Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Idén 15. alkalommal lesz Strandok Éjszakája

Másfél évtized alatt immár hagyománnyá vált a Magyar Fürdőszövetség nyaranta megrendezett Strandok Éjszakája rendezvénye. Ez alkalommal július 27-én, szombaton várnak éjszakába nyúló programokkal a strandok – az idén az ország csaknem hatvan pontján.

A hazai strandok minden évben élménydús programokkal készülnek a szezonra. Ehhez a Magyar Fürdőszövetség országos kezdeményezésekkel is hozzájárul, melyhez évről évre számos tagfürdő csatlakozik, sőt, akadnak állandó szereplők is.

 

Ezen a nyáron immár 15. alkalommal hirdetik meg a mára nagy népszerűségnek örvendő Strandok Éjszakáját

Országszerte mintegy 60 helyszínen válogathatnak az élményre és hűsölésre vágyók a legkülönbözőbb strandprogramokból. A családokra és persze a gyerekekre gondolva már napközben lesz arcfestés és csillámtetoválás, bohóc, animációs játék, légvár és óriásbuborék varázs, de ha ez sem elég, irány a cukorkaágyú vagy acsúszdaverseny.

A buli szinte kötelező elem, legyen az fürdőfesztivál, strand-, pool-, koktél-, lufi vagy habparti, zene és tánc minden féle formában, többek között dj show, retro disco, zumba, brazil és latin tánc, salsa a vízben. Igazi éjszakai attrakciónak ígérkeznek a szaunaszeánszok, a strandmozi, a tűzzsonglőr és a különleges zenés lézer show.

A Strandok Éjszakája akcióban résztvevő fürdők az aznapi nyitvatartást maguk alakítják ki

A strandok többsége ezen a napon éjfélig nyitva tart, akad pár olyan hely is, ahol hajnali 1-ig vagy akár 2-ig lehet majd bulizni. Több helyszínen kedvezményt is nyújtanak a fürdők az éjszakai strandolásra érkezőknek.

A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!

A Magyar Fürdőszövetség tagfürdői bevonásával évek óta szervez olyan közös programokat, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben megismertetéséhez, illetve egyáltalán a fürdőzés népszerűsítéséhez. Az idei nyári szezonban a Magyar Fürdőszövetség három akciót indított. Újdonság volt az idén meghosszabbított tanév utolsó hetében a diákoknak szóló "Suli a strandon" program. A tavaly a tagfürdők kivételes együttműködésével megszervezett országos vízipisztolycsata ez évben a közös szezonnyitó esemény lett. A többéves tapasztalat azt mutatja, az országos összefogás mind a vendégek, mind a fürdők számára előnyös.

A Magyar Fürdőszövetség a fürdőket üzemeltető gazdasági szervezetek és vállalkozók egyesülete. A szövetség 32 éve őrzi és védi a magyar fürdőkultúra hagyományait, és aktívan részt vesz a magyarországi fürdők tervezésében, fejlesztésében, építésében és ellátásában, 1998 óta pedig az Európai Gyógyfürdők Szövetségének a tagja.

 

Az eseményhez csatlakozott többek között:
Aquaworld Budapest
Lupa Beach – Budakalász
Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő és Kemping
Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
Gyulai Várfürdő
Hajdúszoboszló Strandfürdő
Bükfürdő Thermal & Spa
Zalakarosi fürdő
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő
Salirs Thermal & SPA, Gyógy- és Élményfürdő – Egerszalók
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A Strandok Éjszakája programhoz csatlakozott fürdők teljes listája itt érhető el.

 

Szállodák közvetlen átjárással az élmény-, gyógyfürdőbe>>

 

 

Élményfürdők Magyarországon>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Mindannyian mást keresünk egy nyaralás során, hiszen van, akinek nélkülözhetetlen a wellness, van, aki nyugalomra vágyik, és akad persze olyan is, akinek a családbarát szolgáltatások a fontosak. Cikkünkben olyan balatoni szállásokat hoztunk, melyek között biztos megtaláljátok a számotokra megfelelőt, bármi is legyen a prioritás.
Előző
Következő
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
5 rejtett vidéki szálláshely wellnesszel, amit ki kell próbálnod!
Termelői reggelik, kristálytiszta levegő, fenyőillatú kuckó. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha már telítődtél a város zajával, akkor ideje kicsit elvonulni. Ehhez tökéletes alapot adnak azok a bájos vidéki szálláshelyek, amelyeket most listába szedtünk neked. A választás nem lesz egyszerű, mert mind az 5 szállás minőségi kikapcsolódást ígér – sok-sok wellnesszel!
10 szállás privát jakuzzival, pezsgőfürdővel a szobában
2022.12.02 | 7 perc | Szállások | Wellness
Mindannyiunknak jár egy kis kényeztetés néhanapján, és van, hogy erre leginkább a négy fal között vágyunk. Ezért összegyűjtöttünk nektek 10 olyan szálláshelyet, ahol lehetőségetek van olyan szoba foglalására, amiben privát jakuzzi is rendelkezésetekre áll.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!