2024. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. július 20.Ajánlom a helyet másoknak is!
Na, erre jól ráhangoltam magam, hogy ugyan már, miféle titkai vannak a szovjet repülőtereknek, az ilyeneket már csak megnézi az ember.... ezek még a régiek, a 30 év előtti szovjetek, vagy már megint itt vannak az újak, mert valami invazív faj és behoztuk őket megint? Így aztán meglátogattam... van egy kis, erre a célra fenntartott terület a fürdőfaluban, egy bánatos nyári munkás gyerek ül az ajtóban, nem túl nagy lelkesedéssel, és hát nem is igazán tud az egészről valami sokat. Szóval ezek itt semmiféle berekfürdői titkok, a titok az, hogy Kunmadarason volt egy nagyobb, ismert szovjet katonai reptér, és hát ebben a fürdőfaluban meg valami abból maradt egy ilyen kiállítás. Eléggé össze-vissza pakolva a relikviák, jobbra-balra nyílnak ilyen kis szobácskák, vagy inkább üregek, ott van ömlesztve az anyag. Pilótaruhák, tiszti egyenruhák, Junoszty TV is akad, zászlók, bombák, ejtőernyő lóg a plafonról, szóval ezeket nézheted meg, nem drága belépőjegyért. Aztán kimehetsz az udvarra, ott van egy termetes szovjet hadihelikopter, a hátsó részen meg egy MIG. És akkor ezeket sétálhatod körül, megszaglászhatsz mindent, a település tömve van gumimatracokat cipelő mámikkal, de ide, a titkos múzeumba nem jön senki, csak én. De egyébként érdekes és elgondolkodtató. Ajánlom is, de minek, mert ki szokott amúgy múzeumokba járni?
Fényképek (28)
Még több kép (18 db)