2025. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. március 24.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez most akkor itt látványosság? Nem presszó? Mert én főleg presszónak használtam. Elmentem mellette párszor, aztán azért bent volt a tudatomban, hogy biztos, hogy majd beülök, csak az alkalmat kell várni... Szóval, egy retró vonat, mint látható, mozdonnyal, immár örök ácsorgásra kárhoztatva. Épp a napokban ócsároltam itt egy vasúttörténeti kiállítást Kaszaperen, de ez valami egészen más. Ez merő jófejség, kívül-belül egyaránt. Itt van a vonat, a legtöbben nem szállnak fel rá, ahogy megfigyeltem, hanem a mellette lévő teraszra telepednek, szép a part, a táj, belül meg mókás kiállítás, jófej az ember, aki kiszolgál, "jegyet váltottam", ennek neve ugyanis "Peron presszó", itt van a jegyem a kezemben, onnan látom, ő meg kalauzlyukasztóval kilyukasztotta, naptár szerint. Bent, a vagonokban rendes kályhák vannak, mint régen, mellettük fa a fűtéshez, a vonat mellett a leégett malom, arra látsz ki, szóval, csudaklassz hely! És a kávé is egész jó volt.
Fényképek (23)
Még több kép (13 db)
Turisztikai Főpályaudvar további értékelései
2023.07.06
![]()
A békéscsabai Élővíz-csatorna partján a belvárosban található ez a két vasúti kocsi, amelyben presszót alakítottak ki. De található itt régi szemafor, régi telefonfülke is. Belül régi vasúti emlékek találhatóak.
2022.11.02a párjával
![]()
Békéscsabán 3 db turista érem kapható és mindegyik itt, a Turisztikai Főpályaudvaron, mely a Munkácsy múzeummal átellenben található. 2 db régi vonatkocsit kell élképzelni, melyben különféle italokkal frissíthetjük fel magunkat. De érdemes ám itt körülnézni, mert régi tárgyak tömkelegét...
Európa Apartman Békéscsaba
28.000 Ft / 2 fő / éjtől ellátás nélkül