonosa látogatta meg őket egy baráti csapattal Márton nap alkalmából, elégedetten távoztak, persze apró bakik akadtak (pl.
nem volt minden bor megfelelően behűtve), de összességében felsőfokon nyilatkoztak a helyről. Ezt követően jómagam is ellátogattam oda már az idén s alig várom a következő lehetőséget. Ettünk zsályás citromos süllőfilét gombás rizzsel (2650), formázott körömfilét velős krokettel (2100), rántott gombát téli zöldségekkel (1750), kiszely levest tejfellel lilahagymával (950) és mákos gubát. Ételeink egytől egyik kiválóak voltak, nekem a mákos guba volt a kedvencem, ami annál is érdekesebb, hogy nem vagyok különösebben édesszájú. De nagyon ízlett a köröm is a velővel, meg a hal. az adagok bőségesek voltak, alig tudtunk velük megbirkózni. Ezúttal is pazar élménnyel távoztunk, sok sikert kívánunk az étteremnek.
Negatív és pozitív meglepetés is ért minket, amikor a párommal jártunk a felújított Veszely Csárdában. A hely szépen felújított, a parkolás megoldott, kiszolgáló személyzet udvarias és nem utolsó sorban az ételek nagyon finomak. Ami furcsa volt viszont, hogy egy pincér felvette a rendelést, egy másik kihozta az italt, egy harmadik a leveseket és egy pincérnő pedig a főételt.
Ennek a nagy cserélődésnek az lett a vége, hogy a számla végösszege egy főétel árával több lett, mint a valós fogyasztásunk. Ez sajnos nem ott, hanem már később derült ki számunkra, már nem mentünk vissza reklamálni (a számlát sem tartottam meg, minek). Amikor a felszolgáló hölgy a főételt hozta ki, akkor nála volt plusz egy tányér, de azt gondoltam másik asztalhoz megy vele. Csak az átszámolás után raktuk össze a képet, hogy bizony azt számlázták ránk. Fura, hogy nem tűnt fel neki, hogy nekünk mindent kiosztott, mégis maradt a kezében valami. :-) Összességében finomat ettünk mindketten, megyünk még vissza, de hogy előre átszámolom a fizetendőt az biztos! További szép napot mindenkinek! :-)