Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Idén is Kilátók hétvégéje Tamásiban

Tamási páratlan lehetőségekkel rendelkezik kilátók terén, hiszen a településen négy fantasztikus panorámát nyújtó kilátó is várja a túrázókat, s a Tamási járás területén is további több helyszínhez kapaszkodhatunk fel. Ilyen adottságok mellett szinte természetes, hogy idén is megrendezésre kerül a Kilátók Hétvégéje, ahol a tavalyi évhez képest még több játék várja a résztvevőket.

Aki szeretne egy kellemes, túrázós hétvégét, batátokkal, izgalmakkal és páratlan panorámapontokkal, annak Tamásiban van a helye 2024. szeptember 7-8-án, hiszen újból megszervezésre kerül a Kilátók Hétvégéje pecsétgyűjtő játék. A feladat, hogy egyetlen hétvége alatt bejárják a résztvevők a térség hat kilátóját és összegyűjtsék a helyszíneken megszerezhető pecséteket. 

A regisztrált résztvevőknek a DámPont szeptember 5-ig e-mailben küldi el a pecsételőlapot és a pecsétek GPS kódjait - innentől kezdve azonban nincs megkötés sem a jármódra, sem a felkeresett kilátók sorrendjére nézve. Azok, akik bejárták az összes helyszínt, oklevelet kapnak, illetve megkapják a térség játékos felfedezését segítő új ITTT füzetet is.

Vas kilátó / Fotó: DámPont LátogatóközpontVas kilátó / Fotó: DámPont Látogatóközpont

 

Kilátók:

 

Vas Kilátó (Várhegyi Kilátó)

Tamási

A Tamási Termálfürdő fölé magasodó domb tetején álló kilátóhoz egy izgalmas túraúton juthatunk el, ahol hidak, lépcsők, kapuk, ismertető táblák repítenek az egykor itt állott Tamási vár korába.

 

Parkerdei kilátó (Dorombosi)

Tamási

A sárga kör jelzésű parkerdei tanösvény közvetlen a Látogatóközpont mellől indul, Egy hangulatos erdei úton, közel 1 km után, némi kis emelkedőt leküzdve jutunk el a parkerdő háromszintes kilátójához.

 

Szent Márton utcai kilátó

Tamási

A Szent Márton utca végén, az egykori Telenor-tornyot alakították át kilátóvá. Érdemes felkeresni, könnyű a megközelítése.

 

Vadasparki kilátó

Tamási

Belépőjeggyel látogatható, a DámPontban kombinált belépő váltható.

A 20 hektáros Vadasparkban a zöld jelzés mentén hol holtfás részeken, hol hatalmas, öles fák között kanyargunk míg el nem érkezünk a vadaspark kilátójáig.

 

Pacsmagi kilátó

Regöly, Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület

Tamási határában, a Koppány folyó völgyében helyezkedik el a Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület, ahol főleg vizes élőhelyek, illetve kisebb részben erdők és gyepek találhatók. A vízi madarakat egy kényelmesen megközelíthető kilátóról tudják az oda érkezők megfigyelni.

 

Kisszékelyi kilátó

Kisszékely

A Négyszögletű Kerek Erdő tanösvény Berkenye körútja mentén a 13. állomásnál emelkedik a Dukai-hegyre épült kilátó, amely a Dukai-hegyre épült. A települést körülölelő dombok közül ez a legnagyobb, gerince 210 m fölé emelkedik. Érdemes bejárni a teljes tanösvényt, gyerekekkel is fantasztikus élmény!

 

Szálláshelyek Tamási környékén>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Tényleg drága lett a Kinizsi-vár a felújítás után? Milyen lett az eredmény? Mióta a nagyszabású munkálatok befejeződtek, azóta vágytunk már rá, hogy személyesen győződhessünk meg az igazságról. Így történt, hogy felkerekedtünk megnézni a Balaton-felvidék bájos települését, Nagyvázsonyt, ahol nem csupán a Kinizsi-várat látogattuk meg. Retró kirándulásra indultunk a Postamúzeumban, útba ejtettünk egy szuper éttermet és egy közeli, falusi szálláshelyet is.
Gondoltad volna, hogy Keszthely megannyi izgalmas lehetőséget kínál nemcsak nyáron, hanem egész évben? Az M7-es autópályától mindösszesen 15 kilométerre fekszik a Balaton legnyugatibb csücskében a meseszép kisváros, Keszthely.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
13 látnivaló Sopron környékén, amitől kerek lesz a kikapcsolódás
Fedezd fel a legszebb látnivalókat Sopron környékén! Csalogasson téged is a 8 nevezetességet és 5 kilátó túrát bemutató cikkünk a leghűségesebb város szomszédságába! Kulturális kincsek, történelmi emlékhelyek, építészeti remekek, természeti csodák, ámulatba ejtő panorámák – itt bizony egy percet sem lehet unatkozni, élmények sora vár!
5 rejtett vidéki szálláshely wellnesszel, amit ki kell próbálnod!
Termelői reggelik, kristálytiszta levegő, fenyőillatú kuckó. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha már telítődtél a város zajával, akkor ideje kicsit elvonulni. Ehhez tökéletes alapot adnak azok a bájos vidéki szálláshelyek, amelyeket most listába szedtünk neked. A választás nem lesz egyszerű, mert mind az 5 szállás minőségi kikapcsolódást ígér – sok-sok wellnesszel!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.