Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?

2024.07.24 | 4 perc

Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.

 

Gellért-hegy

Igazi klasszikusnak számít a Gellért-hegy, melynek északi oldaláról mutat a legjobban a Szent István napi tűzijáték. Ebben az esetben érdemes egy kisebb kirándulással összekötni a táborhelyünk kiválasztását, mert delegált kilátópont híján a hegy egy-egy padját vagy a sétautak mentén felbukkanó pihenőhelyeket nevezhetjük ki, ám kalkulálnunk kell azzal, hogy vadregényes körülmények és fákkal borított panoráma vár ránk. Ám a hangulata utánozhatatlan! (Idén a Citadella a felújítási munkálatok miatt nem látogatható, de az alsó kilátónál esélyünk lehet elcsípni néhány szép pillanatot.)

Hova menj tűzijátékot nézni augusztus 20-án? - Gellért-hegyHova menj tűzijátékot nézni augusztus 20-án? - Gellért-hegy

 

 

Halászbástya

Minden idők egyik legszebb kilátópontjáról, a Halászbástyáról a tűzijáték is mesésen mutat, hiszen innen teljes egészében látható be a teljes dunai szakasz. A nehézség csupán az, hogy nagyon kevés hely áll rendelkezésre, amiket akár már a délelőtti órákban is elfoglalhatnak. Ha módunkban áll a Hilton szálloda White Raven Skybar-ba foglaljunk helyet, egyedülálló élményben lesz részünk.

Budapesti helyszínek, ahonnan a jól látszik az augusztus 20-i tűzijáték - HalászbástyaBudapesti helyszínek, ahonnan a jól látszik az augusztus 20-i tűzijáték - Halászbástya

 

 

Budai vár

A Szent István napi Mesterségek ünnepe miatt amúgy is forgalmas Budai vár már napközben megtelik, de ha van kedvünk és türelmünk várni, akkor innen, de legfőképpen a Savoyai teraszról tökéletes pompájában mutatkozik meg a tűzijáték. Kényelmes cipőt, ülőalkalmatosságot, esetleg párnát vigyünk, minden más szem előtt lesz.

Kilátópontok és helyszínek Budapesten, ahonnan jól látszódik az augusztus 20-i tűzijáték - Budai várKilátópontok és helyszínek Budapesten, ahonnan jól látszódik az augusztus 20-i tűzijáték - Budai vár

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Összegyűjtöttünk hatot Budapest legmenőbb teraszos helyei közül
Nem is kérdés mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen remek fővárosunk van, hiszen a múzeumoktól kezdve a parkokon át a gyönyörű épületekig semmiben sem szűkölködik Budapest. Sokszor viszont inkább egy eldugott, meghitt zugra vágynánk, ahol nyugodtan élvezhetjük a munka utáni kávénkat vagy egy korai vacsorát. Ebben a cikkben 6 olyan teraszos helyet gyűjtöttünk össze, ahol a kellemes ételek és az otthonos atmoszféra kéz a kézben jár.

 

 

Margit híd

A Szabadság híd, Erzsébet híd és a Lánchíd lezárása miatt a Margit híd marad becserkészehtő helyszínnek, amik örök kedvenceknek számítanak. Vegyük figyelembe, hogy ebben az esetben csak egy részét, a hozzánk közelebb eső fényeffekteket fogjuk jól látni, ám az is biztos, hogy a víz felett állva a vízen játszódó események sokkal közelebbről mutatják magunkat. A tömeg garantált, érdemes kezdés előtt két órával megérkezni, a legjobb helyek hamar elfogynak.

Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án? - Margit hídHonnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án? - Margit híd

 

 

Filozófusok kertje

Az Erzsébet híd felől megközelíthető a budai oldal egy kevésbé felkapott kertje, mely nyugalmas környezetével, a híres gondolkodók szobraival a hétköznapokban is kiváló randihelyszín. A Dunára és a városra nyíló panorámája miatt augusztus 20-án este is jó kilátóhely lehet, és nem is kívánhatnánk jobb társaságot, mint a szoborpark szereplőit, többek között Buddhát, Krisztust, Ghandit.

Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án? - Filózófusok kertjeHonnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án? - Filózófusok kertje

 

 

Mansfeld Péter park

A Rózsadomb is tartogat egy kellemes parkot, ahonnan különlegesen szép kilátás fogad minket. Bár egy kicsit nehezebb út vezet ide, minden lépést megér a Lánchíd, a Parlament és a Citadella látványa. A park alsó részén lépcsőzetesen padsorok találhatóak, így olyan érzésünk lehet, mintha páholyból néznénk a tűzijátékot.

Fotó: Simon Návai Facebook (2023)Fotó: Simon Návai Facebook (2023)

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mi lehet jobb egy kellemes fürdőzésnél a nagy nyári melegben? Nos, egy kihívásokkal teli vízi akadálypálya, ahol a kalandokat nevetés és önfeledt játék teszi még emlékezetesebbé.
Mindannyian mást keresünk egy nyaralás során, hiszen van, akinek nélkülözhetetlen a wellness, van, aki nyugalomra vágyik, és akad persze olyan is, akinek a családbarát szolgáltatások a fontosak. Cikkünkben olyan balatoni szállásokat hoztunk, melyek között biztos megtaláljátok a számotokra megfelelőt, bármi is legyen a prioritás.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.