Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Élvezd ki a nyarat! – Augusztusi fesztiválok országszerte

Augusztusban tombol a nyár, ilyenkor jó a szabadban lenni, úgyhogy a strandolás messze nem az egyetlen opció ilyenkor: rengeteg rendezvénnyel várnak minket Magyarország településein. Ebben a cikkünkben hét olyan fesztivált válogattunk össze, ahol szuper programokban, zenés műsorokban és finom ételekben nem lesz hiány, úgyhogy gyűjtsük össze a barátokat, és indulhat a buli!

 

KaposFest

Időpont: 2024.08.12-18.

Nemzetközi zenei és művészeti fesztivál vár minket augusztus 12. és 18. között, Kaposváron öt napig a komolyzenéé lesz a főszerep. Számos tehetséges zenész teszi tiszteletét a színpadon a KaposFest alatt, és a koncertek mellett akár tárlatvezetésen is részt vehetünk. Nem sokszor van lehetőségünk egyszerre ennyi, világszinten is elismert művészt meghallgatni, úgyhogy érdemes időben beszerezni a jegyünket vagy bérletünket.

Augusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: KaposFest facebook oldalaAugusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: KaposFest facebook oldala

Szállástippek Kaposváron és környékén>>

 

 

Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

Időpont: 2024.08.11-15.

Gyerekeket és felnőtteket is sok szeretettel várnak a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál szervezői augusztus 11. és 15. között Székesfehérváron, hiszen számtalan programmal készülnek a család minden tagja számára. Lesz többek között felvonulás és utcatánc, koncertek, folkestek és népi gyermekjátszó, de a fesztivál igazi különlegessége, hogy az első sorból nézhetjük más nemzetek táncosait, miközben bemutatják tudásukat.

Augusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: Királyi Napok facebook oldalaAugusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: Királyi Napok facebook oldala

 

 

 

Summerfest

Időpont: 2024.08.12-21.

Százhalombatta nem aprózza el a fesztivált: 10 napon keresztül készül különböző programokkal augusztus 12. és 21. között. A Summerfest műsorában koncertek és színházi előadások szerepelnek, olyan változatos felhozatallal, hogy garantáltan mindenki megtalálja a saját kedvencét. A rendezvényen akár Kolumbia, Mexikó vagy Olaszország jellegzetes táncait is megtanulhatjuk, ami még egy ok arra, hogy augusztus közepén Százhalombatta felé vegyük az irányt.

Augusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: summerfestbatta.hu/sajtoAugusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: summerfestbatta.hu/sajto

Szállástippek Százhalombatta környékén>>

 

 

Fekete Zaj Fesztivál

Időpont: 2024.08.15-19.

Augusztus 15. és 19. között kerül megrendezésre a Fekete Zaj Fesztivál, ahol hazai és nemzetközi előadók adnak koncerteket a Mátrában helyet kapott rendezvényen. Három színpadon váltják egymást a zenészek, akik között olyan neveket is találunk, mint a legendás brit együttes, a The Jesus and Mary Chain, akik már 40 éve kápráztatják el rajongóikat szerzeményeikkel. Az alternatív zenék kedvelőinek kötelező ez a fesztivál, ráadásul a környéken rengeteg lehetőség akad kirándulni is.

Augusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: Fekete Zaj Fesztivál facebook oldalaAugusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: Fekete Zaj Fesztivál facebook oldala

 

 

Bor-és Csemegeszőlő Fesztivál

Időpont: 2024.08.17-19.

Augusztus 17-e és 19-e között már 18. alkalommal rendezik meg a Vonyarcvashegyen a Bor- és Csemegeszőlő Fesztivált, ahova évről évre visszatérnek a finom borok kedvelői. A kóstolás mellett lesz kirakodóvásár, díjmentes légvár a gyerekeknek, sőt akár csemegeszőlőt és szőlőoltványt is vásárolhatunk. Esténként koncertek és DJ-k zárják a napot, és mindenki megnyugodhat, borból ilyenkor sem lesz hiány.

Augusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: az esemény facebook oldalaAugusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: az esemény facebook oldala

Szállástippek Vonyarcvashegyen és környékén>>

 

 

Savaria Történelmi Karnevál

Időpont: 2024.08.22-25.

Azóta, hogy a rómaiak megalapították, azaz közel 2000 éve Szombathely folyamatosan lakott – többek között ennek állít emléket a Savaria Történelmi Karnevál. A 60-as évek óta rendezik meg a város fesztiválját, melyen több tízezer ember szokott részt venni. Nem lesz ez máshogy idén augusztus 22. és 25. között sem, amikor több száz jelmezes vonul fel az utcán, de koncertekben és kulináris élményekben sem lesz hiány.

Augusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: Savaria Történelmi Karnevál facebook oldalaAugusztusi fesztiválok országszerte - Fotó: Savaria Történelmi Karnevál facebook oldala

Szállástippek Szombathelyen és környékén>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balaton északi partján, Badacsony és Keszthely között, a vulkanikus dombokkal színesített félszigeten találjuk Szigligetet, a mesés kis települést, mely annyi élményt tartogat a látogatók számára, hogy akár a nyaralásunk teljes idejét is érdemes a környékre terveznünk. Cikkünkben minden fontos kérdésre választ adunk: hol szálljunk meg, mit kóstoljunk meg és mit nézzünk meg a környéken, úgyhogy elő a bőrönddel és irány Szigliget!
Minőségi konyha, kulináris élmények, hangulatos terasz és pazar panoráma: cikkünkben hoztunk nektek 6 olyan prémium bisztró éttermet a Balatonról, ahol biztosan felejthetetlen gasztroélményben lesz részetek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.