Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Vár környékén

2024.10.04 | 8 perc

Budapest egyik legszebb pontja, a Budai Várnegyed nemcsak számos látnivalót, de ínycsiklandó ételeket is kínál. Összegyűjtöttük néhány olyan éttermet, ahol a klasszikus magyar fogásokat hol újragondolt, hol békebeli receptura alapján készítik el. A körítés sem marad el: Budapest panorámája és a várnegyed romantikája teszi még kellemesebbé az étkezést.

 

Főőrség Étterem és Kávéház

Cím: 1014 Budapest, Szent György utca

A Magyar Testőrség tagjainak emel emléket az étterem oly módon, hogy a történelmi Magyarország gasztronómiai sokszínűségét mutatja be étlapján. Az elkészített fogások számos esetben idézik meg a huszár életet, így a „Gránátos induló” ízelítőt ad a magyar honvédek ételeiből, mint ahogy az M.69 egy kardra szúrt ropogós csülköt takar. Az édességek között megtaláljuk sokunk kedvencét, a császármorzsát, amit kérhetünk Budapest vagy Bécs verzióban. Az őstermelőktől beszerzett, prémium minőséget képviselő alapanyagokból készített fogások sokszínűségét a kellemes békebeli hangulatot sugárzó, huszárok portréival, katonai fotókkal díszített belső tér teszi teljessé. Jó idő esetén a teraszon, a vár belső udvarában gyönyörködve étkezhetünk.

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Főőrség és Lovarda Facebook oldalaNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Főőrség és Lovarda Facebook oldala

 

 

Halászbástya Étterem

Cím: Budai Vár, Halászbástya - Északi Híradástorony

Budapest egyik legszebb pontján, a Halászbástyán álló étteremben egyszerre valósulhat meg minden álmunk. A főváros lenyűgöző panorámája a lábunk előtt hever, miközben egy elegáns, neoromán stílusú helyszínen Szabó Barna séf által megkomponált mesteri fogásokat kóstolhatunk. Az étlap egyszerre tükrözi a gasztronómiai hagyományokat és az aktuális trendeket, melyhez a legújabb konyhatechnológiát alkalmazza. Minőség és kreativitás jellemzi a konyhát, melynek fogásait épp úgy ebédidőben, mint vacsorára érdemes kikérnünk. Hazai borrégiók legjobb borait kínálják az ínyenc magyar fogások mellé, de neves külföldi borászatok kiemelkedő tételeit is kérhetjük.

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Halászbástya Étterem Facebook oldalaNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Halászbástya Étterem Facebook oldala

 

 

21 A Magyar Vendéglő

Cím: 1014 Budapest, Fortuna utca 21.

Ha valaki egy valóban magyaros ebéd élményre vágyik, ami visszaadja a rég elfeledett ételek ízeit, jó helyen jár. A Fortuna utca 21. szám alatt működő étterem klisémentesen hozza a magyaros étterem érzést, így kellemes környezetben, kötetlen hangulatban falatozhatunk. És bár az ételek felidézik a kedvenc régi ízeket, az elkészítésükre az újszerűség jellemző, melynek köszönhetően egy izgalmasabb megközelítésben, kicsit újragondolva kerülnek a tányérra a fogások. Az étlapon megtaláljuk a nagy klasszikusokat, így kóstolhatunk halászlevet, gyulyáslevest, hortobágyi palacsintát, borjúpörköltet, borjú bécsit, és természetesen somlói galuskát is.

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: 21 A Magyar Vendéglő Facebook oldalaNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: 21 A Magyar Vendéglő Facebook oldala

 

 

Pierrot Café & Restaurant

Cím: 1014 Budapest, Fortuna utca 14.

Több mint negyven esztendeje várja vendégeit lezseren elegáns vendégterével a Pierrot. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy számos híresség kóstolta már a modern köntösben prezentált klasszikus fogásokat, amikre a magyar konyha olyannyira büszke. A hely érdekessége, hogy romantikus környezetben, 13. századi falak között fogyaszthatjuk el kedvenceinket, így az Újházi-tyúkhúslevest, a borjúbécsit, vagy a paprikás csirkét. Szép időben érdemes kiülni a hátsó kertbe, melynek romantikája a Budai vár hangulatát tökéletesen visszahozza.

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Pierrot Facebook oldalaNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Pierrot Facebook oldala

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Festői túrahelyszínek: 5+1 könnyű kirándulás Budapest környékén
Meseszép, de rövid kirándulásra indulnátok Budapest környékén? Van 5+1 szuper túratippünk hozzá, amiben tuti nem fogtok csalódni! Merészkedjetek be egy varázslatos kertbe, barangoljátok be a Pilis legjobb tanösvényeit vagy hódítsátok meg a Holdvilág-árok meredek sziklafalát a vízesés mellett kapaszkodva! Ne maradjatok otthon! Mozduljatok ki és fedezzétek fel Magyarország népszerű kirándulóhelyeit, ahová a gyerekeket is bátran magatokkal vihetitek!

 

 

Baltazár

Cím: 1014 Országház utca 31.

Az Országház utca 31. szám alatt egy kis ékszerdoboz jellegű smart luxury hotel éttermeként működik a Baltazár, mely vagány környezetben fogadja mind a szálló, mind az utcáról betérő vendégeket. A konyha gourmet street food ételeket kínál, melyek közül több grill fogás is Josper faszénen sül. Számos ízletes hamburger közül választhatunk, de komoly húsokat is kínálnak, melyekhez közel 200 tételből álló borlapról válogathatunk a Kárpát-medence legizgalmasabb borai közül.

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Baltazár Facebook oldalaNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Baltazár Facebook oldala

 

 

Jamie Oliver’s Italian

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság u. 9-11.

Az olasz konyha legjobbjait falatozhatjuk a Tóth Árpád sétány közelében. A romantikus környezet mellett az olasz bisztrók és bárok laza hangulatát tapasztalhatjuk meg, a teraszról mesés panoráma nyílik a Mátyás-templom irányába. Egy jó pizza, egy finom tészta, egy könnyed saláta a brit sztárséf konyhájából tökéletes kiegészítése lehet várbeli sétánknak. Nem fogunk csalódni, az adagok bőségesek, az ízek autentikusak.

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Jamie Oliver’s Italian / Ittjártam.huNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Jamie Oliver’s Italian / Ittjártam.hu

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Koktéllal a kézben Budapest felett – 5 menő rooftop bár a fővárosban
A nyári szezonban a kiülős teraszok a legnépszerűbbek egy baráti koccintáshoz, de ha igazi kuriózumra vágyunk, akkor idén érdemes egy skybart is felvennünk a listára. Igyunk egy frissítő koktélt a nagy melegben, és nézzük picit más szemmel Budapestet, a lemenő nap fényében magasan a város felett!

 

 

Fekete Holló

Cím: 1014 Budapest, Országház u. 10.

Az egykori étterem új formában született újjá, ahol a békebeli vendéglátás élményeit élhetjük át a 21. századi technológiáknak köszönhetően már modern környezetben. A város egyik leghangulatosabb utcájában, az Országház utca 10.-ban, autentikus környezetben fogadja vendégeit. Az étlapon hagyományos magyar fogásokat kóstolhatunk – így májgaluska levest, friss rántott húst, főzelékeket vagy épp lecsót –, amikhez magyar borokból készített fröccs, vagy épp egy kisüzemi kézműves sör a kísérő. A hagyományos, kockás terítős asztalok, a sokat látott épület, a vidám, barátságos hangulat a régmúlt vendéglők elfeledett világát hozza vissza nekünk. 

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Fekete Holló Facebook oldalaNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Fekete Holló Facebook oldala

 

 

Ramazuri Bistronomy

Cím: 1014 Budapest, Úri u. 30.

Liebl Martin séf nevével jelzett felsőkategóriás étterem fine dining fogásait bisztró stílusban kínálja az étterem. A konyha kreációit a természet inspirálta, a szezonalitást szem előtt tartva alakítják ki a az ismert fogások újragondolt változatait. Egyszerű és közvetlen konyhával találkozhatunk, tiszta ízek, különleges atmoszférával megspékelve. De nem csak a környezet hívogató, az ételek is egytől egyig meggyerőek, hogy újra, és újra megízleljük őket. Tökéletes helyszín egy nyugodt étkezéshez, akár ebédidőben, akár vacsora tájt.

Ne maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Ramazuri Bistronomy Facebook oldalaNe maradj éhesen a Budai Várnegyedben! 8 étterem a Budai Várban - Fotó: Ramazuri Bistronomy Facebook oldala

 

 

Borítókép: Ramazuri Bistronomy

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Minőségét megőrzi! mottóval kezdődött 2024. szeptember 30-án a 19. Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat. A november 10-ig tartó kezdeményezéshez idén is csatlakoztak a gyulai kiállítóhelyek.
Október második péntekén olyat láthatunk Budapesten, amire még nem volt példa: a város egyik, ha nem a legikonikusabb jelképe, a Szabadság-szobor életre kel a technológia segítségével.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.