Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Edukatív programokkal ünnepli az állatok világnapját a Richter Safari Park

2024.10.02 | 3 perc

A Richter Safari Park edukatív programokkal és exluzív élménynappal készül az Állatok Világnapjára. Az interaktív programok fókuszában az állatvédelem, valamint a felelős állattartás népszerűsítése szerepel. Október 4-én a szafarizni vágyó látogatók mellett rászoruló gyermekeket és családjaikat is fogadják Nagykőrösön.

A park kínálta programok, mint az autós- és vonatos szafari útvonal bejárása, a ragadozó  szafari vagy az élménypark játékai mellett Dr. Kovács Szilvia, a park állatorvosa tart előadást az állatvédelemről és a felelős állattartás témájában. Ifj. Richter József vezetésével interaktív  bemutató is várja a nézőket, a Safari Park állatainak ápolásába és mindennapi gondozásába is betekintést nyerhetnek.

Fotó: Fehér NorbertFotó: Fehér Norbert

 

“Fontosnak tartom, hogy ezen a számunkra jeles napon egy élményekben gazdag programot  kínáljunk azok számára, akik önerőből nem tehetik meg, hogy ellátogassanak Nagykőrösre.  Ezen a napon a vendégeink szórakozva tanulhatnak az állatokról és a felelős állattartásról, a  park megannyi szórakoztató élményelemének kipróbálása mellett.” - nyilatkozta Ifj. Richter  József, a park alapító-tulajdonosa.

Az Állatok Világnapja jótékonysági kezdeményezéséhez gyermekműsorával csatlakozott  Kalap Jakab, a koncert alatt a kifejezetten Richter Safari Park ihlette népszerű gyermekdal is  felcsendül.

Az eseményen 1 000 hátrányos helyzetű, mély szegénységben élő vagy tartósan beteg  gyermeket és családjaikat látják vendégül. 

A közreműködő szervezetek listája: a Platán ISZI BKV Csillagfény Otthon, Nyársapáti ÁMK főigazgatóság, a  GEMMA Fejlesztő Iskola, Tiszakürti Körzeti Általános Iskola, Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola és  Gimnázium Eltérő Tantervű Tagiskolája, Lakiteleki Auti Alapítvány Gyógypedagógiai Általános Iskola, Nagykőrösi  Kolping Katolikus Általános Iskola és Szakgimnázium, Fészek Gyermekvédő Egyesület, Galagonya Integrált  Szociális Intézmény, Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrum és Kötegyán Község Önkormányzata.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Halloween alkalmából október 31-én napközben gyerekprogramokkal (pl. tökfaragás, arcfestés, jelmezkészítés), éjszaka viszont 16 éven felülieknek szóló élményekkel készül a pécsi Zsolnay Negyed. A rémségek házában a felnőttek élhetik át egy borzongató túra keretében legijesztőbb rémálmaikat. Utána garantáltan jól fog esni egy ördögi koktél a jelmezes Halloween partyn DJ Venommal és DJ Turnerrel!
Minőségét megőrzi! mottóval kezdődött 2024. szeptember 30-án a 19. Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat. A november 10-ig tartó kezdeményezéshez idén is csatlakoztak a gyulai kiállítóhelyek.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
15 családbarát fedett élményfürdő a hideg téli hónapokra
2024.01.02 | 9 perc | Gyermekekkel | Wellness | Legnépszerűbb
Induljon az új év egy családi fürdőzéssel! Cikkünkben 15 olyan családbarát fedett élményfürdőt hozunk nektek, ahol a legkisebbek is a meleg vízben pancsolhatnak egész nap, de persze a szülőknek sem kell lemondaniuk a jól megérdemelt pihenésükről.