Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8., Kempinski Hotel
A japán gasztronómiai szerelmesei számára a NOBU etalonnak számít, nem véletlen övezi a mai napig óriási figyelem a budapesti egységet, amit a Kempinski Hotel aljában, a Bécsi utca irányából tudunk megközelíteni. Az 500 négyzetméteres étteremben egyszerre 80 fő tud helyet foglalni, hogy kedvükre falatozhassanak Nobuyuki Matsuhisa mesterszakács világhírű specialitásaiból. Az étteremhez egy maximum 20 fős különterem is tartozik, illetve az 56 fős bárban érdemes kóstolgatnunk a NOBU Budapest koktéljaiból, amik között igazi remekművek is megtalálhatóak.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: NOBU Budapest
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: NOBU Budapest
Cím: 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc utca 4.
Mizsei János könnyed, külsőségektől mentes csúcsgasztronómiát visz a Vigyázó Ferenc utcai MÁK étteremben. A séf a legkiválóbb alapanyagokat kutatja fel ahhoz, hogy innovatív és kimagasló konyhát vihessen, és a megalkotott kreatív életekkel elbűvölje a vendégeket. A magyar konyha keveredik a skandináv stílussal, ám az elmúlt év új koncepciója még inkább a hazai alapanyagok kiválóságára helyezi a fókuszt. A MÁKtájak elnevezésű degusztációs menüsor évszakonként egy újabb és újabb tájegységet mutat be hazánkból. Jelenleg a Tél északon menüsor fut, benne – a teljesség igénye nélkül – parasztsajt Dunaharasztiból, mangalica Zebegényből, vagy épp pisztráng Tahitótfaluból. A „farm-to-MÁK” fogásokat szerdától szombatig vacsoramenü, szombatonként ebédmenü formájában is kóstolhatjuk.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: MÁK Restaurant
Cím: 1013 Budapest, Attila út 10.
A budai részen, az Alagút közelében kialakított konyha tökéletes példája, hogyan lehet a fine dining életérzést közel hozni a mindennapok emberéhez. A barátságos étterem a profi kiszolgálás és a kifogástalanul megalkotott fogások színtere, mely munkát már a nyitást követően értékeltek a gasztronómia ítészei. Szulló Szabina és Széll Tamás konyhája többségében hagyományos magyar ételeket kínál az a la carte étlapon, de érdemes figyelni a naponta változó táblás ajánlatot is, melyet hétfőtől szombatig ebéd- és vacsoraidőben egyaránt elérhetünk. A Stand25 menü 3 fogásos menüt jelent, három választható és variálható opcióban, mely tökéletes betekintést enged a konyha szellemiségébe.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: Bujnovszki Tamás, Stand25 Bisztró
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: Fekete Antonio, Stand25 Bisztró
Cím: 1056 Budapest, Váci utca 36.
A Matild Palace megnyitását követően a nemzetközi hírű séflegenda, a több mint 30 étteremmel büszkélkedhető Wolfgang Puck nyitott éttermet Budapesten Spago by Wolfgang Puck néven. A konyha élére Szántó István executive séf került, a konyhát a fine bistro elemekkel átszőtt fúziós konyha jellemzi. A mediterrán, valamint távolkeleti ízek mellett az ikonikus kaliforniai signature ételeket is megtaláljuk, de nem hiányozhatnak a magyar ízek sem. Az étterem minden este, 18 órától fogadja vendégeit. Degusztációs menü nincs, helyette egy széles a la carte kínálat várja a vacsoravendégeket.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: Spago by Wolfgang Puck
Cím: 1011 Budapest, Ponty utca 1.
Az éttermet az I. kerületi Monastery Boutique Hotelben keressük, ahol minden a füstről szól, hiszen a mediterrán stílus meghatározó eleme a faszenes grill, amin az elkészülő fogások tökéletesítéséhez José Guerrero fejlesztő-kutató séf szakmai segítségét kérték. A kreatív ételek egy színes palettát mutatnak, érdemes végig kóstolni a fogásokat, sőt, a különleges, füstre hangolt koktélokat sem szabad kihagyni. Az UMO tavasztól terasszal üzemel, a budai oldal egyik igen hangulatos kertjével rendelkezik, ahol akár délben, akár este, a hangulatok fények között megpihenve érdemes adózni a kulináris örömöknek.
Figyelem! Az UMO Restaurant szezonálisan üzemel, jelenleg zárva tart. Várható nyitás 2023 tavasza.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: UMO Restaurant
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Fotó: UMO Restaurant
Cím: 1015 Budapest, Ostrom utca 19.
Több mint harmincéves felállása óta az exkluzív orosz konyha meghonosításán túl azt is célul tűzték ki, hogy az Ostrom utcai elegáns étteremben megmutathassák, milyen magas szinten űzik a fine dining megvalósítását. Az Arany Kaviár konyhájának élén Kanász László áll, aki kimagasló tudásával folyamatosan tesz azért, hogy az étterem az élvonalban szerepeljen. Az étterem különlegessége, hogy a számos hal, tokhal, kaviár kínálat mellett a nemzetközi konyha specialitásait is kóstolhatjuk, a séfasztaltól pedig a látványkonyhát premier plánban láthatjuk. Az étterem csapatához 2 éve egy úgynevezett kutató-fejlesztő séf is csatlakozott, José Guerrero feladata, hogy egyedi gasztronómiai projekteket dolgozzon ki, és az étterem mellett épülő tesztkonyhában konyhai kísérletezéseket végezzen, alapanyagbemutatókat tartson.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Arany Kaviár Étterem/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9.
A Várkert Bazár közelében található egykori Ybl épületben működő étterem két konyhát visz. Míg a teraszon a könnyedebb, grill ételeké és a koktéloké a főszerep, addig az épület konyhájára tradicionálisabb ételek jellemzőbbek. Katona Dániel fogásait leginkább a francia konyhára épülő, spanyolos behatással bíró stílus jellemzi. Az épület egykori kazántermében ma AQUA névre keresztelt tér működik, ami egyszerre étterem és kiállító tér, így ide belépve nemcsak gasztronómiai, de kulturális élmények is fogadnak minket. A Felix Kitchen & Bar kiemelkedő hétvégi brunch kínálattal büszkélkedhet.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Felix Kitchen & Bar/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 1051 Budapest, Október 6. utca 15.
2021 után 2022-ben is kiérdemelte a Michelin ajánlását a Hoppá Bistro. Nem véletlenül, hiszen Irtó Márton séf kezei körül olyan kortárs, mégis közérthető fogások kerülnek ki, amiket mind a külföldi, mind a magyar vendégek szívesen fogyasztanak. Az Október 6. utcában található étterem többféle megoldást kínál arra, hogy megismerhessük ételeit. Ebédidőben érdemes élni a minden héten frissülő, kiváló ár-érték arányú ebédmenü kínálatukkal. Számos szezonális étel egészíti ki az a la carte étlapot, melyen a magyaros ízeket egy kis rafinériával készítik el, így azoknak sem lesz unalmas, akik amúgy a hazai ételeket egy kicsit már unnák. A kiváló fogásokhoz egy kiemelkedő borkínálat tartozik.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Hoppá Bistro/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 1073 Budapest, Kertész utca 29.
Az önmagukat kortárs, határok nélküli laza fine dining étteremnek aposztrofáló Laurel mindig is híres volt kiváló konyhájáról, melyet Mede Ádám séf vezet. A szezonálisan megújuló degusztációs menüjük több állandó fogással bír, melyekhez a vendégek igencsak ragaszkodnak. A nyitás óta sikert elkönyvelő harcsapaprikás mellett a briós szendvics homármajonézzel és vizibivaly tatárral levehetetlen örök darab. A csütörtöktől vasárnapig nyitvatartó étterem vacsoramenüi mellett most már hétvégenként, ebédidőben is hódolhatunk a finom ételeknek: szűkített menükínálattal várja a vendégeket a konyhafőnök és az édességkínálatért felelős Ötvös Zsuzsanna pastry chef.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Laurel Budapest/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.
Az ONYX megszűntét követően és a 2024-es újranyitást megelőzően, mint ONYX Műhely látogatható Niszkács Anna étterme. A többfunkciós közösségi térként is működő helyen – ami egyszerre látványkonyhával felszerelt étterem, kerámia műhely és könyvtárszoba – egyszerre 16 ember tudja megkóstolni azokat az ételeket, amit a Műhely alkotói készítettek. Mint mondják, minden vélemény számít, így a progresszív konyha fogásai addig alakulnak, míg tökéletesnek nem érzik – ezzel felkerülnek az ONYX étlapjára és lekerülnek a Műhelyéről, helyet adva egy újabb kreációknak. Az étterem szerdától szombatig a 10 fogásos Metro, illetve a 13 fogásos Metropolisz degusztációs menüvel várja vendégeit.
Cím: 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
A magyar ízvilág és az olasz konyha fúziója, mely mögött egy igen magas színvonalú konyhatechnológia, kivitelezés és megvalósítás áll. Az arculat kialakításában az olasz belsőépítész Marchello Galiotti és a magyar márkaépítő, Ipacs Géza áll. A konyha kiemelkedő minőségét nemcsak Erdei János séfnek köszönhetjük, de a két Michelin-csillagos külföldi séfnek, Nicola Portinarinak is. A konyha remekei egy látványkonyhában készülnek aprólékos gondossággal, így míg várunk a következő fogásunkra, érdemes végig kísérni egy étel születését. A Pasztellben a vendéglátás is igen magas fokon zajlik, a figyelem minden pillanatban a vendéget kíséri, ami egyáltalán nem tolakodó, a hely barátságos, az ételek tökéletesen megkomponáltak.
Figyelem! A Pasztell március 21-től átmenetileg zárva tart!
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Pasztell/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.
A Bajcsy-Zsilinszky út forgatagában a St. Andrea a nyugalom szigete, ahol megtapasztalhatjuk a lezser fine dining élményét. A kivételes gasztronómiai kalandokért Kollár Endre séf és Lizsicsár Miklós étteremvezető felel. A konyha a magas minőségű alapanyagokra épít, jellemzőek a vadhúsok, az erdők, mezők kincsei, amiket a hagyományos magyar receptek alapján a modern konyhatechnológia igénybevételével készítenek el. Ha szeretnénk megismerni az étterem esszenciáját, érdemes ebédidőben érkezni és a méltán sikeres üzleti ebédet kóstolni, melynek ár-érték aránya páratlan a fővárosban. Ha pedig elmerülnénk a St. Andrea Restaurant kínálatában, válasszunk az a la carte kínálatból, vagy kérjük a 6 fogásos Grand Superior menüt.
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - St. Andrea Restaurant/ Fotó: ittjartam.hu
Budapesti éttermek Michelin ajánlással - St. Andrea Restaurant/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 1051 Budapest, Sas utca 6.
Az étterem a Michelin csillagos Borkonyha testvér éttermeként ugyanazt a magas színvonalat nyújtja, mint amit a Borkonyhában már megszokhattunk. Sárközi Ákos executive séf személye garantálja, hogy a Textúra étlapján szereplő fogások egytől egyig a fine dining nagykönyve szerint készüljenek el. Az étterem barátságos légköre lehetővé teszi azt is, hogy egyfajta kísérletező konyha jöjjön létre: az eljárások terén visszanyúlnak a hagyományokhoz, és szívesen alkalmaznak abálást, füstölést vagy konfitálást, de nem hiányozhatnak a nemzetközi alapanyagok és technikák sem. Ennek a sokszínűségnek az eredményét az a la carte étlapon keressük. A kellemes éttermi pillanatokat szerda esténként Bangó Endre muzsikája teszi még különlegesebbé.Budapesti éttermek Michelin ajánlással - Textúra/ Fotó: ittjartam.hu