Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Garden Of Lights Hupikék Törpikék kiállítás - varázslat kicsiknek és nagyoknak!

Október 18-án a Garden of Lights ismét egy csodálatos világot nyit meg az érdeklődők előtt Hupikék Törpikék fény és multimédia kiállításán keresztül - idén a Füvészkertből egyenesen Aprajafalvába léphetünk be és találkozhatunk mindenki kedvenceivel, Törpapával, Törpillával, Okoskával és a többi törpikével!

 

A megnyitó előtti sajtótájékoztatón az Ittjártam.hu csapata is betekintést kaphatott Aprajafalva életébe - körbejártuk a kiállítást és bizony nem sok idő kellett hozzá, hogy mi is kitörő lelkesedéssel álljunk be fotózkodni Törpapa mellé! Az útvonal végig jelzett, így biztosan nem tévedhetünk el, a lépteinket pedig a teljes ösvényen fények világítják. A kiállítás állomásai tematikusan vannak kialakítva, így az őszi hangulat is jelen van és szuper kedvcsináló a karácsonyi időszakra. Az egyik kedvencünk a zenés-koncertes törpös kaland volt, valamint a törpös tűzoltó állomás, de a biztonság kedvéért megismételjük a látogatást és visszatérünk törpfalvába. 

A különleges fény és multimédia-kiállításon a Füvészkertben ahogy felkapcsolták a fényeket megelevenedett Aprajafalva és ahogyan a főcímdal szólt, itt van Nótata, Törpapa, Hami, Tréfi, Törpilla, Ügyi, Dulifuli, Okoska! Ugye, máris halljuk azt a bizonyos dalt? Az alkotók is hallottak már a gonoszról, a csúf, kopasz Hókuszpókról – így hát velünk tart ő és a macskája, Sziamiaú is. 

Csöppenj Aprajafalva világába a Garden of Lights Hupikék Törpikék kiállításával Csöppenj Aprajafalva világába a Garden of Lights Hupikék Törpikék kiállításával

 

 

Előre tudtuk, hogy ez a kiállítás nem mindennapi lesz, hiszen a Garden of Lights Hupikék Törpikék multimédia és fénykiállítása valóban nem csupán a gyerekeknek szól, a felnőtteket is visszarepíti a gondtalan gyerekkorba, amikor a mesében megjelenő törpökkel együtt izgulhattunk és nevethettünk - mindez az érzés a Garden of Lights túráján visszatér. A gyerekeknek megmutatja hogy milyen az, amikor egy kis falu lakói összefognak annak érdekében, hogy együtt, közösen mindent megtermesszenek és biztosítják a helyiek megélhetését. A tárlat tehát amellett, hogy a káprázatos fényeknek, élethű figuráknak és különleges dallamoknak, hangeffekteknek köszönhetően lenyűgöző, oktatja is a gyerekeket a fenntartható világról.

 

Az élményhez csatlakozik egy applikációs játék, a Gamification is

A kiállításon tett séta során a gyerekek és a szülők közösen játszhatnak, a mobilalkalmazásban az installációkhoz kapcsolódó kérdések mentén haladva juthatnak el a kijáratig, ahol sikeres kitöltés esetén ajándék várja őket. Így hát a Garden of Lights csodája nem csak a képzelőerőt és a kreativitást fejleszti, hanem motivációt és a családnak önfeledt, közös időtöltést is ad! A Hupikék Törpikék kiállítás 2024. október 18-án nyitja meg kapuit és március 2-ig látogatható az ELTE Füvészkertben.

Törpös kalandok várnak a Garden of Lights Hupikék Törpikék multimédia és fénykiállításán Törpös kalandok várnak a Garden of Lights Hupikék Törpikék multimédia és fénykiállításán

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Teljen mindenkinek kellemesen az őszi szünet: 5 gyerekbarát szállás wellnesszel
Az őszi szünet kiváló lehetőség arra, hogy a család közösen töltsön el egy kis időt, kiszakadva a mindennapok mókuskerekéből. A legnagyobb nehézség ilyenkor olyan helyet találni, ahol a gyerekek és a felnőttek is jól érzik magukat: ebben segítünk az alábbi cikkel, amiben 5 olyan szállodát gyűjtöttünk össze, ahol a szolgáltatások széles palettája mindegyik generáció igényeit kielégítik.

 

Kerekasztal-beszélgetés Törpilla és Okoska magyar hangjaival

A különleges tárlatot Haumann Máté és Haumann Petra színművészek avatták fel, akik gyerekkoruk óta a legendás mese bűvöletében élnek. Nem csak azért, mert szeretett édesapjuk, Haumann Péter az ország örök Hókuszpókja, hanem azért, mert Petra a rajzfilm felújított változatában Törpillának, Máté pedig Okoskának kölcsönözte a hangját.

Sok nevetéssel és megható pillanatokkal tűzdelt eseménnyé vált a Garden of Lights Hupikék Törpikék kiállításának sajtónapja. A művészek felelevenítették gyerekkori emlékeiket, örömmel meséltek arról, édesapjuk, Haumann Péter mennyire szerette Hókuszpók karakterét és soha nem lehetett elég fáradt ahhoz, hogy ha kérték, ne beszélt volna otthon készségesen a legendás gonosz varázsló hangján. Olykor a szinkron után még „karakterben maradt” és órákig „Hókuszpókul” élte otthon is a családi életet. Nem volt ezzel másként Petra és Máté sem, amikor később a felújított változatban immár édesapjukkal együtt Törpillát és Okoskát szinkronizálták.

„Apu egész életében óriási szerepeket játszott, hihetetlen az életműve, mégis Hókuszpók megformálása volt az egyik kedvence. Imádta! – mesélte Haumann Petra. – Ezzel kapcsolatban nem tudtak olyat kérni tőle, amire nemet mondott volna! Egyszer néhány éve az is megesett, hogy egy idegen ember arra kérte, születésnapja alkalmából egy videóüzenetben köszöntse fel őt Hókuszpók hangján, ő még ennek a kérésnek is örömmel eleget tett.”

Haumann Máté és Haumann Petra a Garden of Lights Hupikék Törpikék multimédia és fénykiállítás megnyitójánHaumann Máté és Haumann Petra a Garden of Lights Hupikék Törpikék multimédia és fénykiállítás megnyitóján

 

 

„A Hupikék Törpikék Apu által áthatotta az egész gyerekkorunkat – mesélte Haumann Máté. – Nem csoda, hogy imádta, hiszen Hókuszpók karaktere fantasztikus, lehetőségekkel teli feladat egy színésznek. Azért a hangját próbára tette! Bizony a szinkronban órákon át ezen a torokhangon beszélni, vagy ilyen eszelősen nevetni, ahogyan ez a gonosz varázsló tette, nem volt egyszerű! Olykor ezt a hangját a gyerekneveléskor is bevetette. Általában akkor, amikor a humor és a szigor együttesével szeretett volna elérni nálunk valamit” – idézi fel nevetve a színész.

Az ELTE Füvészkert részéről pedig Kiszel Péter főkertész és Papp László, a Füvészkertért Alapítvány elnöke mesélt arról, mit is jelent ez a fénykiállítás a botanikuskert életében – a téli hónapokban az ebből befolyt összeg segíti a növénygyűjtemény fennmaradását és ebből tudnak fordítani a botanikuskert fejlesztésére is.

Nyitvatartás: 2024.10.18. – 2025.03.02. hétfőtől csütörtökig | Jegyárak: napi belépő: 4200 Ft szezonbérlet: 6600 Ft

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Save the date: Nyilvánossá vált a Zsolnay Fényfesztivál jövő évi dátuma, 2025-ben július 3-6. között borul fényárba Pécs. De a dátumon kívül is pörög az élet a fesztivál háza táján, mutatjuk az aktualitásokat!
Október 14-én elindult az Adventi Fényfestő Gyerekrajzpályázat. A legszebb rajzok a pécsi Dzsámi homlokzatán fognak megelevenedni az adventi időszakban. A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. célja, hogy a jövő fényfestőinek alkotásai hozzanak fényt, szépséget és ünnepi hangulatot Pécs főterére.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.