Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Erőművek éjszakája

A MEKH idén ötödik alkalommal szervezi meg az Erőművek Éjszakáját. 2024. október 25-én ismét különleges, több mint 60 helyszínen és egyedülálló programokkal várják a látogatókat hazánk legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari eseményén.

 

„Az idei Erőművek Éjszakáján országszerte 62 helyszínen, mintegy 5000 látogatót várunk, akik betekintést kaphatnak az erőművekben, a fűtőművekben és a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba. Csatlakozó partnereink idén is a legváltozatosabb helyszíneket nyitják meg a látogatók előtt: bejárhatók lesznek a legnagyobb vízerőművek, a gázerőművek, a legkorszerűbb biomassza fűtőművek, víztározók és víztornyok, de megismerkedhetünk az atomenergia működésével is. A villamosenergia- és a távhőtermelés, a víziközműszolgáltatás és a hulladékgazdálkodás műszaki hátterének megismerése elősegíti a szemléletváltást, ami hosszú távon hozzájárul a hatékony és környezettudatos energiafelhasználáshoz.”

– mondta Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője az FCC Magyarország Kft. gyáli regionális hulladékkezelő központjába szervezett beharangozó sajtótájékoztatón.

A főszervező MEKH legfőbb célja, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

Fotó: Erőművek éjszakája Fotó: Erőművek éjszakája

 

 

Az Erőművek Éjszakáján a látogatók szakértő idegenvezetők segítségével ismerhetik meg az erőművekben, a fűtőművekben, a víziközmű-szolgáltatóknál és a hulladékfeldolgozó üzemekben zajló munka érdekességeit és a berendezések működését. A hatalmas népszerűségnek örvendő rendezvény minden évben több ezer látogatót vonz. A szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak, ezért a népszerű helyszínekre érdemes minél hamarabb regisztrálni.

Az Erőművek Éjszakáját idén is Gyetván Csaba műsorkészítő, a program nagykövete népszerűsíti, aki az eseményt megelőzően több olyan helyszínen is járt, amelyeket október 25-én személyesen is felkereshetnek a látogatók.

 

Videó: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Youtube csatorna

 

 

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) ebben az évben is csatlakozik az Erőművek Éjszakája programjaihoz, és a rendezvénnyel egy napon, október 25-én rendezi meg a Távhőszolgáltatás Napját.

Az esemény országos, résztvevő városok, megyék:

-Pest 
-Bács-Kiskun
-Baranya 
-Borsod-Abaúj-Zemplén
-Csongrás-Csanád
-Székesfehérvár
-Mosonmagyaróvár
-Hajdú-Bihar
-Heves
-Komárom-Esztergom
-Nógrád
-Somogy
-Szabolcs-Szatmár-Bereg
-Tolna
-Vas
-Veszprém
-Zala

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  

 

Borítókép: Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Facebook oldal

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Dunakanyar mindenkinek ott motoszkál a fejében, mint lehetséges kirándulási célpont, de vajon azon belül merre érdemes elindulni? Ha szeretnétek a lehető legtöbbet kihozni a napból, akkor alaposan nézzétek át a listánkat, ugyanis 10+1 olyan kihagyhatatlan megállót mutatunk, melyek biztosan emlékezetessé teszik a túrát.
A C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) kométa várhatóan szabad szemmel is látható lesz, és hasonlóan káprázatos élményt fog nyújtani az észlelőknek, mint ahogy a 2020-as C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös tette. Mindenképpen érdemes kihasználni a derült októberi estéket, hogy észleljük az égi vándort, mivel előfordulhat, hogy csak millió évek múlva tér vissza. A Svábhegyi Csillagvizsgáló a különleges égi esemény alkalmából több üstökösnéző programmal is várja az érdeklődőket.
Előző
Következő