Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ismét gyermekrajzok hoznak fényt Pécs főterére Advent idején

2024.10.17 | 4 perc

Október 14-én elindult az Adventi Fényfestő Gyerekrajzpályázat. A legszebb rajzok a pécsi Dzsámi homlokzatán fognak megelevenedni az adventi időszakban. A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. célja, hogy a jövő fényfestőinek alkotásai hozzanak fényt, szépséget és ünnepi hangulatot Pécs főterére.

 

A pályázat lényege, hogy a gyerekek Pécs ikonikus templomáról készült mintasablon alapján hangulatos rajzokat készítsenek, melyek illeszkednek az ünnep és a hely szellemiségéhez. A pár éve indult kezdeményezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az esemény tavaly országszerte már több ezer gyermeket inspirált, akik próbára tették kreativitásukat.

Karácsonyi forgatag advent idején Pécsen / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.Karácsonyi forgatag advent idején Pécsen / Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Az ünnepre való felkészülés során született „mini fényfestő alkotásokat” a gyönyörű pécsi templom, a Dzsámi homlokzatára vetítik Advent hétvégéin, így a közönség hatalmas méretben csodálhatja meg az ifjú tehetségek munkáit.

A pályázatra idén három korosztályban lehet nevezni:
I. korcsoport: óvodások (4–6 évesek)
II. korcsoport: 6–10 éves alsó tagozatos tanulók (1–4. osztály)
III. korcsoport: 10–14 éves felső tagozatos tanulók (5–8. osztály)

A pályamunkákat 2024.10.14. – 2024.11.14. 24.00 között várják elektronikusan, postán vagy személyesen leadva.

Az előválogatást követően kategóriánként 40-40 mű kerül a döntőbe. Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden – a versenykövetelménynek megfelelő – alkotást digitalizálnak, a helyszínen befotóznak és karácsony előtt közzétesznek. Így a szülők letölthetik a honlapról gyermekük alkotását, melyet utána akár karácsonyi üdvözletként meg tudnak osztani, tovább tudnak küldeni a rokonoknak, barátoknak.

A döntőbe jutott alkotásokat Advent 1., 2. és 3. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi Dzsámi épületének déli homlokzatára vetítjük, a nagyközönség így személyesen, teljes életnagyságában is megtekintheti.

Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek. A közönségszavazás a gyerekrajzpalyazat.hu oldalon zajlik 2024. december 06. 12.00 óra és december 16. 12.00 óra között.

Leadás:
A pályázat beküldésének határideje: 2024.11.14. 24.00
Elektronikusan szkennelve: gyerekrajz@zsn.hu e-mail címre
Személyesen: Zsolnay Kulturális Negyed, Zsolnay Infopont & Shop
Postán: Ajánlott küldeményként postázva: Zsolnay Örökségkezelő NKft. – Adventi Épületfestő Gyerekrajzpályázat, Pécs, 7603 Pf. 27. címre.

A felhívás részletei és a mintasablon itt található>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Október 18-án a Garden of Lights ismét egy csodálatos világot nyit meg az érdeklődők előtt Hupikék Törpikék fény és multimédia kiállításán keresztül - idén a Füvészkertből egyenesen Aprajafalvába léphetünk be és találkozhatunk mindenki kedvenceivel, Törpapával, Törpillával, Okoskával és a többi törpikével!
A Magyarország nyugati határán elterülő varázslatos tájegység, az Alpokalja lenyűgöző természeti szépségekkel és gazdag kulturális örökséggel várja a kirándulókat. Ha szeretnénk elvonulni a hétköznapok forgatagától, akkor ez a vidék tökéletes választás lesz; a Soproni- és Kőszegi-hegység vadregényes ösvényei, a Pinka-sík nyugalma, valamint a Felső-Őrség és a Vasi-Hegyhát rejtett kincsei mind-mind különleges élményeket kínálnak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
5 rejtett vidéki szálláshely wellnesszel, amit ki kell próbálnod!
Termelői reggelik, kristálytiszta levegő, fenyőillatú kuckó. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha már telítődtél a város zajával, akkor ideje kicsit elvonulni. Ehhez tökéletes alapot adnak azok a bájos vidéki szálláshelyek, amelyeket most listába szedtünk neked. A választás nem lesz egyszerű, mert mind az 5 szállás minőségi kikapcsolódást ígér – sok-sok wellnesszel!