A Fashion Street forgó kavalkádját nézheted a Hotel Kempinski aljában található ÉS Bisztróból, ahol forró csokit és forralt bort szorongatva kitalálhatjátok, merre vegyétek az utat a nagy adventi bevásárlás során. A karácsonyi terasz elbűvölő hangulata mellett a hőgombák melege is kellemesen esik majd.
ÉS Bisztró (Budapest)
A szecessziós hangulatú cukrászdában mintha egy időutazáson járnánk, ahol a régmúlt története elevenedik meg, miközben óvatosan kortyolgatjuk a forró csokoládét, amit hagyományos recept alapján készítenek el. A csésze mellé kis tálkában kínálják a tejszínhabot, hogy kedvünkre adagolhassuk a csokoládéhoz. Néhány lépéssel arrébb, a Szamos Cukrászda karácsonyi pavilonjában forró puncsot és forralt bort kínálnak, és természetesen megvásárolhatjuk a cukrászda ikonikus szaloncukrait is.
Idén is ünnepi fényekbe öltözött a Gerbeaud Ház, félóránkén fényfestés borítja a patinás cukrászda épületét, így különleges élmény decemberben itt forralt borozni, csokoládét kortyolgatni. A 70%-os francia csokoládéból főzött finomság tetejét házi tejszínhabbal koronázzák meg, aminek érdemes alkoholos, Jameson whiskey megbolondított változatát is megkóstolni. Ha pedig egy kis karácsonyi dekorációra vágytok, mindenképpen tekintsétek meg a Gerbeaud különtermében berendezett X-Mass Jungle-t.
Gerbeaud Café (Budapest)
Gerbeaud Café (Budapest)
A Damniczki Székesfehérvár cukrász manufaktúrája igazi Kánaán a forraltcsoki szerelmeseinek, kínálnak karamellás tejcsokit, karamellás fehércsokit, mexikói étcsokis változatot is, amiket kedvünk szerint kérhetünk pisztácia ízesítéssel, rummal is. A laktóz érzékenyekre gondolva, növényi tejjel is elkészítik. Persze forraltborból sincs hiány, a merlotból főzött fűszeres lélekmelegítőt semmiképp ne hagyjátok ki.
Az Erdős és fiai Cukrászda igazi hagyományos szemlélettel működő cukrászda, egy kis csavarral. Ezt a kis különlegességet a mostani karácsonyi kirakatból is felismerhetjük, ahol az ünnep minden báját megtaláljuk édességben kifejezve. Egy ilyen mesés helyen a habos kakaó is különösen jól esik, amihez a cukrászda téli finomsásgát, a téli fagyit – csokis-tejszínes és pisztáciás ízben – feltétlen meg kell kóstolni.
Erdős és fiai Cukrászda
Erdős és fiai Cukrászda
Az Apátság mellett található cukrászda télen is kitűnő választás, akár ha reggelizni, kár ha süteményezni vágyunk, de akkor is érdemes ide betérni, ha meginnánk egy forralt bort, vagy más forró italt. Fahéjas-almás puncs, sütőtökös latte, pille cukros forrócsoki, vagy klasszikus, illetve fehércsokiból készített forrócsoki vár ránk, amit extra ízesítéssel – mogyoró, kókusz, levendula, mézeskalács, banán, karamell – is kérhetünk.
Rege Cukrászda, Tihany
Egészen megkapó beülni a szecessziós hangulatú Marty’s-ba, a Vörösmarty tér sarkán, és az ünnepi fényekben gyönyörködve egy kellemes forró italt kortyolgatni. A klasszikus varáiácók helyett most válasszunk egy gyömbéres forró limonádét, egy Marthy’s grogot, vagy merüljünk el a pisztáciás latte édes gyönyörűségében, amit itt pisztácia likőrrel tesznek még izgalmasabbá. De ha a csoki a gyengénk, akkor forró szívvel ajánljuk a Rum Hot Chocholate variációt!