A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar egy olyan kiállítótér, ahol lehetőség adódik arra, hogy személykocsikba ülve a régi kor közelkedésének feelingjét megtapasztalhassa a látogató. A váróteremben a hobbi gyűjtemények kiállítása található.
A békéscsabai Élővíz-csatorna partján a belvárosban található ez a két vasúti kocsi, amelyben presszót alakítottak ki. De található itt régi szemafor, régi telefonfülke is. Belül régi vasúti emlékek találhatóak.
Kihagyhatatlan 2022. november 2.a párjával járt itt
Békéscsabán 3 db turista érem kapható és mindegyik itt, a Turisztikai Főpályaudvaron, mely a Munkácsy múzeummal átellenben található. 2 db régi vonatkocsit kell élképzelni, melyben különféle italokkal frissíthetjük fel magunkat. De érdemes ám itt körülnézni, mert régi tárgyak tömkelegét fedezhetjük fel. Csak 1 fotót teszek fel, hogy személyesen fedezzétek fel e látványosságot.