Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem fogsz éhen maradni a Széll Kálmán téren sem!

2024.09.10 | 8 perc

A Széll Kálmán tér különleges éttermekkel bővült az elmúlt években. Ha szeretnénk Buda forgalmas terén egy jót enni, vagy este koktélozni, a néhai Moszkva tér változatos és nem mindennapi hangulatú éttermeiben megtehetjük.

 

Zappi Napoletana

Cím: 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 9.

Tavasszal nyitott meg a Széll Kálmán tér 9. szám alatt a nápolyi pizzázók utánozhatatlan hangulatát képviselő és a megunhatatlan gazdag ízvilágú pizzák gazdagságát felvonultató Zappi Napoletana, melynek egyik nagy csábereje, hogy a fiatalos belső tér mellett egy kellemes, fákkal árnyékolt belső udvar is várja a vendégeket. Az Easyvel közös kerthelyiségben a pizzákon kívül változatos salátákból válogathatunk. Érdemes az itallap felett is elidőznünk, többféle koktéllal készülnek a nagy hőségre való tekintettel, amik között az alkoholos variációk mellett mentes változatok is megtalálható.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Zappi Napoletana Facebook oldalaGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Zappi Napoletana Facebook oldala

 

 

Giulia

Cím: 1024 Budapest, Retek utca 12.

Már a neve is sokat ígér, ráadásul a modern trattoriaként aposztrofált egység mögött a nemzetközi vonalon kedvelt gondolat tásul: tradicionális olasz fogások újragondolt variációit kínálják, melyek kidolgozására Giuseppe Merlino executive chefet és Kardos Dánielt kérték fel. Az egykor Trombitás kertben működő Giulia így lett innovatív és modern, ugyanakkor a környezetének köszönhetően otthonos és igazán hangulatos. A kertbe még egy szökőkút is bekerült, így esténként a placcon akár táncra is perdülhetnénk, ha nem ennénk túl magunkat a viszonylag rövid, de annál ízletesebb étlap small plate koncepció jellemezte fogásaiból.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotók: Giulia Facebook oldalaGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotók: Giulia Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Koktéllal a kézben Budapest felett – 5 menő rooftop bár a fővárosban
A nyári szezonban a kiülős teraszok a legnépszerűbbek egy baráti koccintáshoz, de ha igazi kuriózumra vágyunk, akkor idén érdemes egy skybart is felvennünk a listára. Igyunk egy frissítő koktélt a nagy melegben, és nézzük picit más szemmel Budapestet, a lemenő nap fényében magasan a város felett!

 

 

101Bistro

Cím: 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 5.

A tér ázsiai ízvilágát képviselő 101 Bistro a kínai és japán konyha mellett a tajvani fogások sokszínűségét is elhozza nekünk.  A közvetlen és barátságos helyen érdemes előre helyet foglalni, hiszen olyan ízeket kóstolhatunk, melyek az autentikus konyhák különleges élményeit adják vissza nekünk, itt, Budapesten, a második kerület szívében. Az ételek mellett az itallapra is vessünk egy pillantást, japán alkoholokat, koktélokat is kóstolhatunk, amit a hűs belső kertben is elfogyaszthatunk. Hétköznap délutánonként 17 és 19 óra között speciális snack menüvel és italokkal várják a városlakókat.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: 101BistroGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: 101Bistro

 

 

Pingrumba

Cím: 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 6.

A Széll Kálmán tér 6. szám alatt fekvő Pingrumbát, mely a Dobrumba sikeréhez hasonlóan Budán is vonzza az egzotikus ízek szerelmeseit, a nap bármely szakában érdemes felkeresnünk. Közel-keleti, afrikai, nyugat-ázsiai és indiai ízei egyaránt jól esnek délben és este. A szezonálisan változó étlap kínálatát érdemes megosztanunk barátainkkal is, így egymás táljaiból csipegetve egy széles és nagyon színes összkép alakulhat ki bennünk. Ne féljünk kérdezni, a barátságos, egyedi dizájnnal rendelkező étteremben szívesen segítenek a választásban, hiszen a cél, hogy otthonosan, fesztelenül érezhessük magunkat, miközben elmerülünk a világ ezerszínű konyhakultúrájában.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Pingrumba Facebook oldalaGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Pingrumba Facebook oldala

 

 

Buja Disznók

Cím: 1024 Budapest, Lövőház utca 12.

Bár nem közvetlenül a téren, hanem a Fény utcai piac földszintjén találhatjuk, érdemes beugranunk Bíró Lajos nevéhez fűződő Buja Disznók egységbe, ahol minden a hús, és lehetőleg a rántott hús körül forog. Természetesen a klasszikus RÁNTOTTHÚSt kötelező legalább egyszer megkóstolni, amihez tökéletesen elkészített krumplisaláta illik. De kóstolhatunk malacfülét, szalontüdőt zsemlegombóccal, rántott májat, péntekenként pedig sólet várja a vendégeket.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Buja Disznók Facebook oldalaGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Buja Disznók Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Festői túrahelyszínek: 5+1 könnyű kirándulás Budapest környékén
Meseszép, de rövid kirándulásra indulnátok Budapest környékén? Van 5+1 szuper túratippünk hozzá, amiben tuti nem fogtok csalódni! Merészkedjetek be egy varázslatos kertbe, barangoljátok be a Pilis legjobb tanösvényeit vagy hódítsátok meg a Holdvilág-árok meredek sziklafalát a vízesés mellett kapaszkodva! Ne maradjatok otthon! Mozduljatok ki és fedezzétek fel Magyarország népszerű kirándulóhelyeit, ahová a gyerekeket is bátran magatokkal vihetitek!

 

 

Zsiráf Buda

Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 2-4.

Kellemes nyári este érdemes ellátogatni a Széll Parkban található, hatalmas terasszal bíró Zsiráf névre hallgató gasztrokocsmába, ahol nápolyi pizzák széles választékából, extrán különleges variációkból választhatunk. Az olaszos fogások mellett a hely kiemelkedő erőssége a koktél és italválaszték, amihez esténkként zene társul. A hangulatos zöld parkban található étterembe akár baráti társasággal is érkezhetünk, nagy befogadó képessége kiváló közös szurkoláshoz vagy ünnepi pillanatok megünnepléséhez.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Zsiráf BudaGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Zsiráf Buda

 

 

LuLu

Cím: 1027 Budapest, Csalogány utca 55.

Kicsit elkalandozva a Széll Kálmán tértől, néhány sarokkal arrébb egy új brucholó nyílt az egykori buszpályaudvar irodájában. A frekventált helyen található, fiatalosan hangulatos LuLu a reggelekre koncentrál, amikor bőségesen jóllakhatunk hideg és meleg ételekkel egyaránt. Toastok, töltött croissantok, tojásos ételek, számos édes finomság vár minket, amit akár kora reggel, de még a déli órákban is elfogyaszthatunk. Természetesen a LuLu estig is nyitva tart, saláták, mezzék, greek bowlok várnak minket ebéd- és vacsoraidőben. Az étlapon számos vegetáriánus és vegán, továbbá gluténmenetes ételt kínálnak.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: LuLu Budapest Facebook oldalaGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: LuLu Budapest Facebook oldala

 

 

Nor/ma Grand

Cím: 1024 Budapest, Margit körút 75-87.

A Széllkapu Tér bejáratát szinte teljesen elfoglalja Buda egyik igen felkapott péksége, ahol a friss, helyben készült kovászolt kenyerek, a roppanós croissantok és az ízletes sütemények mellett különleges tojásos ételeket, szendvicsket, specialty kávékat fogyaszthatunk. De nem csak reggel érdemes beülni a Nor/ma Grand-ba, ebédidőben is telt házra számíthatunk, hiszen szezonális napi levessel készülnek, amikhez kitűnően illenek az északi stílusú kézműves pékség ropogós kenyerei és a natúr borok frissítő zamatai. Télen a kényelmes belső tér, jó időben a vele egybenyitott terasz várja a vendégeket.

Gasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Nor/ma Grand Facebook oldalaGasztronómiai élmények a Széll Kálmán téren - Fotó: Nor/ma Grand Facebook oldala

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az ősz beköszöntével egyre nagyobb számban érkeznek a darvak a Hortobágyra. Ezen időszak legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás. A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmának, a daruhúzásnak a megtekintésére szeptember végétől november elejéig szervez túrákat a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.
Az őszi szünet kiváló lehetőség arra, hogy a család közösen töltsön el egy kis időt, kiszakadva a mindennapok mókuskerekéből. A legnagyobb nehézség ilyenkor olyan helyet találni, ahol a gyerekek és a felnőttek is jól érzik magukat: ebben segítünk az alábbi cikkel, amiben 5 olyan szállodát gyűjtöttünk össze, ahol a szolgáltatások széles palettája mindegyik generáció igényeit kielégítik.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.