Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hűsöljetek együtt a Balaton partján: családbarát strandok a Balatonon

Az egyik legfontosabb kérdés a családi nyaraláson, hogy hol fogunk strandolni. A Balatonon rengeteg lehetőség közül választhatunk, de nem mindegy, hogy milyen szolgáltatások közül válogathatunk. A cikkünkben összegyűjtött strandokon olyan szuper lesz az együtt töltött idő, hogy ősztől tavaszig ide vágyunk majd vissza.

 

Városi Strand (Keszthely)

Keszthely önmagában megér egy látogatást, de a nagy melegben iktassuk be a programok közé az 1864 óta működő Városi Strandot is, ahol hatalmas, 3 hektáros napozórészleg, megannyi sportolási lehetőség, valamint minigolf- és petanque pálya is használható a nyári napokon. Akár egy kényeztető masszázsra is befizethetünk, miközben gyerkőcünk az ugrálóvárban vezeti le felgyülemlett energiáit, aki pedig fél a nyílt víztől, annak a Balatont formázó medence lesz a megváltás a hőségriadó idején.

Keszthely Városi Strand / Fotó: khvuz.hu Keszthely Városi Strand / Fotó: khvuz.hu

 

 

Mandulavirág Strand (Balatonakali)

Balatonakali strandja 2023-ban ötcsillagos Kék Hullám Zászló minősítést nyert el, teljesen megérdemelten, hiszen igényes környezetével és szolgáltatásaival minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Óriáscsúszda, trambulin és játszótér várja a kisebbeket, a sportolni vágyók energiáját pedig a foci-, vízi- és tollaslabdapálya fogja lekötni. Ha megéheztünk, akkor a parton helyet kapott vendéglátóegység kínálatából választhatunk, ha pedig az egész napos fürdésben tartanánk szünetet, a gyermekeket az Ákombákom játszóház várja, ahol olyan szórakoztató programokkal készülnek, mint a sógyurmázás, festés vagy terménykép-készítés.

Árak: a napijegy felnőtteknek 1.400 Ft, 4-14 év között 800 Ft, diák és nyugdíjas jegy pedig 1.000 Ft.

NYITVA TARTÁS 2024
06.14-06.30-ig 8-18 óra között
07.01-08.20-ig 8-19 óra között
08.21-09.01-ig 8-18 óra között

A strand az ettől eltérő időben is látogatható, viszont mindenki csak saját felelősségére fürödhet, mivel sem a vízimentő-szolgálat, sem pedig az elsősegélynyújtó hely nem üzemel a nyitva tartási időn kívül!

MANDULAVIRÁG STRAND, Balatonakali - Fotó: balatonakali.huMANDULAVIRÁG STRAND, Balatonakali - Fotó: balatonakali.hu

MANDULAVIRÁG STRAND, Balatonakali - Fotók: balatonakali.huMANDULAVIRÁG STRAND, Balatonakali - Fotók: balatonakali.hu

Szállások Balatonakalin és környékén>>

 

 

Lidó Strand (Vonyarcvashegy)

Vonyarcvashegy napsütötte strandja nem véletlenül emelkedik ki a balatoni vízpartok közül; hosszan elnyúló homokos szakaszai, lassan és fokozatosan mélyülő vize kisgyermekes családok számára is tökéletes választás lesz. A pancsolás mellett rengeteg egyéb izgalmas lehetőség is várja a látogatókat: játszótereket, óriás csúszdát és vízi akadálypályát próbálhatnak ki a csemeték, a nagyobbak pedig a SUP-on, szörfdeszkán vagy a vízisín egyensúlyozva tehetnek kísérletet arra, hogy szárazon megússzák a napot.

Fotó: Tourinform Vonyarcvashegy Facebook oldalaFotó: Tourinform Vonyarcvashegy Facebook oldala

Fotók: Lidó Strand/ beach Vonyarcvashegy Facebook oldalaFotók: Lidó Strand/ beach Vonyarcvashegy Facebook oldala

 

 

Napfény Strandfürdő (Balatonlelle)

A balatonlellei strandfürdő területe egész nyáron gyerekzsivajtól hangos, így aki kimondottan relaxálni szeretne a szabadnapjai alatt, annak nem a Napfény partot javasoljuk. Egyéb esetben a gyönyörű zöld fűvel befuttatott partjánál keresve sem fogunk jobbat találni gyermekeink számára, gyorsan felmelegedő sekély vizében pedig bátran lubickolhatnak még a legkisebbek is anélkül, hogy biztonságukért kelljen aggódnunk. Ha azonban úszni szeretnénk, akkor érdemes kombinált jegyet vennünk az itt megnyitott Élményfürdőbe is, ahol a medencék mellett a jakuzzit és a szaunákat is kipróbálhatjuk.

Belépő árak 2024: napi jegy 1.600 Ft a felnőttek részére, a 3-14 éves kor közötti gyerek- és nyugdíjas ár 800 Ft. 

A hivatalos nyitvatartási idő:
2024. június 01.-szeptember 15-ig, naponta: 9.00-20.00 óráig.

 

 

Alsóörsi Strand

A Balaton déli része után most nyargaljunk át az északi partra, hiszen sokan a legjobbnak emlegetik az Alsóörsi Strandot. 300 méteres partját végig puha pázsit borítja, de emellett fákban sincs hiány, így biztosan átvészelhetjük az ott töltött időt leégés nélkül. Ha valaki úszni szeretne, annak sétálnia kell befelé egy darabig, de a tó hűsítő, tiszta vize garantáltan megéri a menetelést. Családosoknak a keleti öblöt javasoljuk, ahol homokozó és árnyékot adó pergolák könnyítik meg a szülők dolgát, hétvégenként pedig még egy interaktív játszóházat is birtokba vehet az aprónép.

A felnőtt belépő 2.000 Ft, a gyerek- és nyugdíjas belépő 1.300 Ft. 

Szállások Alsóörsön és környékén>>

 

 

Esterházy Strand (Balatonfüred)

Ha a balatoni strandokat vesszük górcső alá, akkor a balatonfüredi Esterházy Strandot nem hagyhatjuk le a listáról; a parkosított, virágokkal színesített plázson muszáj megállnunk egyet mártózni. Két pancsolás között a napernyőkkel ellátott hintaágyakban lazulhatunk, a barnulni vágyóknak pedig külön napozóstégek kerültek kialakításra. A fürdő területén még két medence is elérhető, ahol élménycsúszda, buzgárok és sodrófolyosó teszi élvezetesebbé a hűsölést.

Fotó: Balatonfüredi strandok (Esterházy és Kisfaludy strand) Facebook oldalaFotó: Balatonfüredi strandok (Esterházy és Kisfaludy strand) Facebook oldala

 

 

Platán Strand (Balatonboglár)

Egy ingyenes strandtól nem feltétlenül azt várjuk, ami a balatonboglári Platánon fogad majd minket, pedig nyugodtan mondhatjuk, hogy sok fizetős társával bátran felveheti a versenyt. A kellemes, családbarát környezetben mosdók, öltözők és külön pelenkázók várják a vendégeket, a napvitorlával fedett homokos öböl és a fából készült kalózhajó pedig csak arra vár, hogy a legkisebbek meghódítsák. Az aktív feltöltődés szerelmeseinek sportpályák kínálnak lehetőséget a testmozgásra, de kölcsönözhetünk egy vízibiciklit is és felfedezhetjük a Balaton távolabbi helyeit többedmagunkkal.

Szállások Balatonboglár környékén>>

 

 

Panoráma Strand (Fonyód)

Fonyód központi strandját nemcsak az teszi vonzóvá, hogy gyermekbarát szolgáltatásai miatt itt valóban a család minden tagja kipihenheti a dolgos hétköznapok fáradalmait, hanem hogy olyan nem elhanyagolható részletekre is kiemelt figyelmet fordítanak, mint a tisztaság, ami valljuk be, maximálisan meghatározhatja pihenésünket. Természetesen a partszakasz kialakításakor az apróságok szórakoztatását is szem előtt tartották, így játszóterek, akadálypályák, vízköpők és szökőkutak egész garmadája áll a picik rendelkezésére.

Szállások Balatonbogláron és környékén>>

 

 

MÉG TÖBB BALATON:

A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni>>

Közönségkedvenc éttermek a Balaton északi partján>>

Balatonfüredi bakancslista 8 bámulatos látnivalóval>>

10+1 olcsó szállás a Balatonon kedvező áron>>

5+1 panorámás étterem a Balatonon>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
„Nem nyaralunk, csupán máshol vigyázunk a gyerekre” – ez a mondat biztosan ismerős minden szülőnek. Elvégre olyan gyermekbarát szálláshelyet találni, ahol az anyukák, apukák és a gyerekek is pihenhetnek, nem egyszerű feladat. Azonban van egy jó hírünk: nem is lehetetlen! Épp ezért, ha belföldi utazásra készültök a gyerekekkel, feltétlen olvassatok tovább, mert mutatunk 5 olyan családbarát szállodát Magyarországon, ahol végre megtaláljátok az álomvakációt!
Az Alföld mind természeti, mind kulturális adottságait tekintve különleges színfoltja országunknak, de ezen felül fürdői is hatalmas vonzerőt jelentenek a látogatók számára. Akár pihenés, akár gyógyulás céljából keressük az ideális helyszínt a fürdőzésre, az alábbi 10 város egyike sem fog csalódást okozni.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.