2. helyezett városi Egyéb látványosság közül
Kategória Egyéb látványosság
Munkácsy-negyed Békéscsaba bemutatkozása
Munkácsy Mihály festőről elnevezett Munkácsy-negyed a Modern Városok Program támogatásával létrejött projekt, melynek célja, hogy a festő életét és műveit alaposan bemutassa az érdeklődőknek, illetve megújuljon a belváros. A beruházás 2017-ben vette kezdetét és 2023-ban fejeződik be.
A Munkácsy-negyedhez tartozó látványosságok többek között az Ursziny-Beliczey kúria, mely a Békéscsabai Napsugár Bábszínház színhelye; a Munkácsy Emlékház; a Munkácsy-híd; a Kórház utcai híd; a Békésmegyei Könyvtár; a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Szoborsétány híd, ami a József Attila utcát és a Deák utcát köti össze.
Jé, itt ilyen tétel is van Békéscsabán, hogy "Munkácsy negyed". Így aztán több bőrt lehet lehúzni még ugyanarról. . . Szóval, nézzük csak. . . voltam a Munkácsy múzeumban, a Munkácsy emlékházban, láttam a rőzsehordó nő, az ásító inas, a köpülő nő szobrát, a leégett malmot. az Élővíz-csatorna mindkét partját, szóval akkor joggal.
. . hogy kihagyhatatlan, az nem kétséges. Békéscsabán járni és mindezeket nem látni, felesleges út volt, elpuskázott lehetőség. Sok kitűnő program egyhelyen.
Békéscsaba központjában található a Munkácsy negyed. Szépen felújított épületekkel, amelyek a festőóriás személyéhez vagy nevéhez kötődnek. Érdemes végigjárni a múzeumot, a kúriát, a sétányt a hídról rácsodálkozni a folyó szépségére.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.