Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Egy falat Amerika – 6 étterem, ami az USA-ba repít

2024.09.26 | 6 perc

Az amerikai életérzés sok mindenben megnyilvánul, és ebben élen járnak a diner típusú éttermek, melyekbe lépten-nyomon belebotlunk a tengeren túl a városokban sétálva. Szerencsére nem kell egy fél napot repülnünk, hogy mi is kipróbálhassunk egy ilyen helyet, jelenlegi cikkünkben 6 olyan éttermet mutatunk be, ahol az amerikai álom tányéron érkezik!

 

Chili Dog amerikai étterem

Cím: 1184 Budapest, Thököly út 6.

Budapest nem véletlenül az ország fővárosa, hiszen számtalan látványosságot tartogat. Budapest 18. kerületében fogad minket a Chili Dog, ahol valódi amerikai klasszikusok készülnek a konyhában. A kínálatban a hagyományos hamburgerek mellett különleges változatok is megtalálhatóak – például a Dr.Pepper-Grenadine BBQ vagy a vega burger -, de természetesen a pulled pork és a steak is elmaradhatatlan szereplője a menüsornak. A desszerteknek akkor sem fogunk nemet mondani, ha előtte egy 300 grammos rib eye-t fogyasztottunk el, hiszen New York Cheesecake-kel vagy autentikus amerikai palacsintával nem sok helyen találkozhatunk Magyarországon.

Igazi amerikai életérzés és kiváló ízélmény vár a Chili Dogban! - Fotó: Chili Dog Facebook oldalaIgazi amerikai életérzés és kiváló ízélmény vár a Chili Dogban! - Fotó: Chili Dog Facebook oldala

 

 

Sunny Diner

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 136.

Szintén Budapesten, a 2. kerületben várja vendégeit a Sunny Diner, ahol a frissen készített amerikai ételek mellett akár mexikói ínyencségeket is rendelhetünk. A kínálat nem okoz csalódást, és itt már tengeri herkentyűket is kérhetünk, míg a hamburgerek mellé tökéletes kísérő lesz valamelyik milkshake, lezárásként pedig jól fog esni egy Sunny Brownie kehely. Ha valaki mást lepnénk meg egy ilyen élménnyel, akkor vásárolhatunk ajándékutalványt, melyből az ajándékozott végigkóstolhatja a menüt.

A Sunny Diner kínálatán túl már csak a helyszín nagyobb élményA Sunny Diner kínálatán túl már csak a helyszín nagyobb élmény

 

 

i55 American Bar & Restaurant

Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 70.

Egy újabb fővárosi étterem kerül fel a listára; az i55 American Bar & Restaurant az USA egyik leghíresebb útjáról kapta a nevét, mely 6 államon is áthalad. Az 5. kerületi vendéglátóhelyen választhatjuk a New York stílusú pizzát, de a hatalmas, deep dish pizzákat is kipróbálhatjuk, melyek hosszabb ideig sülnek, de garantáltan megérik a várakozást. Amíg várjuk a főételt, addig egy nachos tállal tudunk „bemelegíteni”, zárásként pedig egy bourbon mad cake koronázhatja meg a nem mindennapi vacsorát.

Az I55-ben nem lesz könnyű a választás a hamburger és a deep dish pizza között - Fotó: I55 American Bar & Restaurant Facebook oldala Az I55-ben nem lesz könnyű a választás a hamburger és a deep dish pizza között - Fotó: I55 American Bar & Restaurant Facebook oldala

 

 

Hot City Diner

Cím: 3525 Miskolc, Árpád út 3.

Budapesten kívül is érdemes szétnézni, hiszen felfedezésre váró helyeket és amerikai stílusú éttermet is találunk a fővároson túlMiskolcon például a Hot City Diner  hozza el az USA ízeit. A kínálatban a klasszik kosaraktól a hamburgereken és a salátákon át a gyermekmenüig mindent megtalálunk, úgyhogy a bőség zavarától fogunk küzdeni rendeléskor. Házhozszállítást is igénybe vehetünk náluk, ha esetleg otthon fogyasztanánk el a vacsorát, miközben a tévében egy hollywoodi klasszikus megy.

Láttál már emeletes hamburgert? A Hot City Dinerben ezt is kipróbálhatod! - Fotó: Hot City Diner Facebook oldalaLáttál már emeletes hamburgert? A Hot City Dinerben ezt is kipróbálhatod! - Fotó: Hot City Diner Facebook oldala

Szállástippek Miskolcon és környékén>>

 

 

Buffalo Bill étterem

Cím: 3900 Szerencs, Gyár út 13.

Szerencs rengeteg nevezetességgel az igazi kisvárosi életérzést tartogatja. Lakói sem maradnak diner nélkül, a Buffalo Bill étterem a western világába repít el bennünket. A vadnyugati hangulatot hibátlanul hozza a belső tér, a nyeregből készült bárszékek, a marhapásztorok használati tárgyai és a bölényfej hatására az 1800-as évek Amerikájában érezhetjük magunkat. Ha mindent megcsodáltunk, akkor érdemes vetnünk egy pillantást az étlapra is, ahol megjelennek a magyaros ízek is, de a Buffalo Bill módra készített csirkeszárnyak vagy az egyedi hamburgerek valódi „diner” élményt ígérnek.

Ha egy kis vadnyugati kalandra vágysz - vár a Buffalo Bill Western Étterem - Fotó: Buffalo Bill Facebook oldalaHa egy kis vadnyugati kalandra vágysz - vár a Buffalo Bill Western Étterem - Fotó: Buffalo Bill Facebook oldala

Szállástippek Szerencsen és környékén>>

 

 

DinerM

Cím: 8600 Siófok, Petőfi sétány 3-5.

Siófok látnivalóiról ebben a cikkben írtunk, de most adunk egy gasztrotippet is. Magyar tenger és amerikai étterem fogad Siófokon, a DinerM-ben, ahol már a pincérnők öltözetét meglátva biztosak lehetünk abban, hogy autentikus helyen járunk. Akár a napot is kezdhetjük náluk, hiszen 12:30-ig kérhetünk reggelit; ez lehet rántotta, ham and eggs vagy steak is, hogy estig garantáltan ne is legyünk már éhesek. Ha esetleg mégis később érkeznénk, akkor még mindig kiváló opció a hot dog, a szendvicsek vagy a főételek valamelyike, például a bélszín steak káposztasalátával.

Nyitvatartás: májustól szeptemberig (Várható nyitás: 2025. május)

Nézz be a nap bármely szakában, az ízélmény és az amerikai hangulat garantált! - Fotó: DinerM Facebook oldalaNézz be a nap bármely szakában, az ízélmény és az amerikai hangulat garantált! - Fotó: DinerM Facebook oldala

 

Nyitókép: Chili Dog Facebook oldala

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum és a Várkapu Látogatóközpont ősszel is különleges programokkal várja az érdeklődőket, családokat.
Kész stressz a nyaralásra készülődés? Azt sem tudod, hogy kezdj a pakoláshoz? Vagy szinte biztos vagy abban, hogy valami otthon marad? Akkor most dőlj hátra és relax: írtunk helyetted, pontosabban neked egy listát!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.