A Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar egy olyan kiállítótér, ahol lehetőség adódik arra, hogy személykocsikba ülve a régi kor közelkedésének feelingjét megtapasztalhassa a látogató. A váróteremben a hobbi gyűjtemények kiállítása található.
Ez most akkor itt látványosság? Nem presszó? Mert én főleg presszónak használtam. Elmentem mellette párszor, aztán azért bent volt a tudatomban, hogy biztos, hogy majd beülök, csak az alkalmat kell várni. . . Szóval, egy retró vonat, mint látható, mozdonnyal, immár örök ácsorgásra kárhoztatva.
Épp a napokban ócsároltam itt egy vasúttörténeti kiállítást Kaszaperen, de ez valami egészen más. Ez merő jófejség, kívül-belül egyaránt. Itt van a vonat, a legtöbben nem szállnak fel rá, ahogy megfigyeltem, hanem a mellette lévő teraszra telepednek, szép a part, a táj, belül meg mókás kiállítás, jófej az ember, aki kiszolgál, "jegyet váltottam", ennek neve ugyanis "Peron presszó", itt van a jegyem a kezemben, onnan látom, ő meg kalauzlyukasztóval kilyukasztotta, naptár szerint. Bent, a vagonokban rendes kályhák vannak, mint régen, mellettük fa a fűtéshez, a vonat mellett a leégett malom, arra látsz ki, szóval, csudaklassz hely! És a kávé is egész jó volt.
A békéscsabai Élővíz-csatorna partján a belvárosban található ez a két vasúti kocsi, amelyben presszót alakítottak ki. De található itt régi szemafor, régi telefonfülke is. Belül régi vasúti emlékek találhatóak.
Kihagyhatatlan 2022. november 2.a párjával járt itt
Békéscsabán 3 db turista érem kapható és mindegyik itt, a Turisztikai Főpályaudvaron, mely a Munkácsy múzeummal átellenben található. 2 db régi vonatkocsit kell élképzelni, melyben különféle italokkal frissíthetjük fel magunkat. De érdemes ám itt körülnézni, mert régi tárgyak tömkelegét fedezhetjük fel. Csak 1 fotót teszek fel, hogy személyesen fedezzétek fel e látványosságot.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 1 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.