Elég csak végignézni az Alabárdos weboldalára feltöltött képeken, egyből szembetűnik az a művészi kidolgozottság, ami az étterem séfjét, Tóth Pált jellemzi. A szegedi Oskola utcában lévő étterem eleganciája nem csak a belső tér kialakításában, de a tányérok kivitelezésében is megmutatkozik. A szépség egyben kiváló ízekkel társul, így akár a heti menüre ugrunk be, akár a meghittebb à la carte fogyasztás mellett döntünk, mindenképpen kifinomult és ízekben gazdag fine dining élményekkel távozhatunk.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Alabárdos Étterem (Szeged)
A történelmi belváros frekventált épületében, a méltán nevezetes Hiemer-ház zöld kapui mögött találtjuk a 67 Sigma éttermet. Az elsősorban magyar termelők kiváló terményeire építő konyha a hagyományok megőrzése mellett a kreatív konyha elemeit használja ahhoz, hogy a betérő vendégek számára alternatívát kínáljon ebédre vagy vacsorára. Ebédidőben heti menüvel is készülnek, étlapjukon a széles húskínálat mellett vegán fogások is megtalálhatóak.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - 67Sigma Étterem (Székesfehérvár)
Az Avalon Park étterme nem csak a szállóvendégek számára nyújt étkezési lehetőséget, Miskolcból és vonzáskörzetéből is sokan érkeznek az Avalon Ristorante-ba, hogy az olasz konyha ínycsiklandó fogásainak hódoljanak. Az autentikus olasz ízekért Albók Gyula és Szepesi Gábor séfek felelnek, munkájukat Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató támogatja. Az eredmény magáért beszél: az éttermet több ízben is jutalmazták kiválóságáért. A vendégek az olasz tésztás ételek mellett – légiesen könnyű nápolyi pizzákkal az élen -, a húsimádóknak összeállított, egyedülálló steak kínálattal ismerkedhetnek meg.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Avalon Ristorante (Miskolc)
Csütörtöktől szombatig várja vendégeit az Alkimista, mely Szeged szívében, egy apró étteremben vezetett, tematikus vacsorákkal teszi különlegessé az érkezés szépségét. Katkó Krisztina nevéhez kapcsolódó műhely alkalmanként maximum 16 fő számára biztosít vacsora lehetőséget, az este 7 és 10 óra között zajló beszélgetős, kulináris történetmeséléssel gazdagított vacsorák számos törzsvendéggel gazdagították az éttermet. Az estekre érdemes jóval korábban bejelentkezni, ebben nagy segítséget jelent a vacsoranaptár és a hozzá tartozó degusztációs menükínálat részletes bemutatása.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Alkimista Kulináris Műhely (Szeged)
Az hely története önmagában is megér egy kitérőt, ha Pécsett járunk, ismerjük meg Hosszúhetény egyedülálló vízimalmának és az azt helyreállító család történetét. A Malom Étterem, a Pajta, a Veranda és Fürstölőház, a szépen gondozott kertek egytől egyig arról mesélnek, hogyan lehet szeretettel és körültekintéssel megőrizni azt, ami régi, miközben hozzáteszik mindazt, amitől nagyon mai és modern lesz. Az Almalomb étterem ezt a szellemiséget tükrözi, rövid, gyakran változó étlapjára szezonális, friss, lehetőleg helybéli alapanyagokból készített ételek kerülnek fel. A slow living mozgalom oszlopos tagjaiként az étkezés szépségét is eképpen interpretálják, sok esetben szokatlan párosításokkal, a nemzetközi konyha megjelenítésével teszik színessé a fogásokat.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Almalomb (Hosszúhetény)
Legendák és történetek kelnek életre a turai Botaniq Kastély Clarisse éttermében. A lenyűgöző szépségű kastély minden szeglete a múltat idézi, a két Michelin-csillagos Onyx egykori séfje, Mészáros Ádám egy olyan degusztációs menüvel rukkolt elő, mely feledteti velünk a múltat, helyette friss és izgalmas, ízeiben a hagyományokra épülő fogásokat kínál. A minden érzékszervet megmozgató vacsora pataktól az égig ível, terítékre helyezve az erdőben megtalálható vadak, madarak, gombák vagy éppen gyümölcsök, magvak képviselőit. Az átütő gasztronómiai élményhez a Michelin-csillaggal díjazott sommelier által kínált borsor dukál. Langó Tamás borai, érdekes történetmesélése és a háttérben halkan hallható zene tökéletes harmóniát nyújt egy emlékezetes Clarisse élményhez.
Szerencsés Györgyi és férje, Szepesi Péter egy nem mindennapi történetbe kezdtek akkor, amikor a Kétútközben álló Graefl Major felújításába kezdtek. A korhű állapotban működő kastély és a hozzá tartozó birtok egy fenntartható, felelős gondolkodású gazdálkodással társul, melyhez a konyha a „farm to table” elvet követi. Ennek értelmében mindent maguk termelnek meg, zéró kilométeres konyhát visznek, melynek gasztronómiai alapjait Gyűjtő Ádám séf dolgozta ki. Az étlap rendszeresen változik, akár hétről hétre, a szezonalitásnak megfelelően.
A Tisza közelsége és az Ősi Üdülőtelep kellemes hangulata csak növeli a tiszalöki, családi kézben lévő kisvendéglő ázsióját. Kecskés Andrea és Kecskés Tamás tulajdonosok Pataky Pétert kérték fel arra, hogy segítsen kialakítani a vendéglő gasztromóniai arculatát. A bájos, egyszerű bútorokkal berendezett étterem élén Takács Attila konyhafőnök áll, aki a környékbeli alapanyagokra támaszkodva klasszikus magyar fogásokat épp úgy kínál, mint streed food ételeket. Ennek értelmében találunk az étlapon hamburgert, kovászos pizzát, harcsapaprikást, kemencében sült kacsacombot vagy épp marhalábszárpörköltet. Nyáron sörkert, laza hangulat és fagylaltok várják a nyaralókat.
A Zengő lábánál, egy 3500 főt számláló faluban valósította meg Hosszú Franciska az álmát: hagyományokra támaszkodó, a vendéglátás színterén egyedülálló figyelmességre épülő éttermet működtet 2019 óta. Horváth Attila séffel az élen a konyha minőségi alapanyagokra épül, támaszkodva a környék zöldség és gyümölcs termelőire. Kéthavonta változó, a szezonalitást szem előtt tartó kínálattal várják az új és a visszatérő vendégeket. Az étlapon szereplő 9 tétel mindegyike pontosan kidolgozott fogás, melyekről a tulajdonos és a séf egyaránt szívesen mesél az étkezés alatt, vagy azt követően.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Hosszú Tányér (Hosszúhetény)
Elegáns környezetben, Debrecen belvárosában találjuk a méltán népszerű IKON Éttermet. Thür Ádám séf, mint az étterem gasztronómiai koncepciójának irányítója a fine bistro elemeire építő konyhát álmodott meg. Hagyományos ízek, stílusos fogások, a helyi alapanyagok középpontba helyezése jellemzi a konyhát. A fogások között klasszikus magyar ételeket éppen úgy megtalálunk, mint a nemzetközi konyha különlegességeit. Az à la carte étlap a szezonalitásra támaszkodik, aki az étterem esszenciáját szeretné megismerni, az bátran támaszkodjon a Kostoló menü 6 fogásos kínálatára.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - IKON Restaurant (Debrecen)
A Somló-hegy lenyűgöző szépsége, a Kreinbacher pincészet Decanter-díjas pezsgői egy olyan konyha létjogosultságát teremtették meg, ami méltó keretet ad az ott töltött időnek. Az étterem élére Langer Gábor került, letisztult stílusa tökéletesen illik a helyhez. Az étterem fine bistro koncepciója ezt a feszességet a különböző konyhák, hozzávalók és technológiák fúziójával oldja. A házias ízek mellett egy modern konyhát kapunk, amiben a magyar konyha is szerephez jut. Az à la carte kínálat mellett 5 fogásos degusztációs menüt is kóstolhatunk, hozzá tökéletesen passzoló pezsgő és borpárosítással.
Ezek a vidéki Michelin Guide ajánlások - Kreinbacher Bistro (Somlóvásárhely)
RutinBudaörs
Rókusfalvy Fogadó Etyek
Natura Hill Zebegény
Platán Bisztró Tata
Öreg Prés Mór
Macok Eger
Végállomás Bistro&Wine Miskolc
Lamareda Győr
Rézmozsár Kiskunhalas
Zip's Miskolc
Anyukám Mondta Encs
Morzsa Pécs
Sauska 48 Villány
Pajta Őriszentpéter
Mór24 Balatonfüred
Zelna Borbár és Vinotéka Balatonfüred
Sparhelt Balatonfüred
Casa Christa Balatonszőlős
Tihanyi Vinarius Tihany
füge Tihany
Kistücsök Balatonszemes
84 Bisztró Kapolcs
Neked Főztem Zánka
Víg Molnár Csárda Csopak
Kővirág Köveskál
A Konyhám Stúdia 365 Fonyód
Villa Kabala Szigliget
Lokal47 Kéthely