Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit

2024.07.17 | 9 perc

Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.

 

Sárga Borház Vendéglő

Cím: Mezőzombor, Disznókő dűlő, 37-es főút tarcali elágazás mellett

A Disznókő birtokon található, klasszicista stílusban épült borházépület már messziről felhívja magára figyelmet. Jó időben a teraszán elfogyasztott ebéd vagy egy délután kávézás emlékezetes lehet, hiszen bisztró konyhája minden ízlést kiszolgál. Fogásaikra jellemző a friss alapanyaghasználat, az évszakok szerinti kreatív fogások felsorakoztatása. Széles kínálatú borlapjukról különleges ritkaságokat éppen úgy kóstolhatunk, mint a Tokaj-hegyaljai pincészetek kiválóságait. Érdemes élni a lehetőséggel és piknik kosarukkal ellátogatni a Disznókő-dülőbe, ahol az ősi támfalak mellett sétálva borfalatkákat falatozhatunk egy palack jófajta tokaji kíséretében.

Hegyalja éttermei / Fotó: Sárga Borház Vendéglő Facebook oldalaHegyalja éttermei / Fotó: Sárga Borház Vendéglő Facebook oldala

 

 

Bobajka Étterem és Kávézó

Cím: Tarcal, Fő u. 94.

Az ikonikus Andrássy Kúria & Spa Michelin ajánlással jutalmazott étterme a múlt ízeit hozza el nekünk kiváló helyi alapanyagok felhasználásával, gourmet fogásokként tálalva. Várkonyi Bence séf konyhájában a regionális és magyar ételek mellett populáris fogások is helyet kapnak, a borkínálat is Tokaj-Hegyalja borvidékének legjobbjait vonultatja fel. A jelenleg 120 tételes, kizárólag tokaji borokat tartalmazó kínálat kialakítása Langó Tamás Michelin Sommelier Award nyertes Executive sommelier érdeme. 

Fedezd fel Tokaj-Hegyalja éttermeit / Fotó: Bobajka Facebook oldalaFedezd fel Tokaj-Hegyalja éttermeit / Fotó: Bobajka Facebook oldala

 

 

Dereszla Bisztró

Cím: Bodrogkeresztúr, Kossuth utca 2.

A Bodrog partján álló, saját hajókikötővel rendelkező hangulatos étteremben nemcsak finom ételeket kóstolhatunk, de különleges élményekben is részünk lehet. Megfogalmazásuk szerint saját fantáziára és szaktudásra épülő hagyományos ételek készülnek a Bém Bence executive séf által vezetett konyhán, melyek modern formát kapnak. Ezekhez az újragondolt tradicionális és helyspecifikus ételekhez kiválóan passzolnak a 78 tételt számláló borlap italai, melyek között tokaji és különleges balatoni borokat egyaránt találunk. Érdemes élni a lehetőséggel, és használni azasztalokba épített borhűtőt, ezzel a nyári melegben is kellemes hőmérsékleten tarthatjuk kedvenc borainkat.

Kulináris kalandok Tokaj környékén / Fotó: Dereszla Bisztró Facebook oldalaKulináris kalandok Tokaj környékén / Fotó: Dereszla Bisztró Facebook oldala

 

 

Sauska Tokaj

Cím: Rátka, 2722 hrsz.

A Villányban található étterem után Tokajban is megnyílt Bicsár Attila vezetésével a Sauska borászat étterme. A Pezsgőbárként aposztrofált vendéglátóhely tökéletes helyszín arra, hogy a neves borászat legjobb tételeit megkóstoljuk. A két kört formáló, szőlőtőkék között kialakított épületrészben zajlik a borkészítés, illetve az itt található látványkonyhában készülnek a fine dining stílusban megálmodott fogások. Ebben az exkluzív környezetben megtapasztalhatjuk, milyen csodás harmóniát alkot az építészet, a gasztronómia és borászat magasszintű gyakorlása.

Villány után Tokaj-Hegyalján is / Fotó: Sauska Facebook oldalaVillány után Tokaj-Hegyalján is / Fotó: Sauska Facebook oldala

 

 

LaBor Bistro

Cím: Tokaj, Bethlen Gábor utca 1.

Tokaj történelmi óvárosában található étterem főbb hitvallása, hogy tányérjaira a környékbeli termelőktől érkezett alapanyagból készült ételek kerüljenek, melyek tökéletes harmóniában állnak a tokaji borokkal. A szezononként frissülő étlap mellett naponta frissülő táblás ajánlatokkal is készülnek. A hangulatos étteremben borvacsora esteket tartanak a helyi borászok bemutatásával. Mivel a LaBor egyben panzióként is működik, így a szállóvendégek mellett külsős vendégek számára is biztosítanak étkezést, hétvégenként reggeli kínálattal is készülnek.

Bisztrók és éttermek Tokaj-Hegyalján / Fotó: LaBor Bistro Facebook oldalaBisztrók és éttermek Tokaj-Hegyalján / Fotó: LaBor Bistro Facebook oldala

 

 

Tokaj Étterem - Winestone Restaurant

Cím: Tokaj, Rákóczi utca 5.

Kivételes, exkluzív környezetben várja vendégeit Mercure Hotel Tokaj elegáns étterme, ahol a különleges borok és az ínyenc gasztronómiai fogások széles kínálatával találkozhatunk. A konyhát Antal Tibor executive chef jegyzi, akinek célja, hogy helyi termelőktől vásárolt, friss alapanyagokra épüljön az étterem kínálata. A folyamatosan bővülő borlapon a tokaji borvidék kiválóságainak számos tétele megtalálható, és hogy a vendégeknek is lehetősége legyen alaposabban elmerülni a tokaji bor különleges ízharmóniájában, borszemináriumokat gasztro-bortúrákat szerveznek.

Gasztrotippek Tokaj-Hegyalján / Fotó: Mercure Tokaj Center Hungary Facebook oldalaGasztrotippek Tokaj-Hegyalján / Fotó: Mercure Tokaj Center Hungary Facebook oldala

 

 

Minaro Hotel Tokaj MGallery - Tortuga Étterem

Cím: Tokaj, Csurgó-völgyi út

Az inka témakör nemcsak a szállodát lengi be, de az étterem fogásaiban is megmutatkoznak egyes elemei. Csorba István mesterszakács egy olyan étlapot álmodott meg, amelyben egyaránt helyet kapnak Közép-Amerika ízei és a helyi őstermelők alapanyagaira épülő tokaji fogások. Az elegáns környezetben kesztyűs pincérek szolgálják fel az ősi inka hagyományok ihlette étlap különlegességeit, amikhez kiválóan illenek az autentikus tokaji borok. Ha szeretnénk intenzívebb gasztronómiai élményt szerezni, érdemes részt vennünk a szálloda által szervezett főzőprogramokon, gasztronómiai mesterkurzusokon.

Prémium gasztronómia Tokajban / Fotó: Minaro Hotel Tokaj MGallery Facebook oldalaPrémium gasztronómia Tokajban / Fotó: Minaro Hotel Tokaj MGallery Facebook oldala

 

 

Harsányi Pincészet és Dűlőbisztró

Cím: Sárospatak, 0785/1.

A borászat dűlőbisztrója tökéletes panoráma kíséretében vezet be minket a gasztronómia rejtelmeibe. Az asztalra a nemzetközi konyha kiváló fogásai kerülnek, melyekben visszaköszönnek a Zemplén ízei is. Ha nem boldogulnánk a széles borkínálat láttán, vezetett borkóstolót is kérhetünk, ami során szakértő módon avatnak be a borok rejtelmes ízvilágába. A Megyer-hegyi Tengerszem felé vezető úton található étterem szívesen használja fel a térség alapanyagait, melyek között a Harsányi birtokon termő dió, birsalma, bodza is helyet kap. A szőlőültetvények nyugalmas szépsége, az étkezés szentsége és a borkultúra tisztelete egyszerre kap teret és bemutatkozási lehetőséget.

Fotó: Harsányi Pincészet és Dűlőbisztró Facebook oldalaFotó: Harsányi Pincészet és Dűlőbisztró Facebook oldala

 

 

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló étterme

Cím: Tarcal, Terézia kert 9.

Eltéveszthetetlen a Degenfeld birtok, hiszen a szőlőbirtok és a meseszép kastélyszálló már messziről felhívja magára a figyelmet. Ha nem is a kastélyban szállunk meg, akkor is érdemes ellátogatnunk Latorcai Csaba superior séfje által vezetett étterembe. A konyha kínálatát a klasszikus magyar és a francia bisztrókonyha elegye jellemzi, melynek alapjait a helyi kistermelők helyben termesztett portékái adják. A házias ízvilág mellett a különböző nemzetek konyháinak ízeit is felfedezhetjük, így egy változatos, izgalmas, ám mindenekelőtt kifinomult kínálatból választhatunk.

Fotó: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló / Wine Estate & Castle Hotel Facebook oldalaFotó: Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló / Wine Estate & Castle Hotel Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha választani kellene, nehéz lenne a döntés, mert ahány balatoni város, annyiféle programlehetőség, annyiféle hangulat és benyomás. Egy biztos, bármelyik mellett tesszük is le voksunkat, a nyár legszebb strandjai, kalandjai és programjai várnak minket. Gyűjtsük be mindet!
Mi lehet jobb egy kellemes fürdőzésnél a nagy nyári melegben? Nos, egy kihívásokkal teli vízi akadálypálya, ahol a kalandokat nevetés és önfeledt játék teszi még emlékezetesebbé.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
10+1 borászat kiváló konyhával
2024.06.06 | 10 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Miért kellene megalkudnunk, amikor egyszerre választhatjuk a borkóstolót kiváló pincészetekben és ínycsiklandó lakomákat kimagasló éttermekben! Összegyűjtöttünk 11 olyan helyszínt, ahol e két kulináris élmény egyszerre tetten érhető, teszteljétek ti is!
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
5 rejtett vidéki szálláshely wellnesszel, amit ki kell próbálnod!
Termelői reggelik, kristálytiszta levegő, fenyőillatú kuckó. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha már telítődtél a város zajával, akkor ideje kicsit elvonulni. Ehhez tökéletes alapot adnak azok a bájos vidéki szálláshelyek, amelyeket most listába szedtünk neked. A választás nem lesz egyszerű, mert mind az 5 szállás minőségi kikapcsolódást ígér – sok-sok wellnesszel!