És bizony választ nem adtak rá, hogy mi került ezekben 20-20 millióba. No, hát akkor megnézem én is, a nép felejt, én meg öregszem, hát mik épültek itt ebből? Van egy templomkapu-szerű "bejárat", de nincs jelentősége, mert nincs bekerítve. Azért vannak ezek a helyek kialakítva a Mária-úton, hogy meg lehessen pihenni bennük. Úgy látok, a helybéli fiatalság pihen meg inkább, amikor odaértünk, akkor felálltak a kis kuckókból többen és eltolták a biciklit. Ha helybéli fiatal lennék, és is idejárnék. . . hmmm. . . szóval randevúzni. Azonos arányból voltak jelen fiúk és lányok, talán valamit megzavartunk. De sebaj, ők visszajöhetnek ide a fedett ülőkékbe, mi meg nyugodtan, békén élvezhettük a kertet. Van egy stilizált Noé bárkája talán (meg ne kérdezzétek, hogy mi köze van az ószövetségi Noénak Szűz Máriához, mert nyilván semmi), mellette kis faszobrok, állatokat ábrázolnak főleg bárány, kettő szétkorhadt, a szamár füle is le. Van egy dombormű, az Szent Család, József helyett napkeleti bölcsekkel. Meg szalonnát is lehet sütni egy széria-beton sütő körül, ha akarsz. Nos, körülbelül ennyi a Máriakert. Mondhatnám, hogy veszélyben van, azt hiszem, kissé pusztulóban.