A Serház közvetlenül a település főútja mellett, a Budapesthez közelebbi részen a található, kis kiülős terasszal. Urbán Imre sörfőző mester Guri kézműves sörfőzdéjének söreit kínálják egyrészt palackozva (850-900 Ft/ üveg), másrészt frissen csapolva. Összesen 15 féle sör alkotja a szortimentet, pilseni, altbier, többféle gyümölcsös, ale, IPA, búza, porter többek között.
Magam részéről sem a sörök nagy szakértője, sem pedig fanatikus kedvelője sem vagyok, fogalmazzunk úgy, hogy leginkább olyan söröket szoktam inni, azt is csak hébe-hóba és szolid mennyiségben, amelyeknek nincs tipikus sör ízük. Bár a speciális sörcsap rendszernek köszönhetően napokig friss marad a frissen csapolt sörük is, én inkább maradtam a palackozott verziónál,a Keresztapa névre hallgató vaníliás stout-ot és egy üveg meggyes pilsenit választottam (2x900 Ft). Barátságos, flott kiszolgálás. Tiszta, kulturált hely. A sörökről a falon részletes ismertető olvasható.
A Serház nevű műintézménybe azért tértem be ismét, hogy megkóstoljam a Guri sörház New England India Pale Ale (NEIPA) sörét, miután rá kellett jönnöm, hogy az IPA, APA, West Coast IPA stb. stílusok közül hozzám ez áll a legközelebb. Úgyhogy ebből kértem egy pohárral.
Jó volt, bár nem érte el azok színvonalát, melyeket, ha nem is napi, de minimum heti rendszerességgel iszom, főként a temesvári Bereta nevű sörfőzdétől. A beltér nem változott, a terasz kellemes, ezúttal enni nem kértünk semmit. A kiszolgálás rendben volt, az árak is.
A Guri sörfőzde bemutatóüzlete Biatorbágyon az Etyek felé vezető úton. Tulajdonképpen Etyekre igyekeztünk, amikor felfigyeltem erre a sörözőre meg persze arra a két szóra, amire felettébb érzékeny vagyok: „kézműves sör”. Fék, parkolás, majd bementünk, kóstolgattunk, s elvitelre is vettünk többféle sört, amit Tordason baráti körben ittunk meg, miközben vártuk a választási eredményeket.
Rendeltünk csirkemájas szendvicset, a májkrém nem volt friss, határozott savanykája volt, én nem mertem volna a vndégek elé tenni. Ezzel együtt, mivel a fő profil a sör, megadom a helynek a 4 pontot. Étel ital rovatban a 3 pont átlagoslásképpen alakult ki, étel 1, sör 5, kettő átlaga 3.