Nos, nem írom le Matuska Szilveszter történetét, leírja, aki akarja, hogy a terrorista 22 embert megölt a merénylettel, én meg sokszor elmentem alatta, miután a legközelebbi rokonaimból több is Biatorbágyon lakik, de évtizedek óta egyszer sem álltam meg, hogy felmásszak. . . az ember mindig rohan valahová.
Egészen a mai napig, mert ma letettem a kocsit és csak felmentem egy kicsit végignézni a világon! Szóval, valóban ez már csak egy turistalátványosság, de nem árt, ha mindenki tudja, hogy mit is néz éppen. Viaduktnak hívnak egy-két dolgot még az országban, de azt hiszem, mindig ez marad a leghíresebb. A két híd közül az egyik kerékpáros útvonal, meg hát sétálós is, anyukák tologatják rajta a babakocsikat. Ingyen van, mindenkinek szabad a pálya, érdemes egy sétára mindenképp!
Kihagyhatatlan 2020. szeptember 2.egyedül járt itt
A monumentális kettős vasúti völgyhíd a település torbágyi része fölött magasodik, ma már csak turista látványosság és sétány. A Budapest-Hegyeshalom vasútvonal fontos szakaszához tartozott, az első híd 1883-ban épült, a 2. híd 1898-ban. A viadukt leginkább az 1931-es robbantásos merénylet kapcsán vált híressé, amelyre tábla is emlékeztet a hídlábnál.
A robbantás után 1934-re újították fel a hidat. A vasútvonal áthelyezése miatt 1979 óta már nem jár rajta vonat, műemlékké nyilvánították. A völgyhíd déli ága le van zárva, az északi lépcsőn közelíthető meg gyalogosan a közeli parkolóból. Nagyon klassz fentről a kilátás. A híd alatt virágokból rakott címer látható.
Kihagyhatatlan 2018. december 26.családjával járt itt
Érdekességnek,mindenkinek látni kell egyszer,hogy Mo. -on is ( már nem használatos) páros völgy hid-csak gyalogszerrel közlekedés van. Nagyon szép a körforgalom a hidnál-Biatorbágy cimere virágokból ültetve. A hidra( közel parkoló lehetőség)-sok lépcsőn felmászni,de a környékbeli táj kárpótól -csodás környék,dimbes-dombos táj.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 4 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.