Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Közönségkedvenc éttermek a Balaton északi partján

2024.06.24 | 7 perc

Fedezd fel a Balaton északi partjának éttermeit és vendéglőit! Ha nem szeretnétek kutakodással tölteni az időt, akkor a legjobb helyen jártok, ugyanis itt összegyűjtöttük nektek a nyolcat a legjobbakból.

 

Halászkert Étterem

Cím: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc utca 3.

Balatonfüred egyik legrégebbi vendáglátó egysége a Halászkert Étterem, mely már az 1940-es években is kedvelt volt a halételek rajongóinak körében. A Makovecz Imre által tervezett épületben manapság sem lehet panasz a menüsorra; isteni levesek, halas fogások és hústálak közül válogathatunk. Az étterem nagyobb társaságok befogadására is alkalmas, úgyhogy a létszám sem lehet akadály, ha egy finom ebédre vágyunk a Balatontól egy karnyújtásnyira.

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Halászkert Étterem facebook oldalaKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Halászkert Étterem facebook oldala

 

 

Borcsa Étterem

Cím: 8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1.

A helyszín még mindig Balatonfüred, most azonban a tó körüli talán legszebb korzóhoz, a Tagore sétányhoz vezet az utunk. A Borcsa Étterem már 40 év várja látogatóit változatlan színvonallal, teraszain és termeiben összesen akár több száz embert is vendégül tudnak egyszerre látni. Étlapjukon bőven találunk halételeket, de vegyes tálak és gyerekmenük is szerepelnek a lehetőségek között.

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Borcsa Étterem facebook oldalaKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Borcsa Étterem facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10 élményfürdő Magyarországon mesés kültéri vízivilággal
Nyaranta minden gyermek álma, hogy a szünidő nagy részét pancsolással töltse. Mutatjuk, melyik hazai élményfürdők tartogatják a legtöbb kalandot – ahol azért a felnőttek sem fognak unatkozni! Szabadtéri medencék élményelemekkel, bébipancsoló, gyerekmedence, csúszdák, vízi attrakciók, sportolási lehetőségek, gyógymedence - ezekben a fürdőkben a család minden tagja megtalálja a kikapcsolódási lehetőségeket.

 

 

DOCK Bistro

Cím: 8230 Balatonfüred, Tagore sétány

Szintén a Tagore sétányt színesíti a DOCK Bistro, melyet a helyiek és az átutazók is örömmel látogatnak. Az étlapon nemzetközi választékot találunk, ahol a street food ételektől kezdve a steak variációkon át a különleges hamburgerekig rengeteg minden közül csemegézhetünk. Az Esterházy Strandtól mindössze egy perc az étterem, éa ahhoz is csak pár lépést kell megtennünk, ha a Balaton partján sétálgatva vezetnénk le a vacsorát.

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: DOCK Bistro facebook oldalaKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: DOCK Bistro facebook oldala

 

 

 

Aszófői Halsütő

Cím: 8241 Aszófő, 71. számú főút mellett a település szélén

Az Aszófői Halsütő cégére, a hatalmas műanyag süllő sokak számára ismerő lehet a főút mentén, a Tihany és Aszófő közti lapály közepén. Ha eddig csak távolról csodáltátok az éttermet, akkor eljött az ideje a kóstolásnak is, különösképpen a halételek szerelmeseinek. Keszeg, ponty, süllő, harcsa és hekk, mind aranyszínűre sütve – nincs is másra szükség egy meleg nyári napon a Balaton mellett.

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Aszófői HalsütőKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Aszófői Halsütő

 

 

Apáti Étterem és Kávézó

Cím: 8237 Tihany, Romkápolna utca 2.

2009-ben kezdte meg működését a tihanyi Apáti Étterem és Kávézó, mely a nagy érdeklődésnek köszönhetően azóta már túl van egy bővülésen is. Elsősorban pizzáikról ismertek a környéken, de természetesen a menün találunk mindenféle más ételt is. Evés közben érdemes felnézni a tányérunkról, hiszen háborítatlan zöld vidék és a balatoni táj lélegzetelállító látványa vesz körül minket.

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Apáti Étterem és Kávézó facebook oldalaKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Apáti Étterem és Kávézó facebook oldala

 

 

Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem

Cím: 8237 Tihany, Batthyány utca 3.

Bár Tihanyban a bőség zavarával küzdünk, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem nagy eséllyel pályázik a környék kedvenc étterme címre. Már a búbos kemence is kiemeli őket a többi vendéglátóhely közül, de az igazi aduászuk, hogy a skanzen keretein belül a paraszti élet mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk, amelyhez kézművesbemutatók is társulnak. Igazi magyaros ételek és hangulat vár minket náluk, ahol addig sem unatkozunk, amíg várjuk a főfogást!

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem facebook oldalaKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Barangolás Veszprém vármegyében – 9 élmény és látnivaló, amit nem hagyhattok ki
A Bakony vadregényes szurdokai, a Balaton-felvidék vulkanikus kúpjai és a hegyek ormán magasodó történelmi várak mind Magyarország legjobb kirándulóhelyei közé tartoznak. Veszprém megye azonban a túrázáson kívül is bőven rejt izgalmas látnivalókat. Csónakázhattok föld gyomrában megbújó tavasbarlangban vagy épp barangolhattok egy illatos levendulamezőn a Balaton hangulatos falujában. Hol? Már mutatjuk is!

 

 

Random Bagel Bar

Cím: 8242 Örvényes, Új utca 2.

Nemcsak a Balaton környékén, de az egész országban ritkaságszámba megy a jó bagelező, úgyhogy az Örvényesen helyet kapott Random Bagel Bar hiánypótlónak tekinthető. A görög tengerparti bárokat idéző étteremben jól megpakolt húsos, vegán és akár édes bageleket is lehet kérni, amihez jól fog csúszni a limonádé. Az alapítók eredetileg az átutazó biciklisekre gondolva egy elsősorban kerékpáros pihenőként funkcionáló helyet álmodtak meg, de azóta annyira felkapott lett a bár, hogy rég túlnőtte a kezdeti célkitűzéseket.

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Random Bagel Bar facebook oldalaKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: Random Bagel Bar facebook oldala

Szállástippek Örvényesen>>

 

 

TERASZ bistro & beach bar

Cím:8220 Balatonalmádi, Szent István sétány 4-6., Wesselényi strand

A sablonos – és lássuk be, sokszor nem túl jó – strand menti büfék kínálata mellett igazi felüdülés a TERASZ bistro & beach bar, mely a Balatonalmádin pihenők számára nyújt minőségi ételeket. És ezt nem csak ők mondják magukról; 2023-ban övék lett az Év Strandétele díj, melyet a marhanyelvből készült lepénnyel érdemeltek ki. Alapanyagaik helyi termelőktől származnak, így minden elemében balatoni ételekre számíthatunk náluk.

Közönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: TERASZ bistro & beach bar facebook oldalaKözönségkedvenc balatoni vendéglők az északi parton - Fotó: TERASZ bistro & beach bar facebook oldala

Szállástippek Balatonalmádiban>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Jöhet egy természetközeli séta Magyarország mesés kirándulóhelyein? Akkor gyertek velünk egy nyugodt, pihentető kiruccanásra hazánk mesés tavaihoz, ahol varázslatos tóparti séták várnak rátok meredek hegyek és kies völgyek bűvöletében!
„Nem nyaralunk, csupán máshol vigyázunk a gyerekre” – ez a mondat biztosan ismerős minden szülőnek. Elvégre olyan gyermekbarát szálláshelyet találni, ahol az anyukák, apukák és a gyerekek is pihenhetnek, nem egyszerű feladat. Azonban van egy jó hírünk: nem is lehetetlen! Épp ezért, ha belföldi utazásra készültök a gyerekekkel, feltétlen olvassatok tovább, mert mutatunk 5 olyan családbarát szállodát Magyarországon, ahol végre megtaláljátok az álomvakációt!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10+1 borászat kiváló konyhával
2024.06.06 | 10 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Miért kellene megalkudnunk, amikor egyszerre választhatjuk a borkóstolót kiváló pincészetekben és ínycsiklandó lakomákat kimagasló éttermekben! Összegyűjtöttünk 11 olyan helyszínt, ahol e két kulináris élmény egyszerre tetten érhető, teszteljétek ti is!