Az enteriőr nem sokat változott a helyen, hiszen anno, a régi tulajdonos elég jó ízléssel, és körültekintő szakmai tudással alakította ki. Az utcafronti részen az étterem teljes terjedelmében hatalmas üvegfal az egész. Bent egyetlen nagy tér van a bárpult előtt, ahol a vendégek mégis jól elkülönülve tudnak helyet foglalni. Egyáltalán nem zsúfolt, megvan mindenkinek a kis intim szférája. A konyha a helyiség bal végében foglal helyet, ami félig nyitott, látványkonyhaként üzemel, azoknak, akik szeretnek kukucskálni, és bepillantást nyerni a kulisszatitkokba.
A Hoppá! bisztró nem mindenkinek újdonság, hiszen a patinás Andrássy útról érkezett ide, talán mondhatjuk, hogy haza. Amióta itt van, azóta folyamatos a teltház náluk. Nem is érdemtelenül. Jól válogatott, főként hagyományos magyar ételeket kínálnak, kiváló minőségben, és olyan árakon, amit talán az itthoni étterembe járó réteg is megengedhet magának, legalábbis nem ijeszti el őket. Egy szóval nem egy lehúzós turista csapda.
A felszolgálók kifejezetten kedvesek, udvariasak. Minden kérésünket rugalmasan kezelik, pedig egy találkozó miatt késtünk majdnem 20 percet, egy fővel többen vagyunk, és tényleg bent is, és a teraszon is teljes teltház van. Az italrendelést nagyon gyorsan, szépen szervírozzák, a „tömeg” ellenére is. Kezdésnek házi vajat hoznak, kétféle kenyérrel. Semmi extrák, de rendben vannak.
Marhatatár bélszínből, fekete majonézzel: késsel, tökéletesre van aprítva a hús. Nagyon jó a textúra, és a fűszerezés is. A lágy fekete majonéz kifejezetten jól passzol hozzá. Imádjuk fogás.
Kacsamáj parfé, kápia paprika, kalács: légies kacsamáj mousse egy kis játékossággal. A kalács saját készítésű, pont jól van pirítva. Minden falatnál értékeljük, hogy milyen ízletes.
Az este egyetlen tévedése, hogy Rozé kacsamellet hoztak, shiitake gombával, és szilvával a pisztráng filé helyett. Mondtuk, hogy nem probléma, megesszük a kacsát, majd 5 perc múlva kihozták a halat is. És! Az igazi vendéglátós mit csinál ilyenkor!? Egyik ételt sem számolták fel, csak elnézést kértek a bakiért. Hoppá!
A rosé kacsamell elég nehéz műfaj, mert nagyon sok múlik az alapanyagon, ami itthon elég hektikus tud lenni. Itt sem volt másképp. Szuperül volt elkészítve, de sajnos nem volt az igazi. A köret mindent vitt. A pisztráng filé egyenesen mennyei volt. Ropogós bőr, vajpuha filé. Remek garnirunggal.
Rántott mangalicakaraj, burgonyapüré, uborkasaláta: ennél jobb rántott husit, pláne karajból, nagyon ritkán lehet Magyarországon enni. Kiválóan megsütött husi, a pankó bunda ropogós, kellemesen fűszerezett, ízes. A burgonyapüré igazi vajjal készült, eszméletlenül krémes. Az ubi salit, mintha a nagyi csinálta volna. Csillagos ötös. Gyerekeknek is ajánlott.
Hortobágyi Angus rib-eye steak,konfitált burgonya, füstölt hagyma: szavak nincsenek. Minőségi alapanyag. Jó sütési technika. Pont amilyennek lennie kell. A konfitált burgonya kifejezetten jó ötlet hozzá. Kevesen áldoznak ennyi időt egy jó köretre. A füstölt hagyma pedig hozzáadja azt az érzést, mintha éppen a barátainkkal grilleznénk.
Csirkepaprikás, spécli, szívsaláta: az este egyik legnagyobb meglepetése. Igazi Hoppá! élmény. Képzeld el, hogy az egész csirkecombot kifilézték, egy hengert formáltak belőle, és visszatöltötték a bőrébe. Belül tocsogósan szaftos a husi, kívül roppanós a bőrke. Eszméletlenül finom paprikás csirke szaft. És a spécli!.. alapvetően nem szeretem a juhtúros dolgokat, mert nehézkessé tudják tenni az ételt, de ez olyan légies, könnyed, izgalmas galuska volt, hogy még most is összefut a nyál a számban, ha rá gondolok. Az enyhén savas szívsaláta remekül passzolt hozzá.
Összességében tényleg élmény a hely. Olyan érzés, mintha az ember egy vendégségben pont a legjobb formájában kapná el a háziasszony főztjét, és minden jól sikerül, minden a helyén van, a legmagasabb szinten.
Egyértelműen adott, hogy egy „kulináris szentéllyé” váljon a hely a maga egyszerű, és nagyszerűségével, mind a Magyarok, mind a külföldiek körében. Bármikor visszamennénk. Vagy talán jobb megfogalmazás, hogy bármikor „hazamennénk” ide. Hoppá! 😊
Szerző: M
Látogassatok el ti is a budapesti Hoppá! Bistroba!