Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Izgalmas családi programok gyerekkel - TOP 10 állatkert Magyarországon

Nincs lehetőséged elugrani egy izgalmas szafarira Afrikába vagy kirándulni a párás esőerdőben? Annyi baj legyen! Magyarország legjobb állatkertjeiben lesz alkalmad megismerni földünk csodálatos állatvilágát! A többórás családi programot a gyerekek sem fogják megunni, mert a felfedezőúton garantált a tanulás, a szórakozás és a természetközelség is. Melyik TOP állatkerteket ajánljuk belföldön? Mutatjuk, hol utazhatsz el a sarkvidékre vagy cápaetetést nézni!

 

Hűsölő állatok akcióban

A Jászberényi Állat- és Növénykertben mindig zajlik az élet. Séta közben nem csupán a kistestű állatokat ismerheted meg közelebbről, hanem szuper zoopedagógia programokra is benevezhetsz. A látványetetéseken hasznos tudással gazdagodhatsz az állatkert lakóiról, akik közül lesz, akit kézbe is vehetsz. Sőt, ha még nem sétáltál pingvinekkel, akkor ezt a hiányosságot telente bepótolhatod. Forró nyarakon pedig a mosómedvéket, a hiénákat is meglesheted, miközben épp hűsítő fürdőt vesznek.

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Jászberényi Állat- és Növénykert Facebook oldalaTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Jászberényi Állat- és Növénykert Facebook oldala

Szállástippek Járszberény környékén>>

 

 

A Bükk hegységtől a távoli Madagaszkárig

1983-ban elsősorban a Bükk hegység élővilágát szerették volna közelebb hozni az akkor még Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatói számára az alapítók. Mára azonban a Miskolci Állatkertben 120 állatfaj és fajta csaknem 800 egyedét tekinthetik meg a vendégek – akár a távoli Ausztráliából is. Nézd meg a Bennett-kenguruk játékos csapatát, a Madagaszkárról származó gyűrűsfarkú makikat vagy a Harry Potterből ismert hóbagoly, Hedvig hasonmását! 

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Miskolci Állatkert Facebook oldalaTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Miskolci Állatkert Facebook oldala

Szállástippek Miskolcon és környékén>>

 

 

Balatoni kirándulás Siófokon

Nagy-nagy tévhit, hogy a Balatonon csak csobbanni lehet nyáron. Fedezd fel a déli parton, Siófokon megbújó Bella Állatparkot, ahol még teve- vagy lóháton is poroszkálhatsz! A dámszarvasok, a lovak, a nyuszik, de még a bolyhos alpakák is mind vevők lesznek egy kis simogatásra. Igaz, a legbiztosabb, ha viszel magaddal némi zoo csemegét, hogy tuti legyen a siker! 

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Bella ÁllatparkTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Bella Állatpark

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Az Alföld 10 legjobb fürdővárosa, ahol biztosan nem maradtok medence nélkül
Az Alföld mind természeti, mind kulturális adottságait tekintve különleges színfoltja országunknak, de ezen felül fürdői is hatalmas vonzerőt jelentenek a látogatók számára. Akár pihenés, akár gyógyulás céljából keressük az ideális helyszínt a fürdőzésre, az alábbi 10 város egyike sem fog csalódást okozni.

 

 

Cápákkal is találkozhatsz a Mecsekben

Nem titok, hogy a vadregényes Mecsekben egymást érik a látnivalók. Kiváló családi program lehet a Pécsi Állatkert felkeresése is, ahol több mint 300 faj mintegy 1500 egyede lelt otthonra. Hétköznap és hétvégén is érdemes részt venni a látványetetéseken, amikor a vízilovak, a szurikáták és a medvék sem maradnak éhesek. A legnagyobb szenzáció azonban a 400 tengeri állatot felvonultató hatalmas, 100 köbméteres akvárium, ahol még a tengerek urait, a cápákat is megcsodálhatod.

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Pécsi Állatkert Facebook oldalaTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Pécsi Állatkert Facebook oldala

 

 

Maugli lábnyomain a Szegedi Vadasparkban

Akár fél napos családi programot is csinálhatsz a Szegedi Vadaspark bejárásával, ahol a távoli Afrika és Ázsia állatvilága is megelevenedik előtted. A pancsoló elefántoktól a még pöttöm vadmacska-bébik látványa is felejthetetlen élményt ígér. A KalandZOOna területén pedig lesz rá lehetőségetek, hogy a családdal teljesítsétek a szabadulószoba küldetését vagy Maugli nyomdokába lépjetek a kalandpályán!

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Szegedi Vadaspark Facebook oldalaTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Szegedi Vadaspark Facebook oldala

 

 

Egy családias állatkert Baranyában 

Egy picúrka állatkert bújik meg Komlón, a Mini ZOO, ahol közelebb tudsz kerülni földünk bámulatos élővilágához. Ebben a családias parkban járva borzokkal, sünikkel, őzikékkel és számos kedves állattal találkozhatsz. Legtöbbjüket megsimogathatod, megetetheted, a kedves személyzet pedig készséggel áll a rendelkezésedre, ha még több tudásra tennél szert. 

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Mini ZOO KomlóTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Mini ZOO Komló

Szállástippek Komló környékén>>

 

 

Elefánt tréningtől a pingvinsétáig

A Kisalföld és Magyarország egyik legjobb állatkertje a győri Xantus János Állatkert. Szinte minden órában történik valami nyáron is: zakatol a tengerimalac-vonat, zajlik az elefánt tréning vagy a pingvinséta. Ám, érdemes közelről megtekinteni az izgalmasnak ígérkező látványetetéseket is. A „Zoo Show” állatbemutató előadásai pedig messze földön híresek. 

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Xantus János Állatkert Facebook oldala TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Xantus János Állatkert Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hűsöljetek együtt a Balaton partján: családbarát strandok a Balatonon
Az egyik legfontosabb kérdés a családi nyaraláson, hogy hol fogunk strandolni. A Balatonon rengeteg lehetőség közül választhatunk, de nem mindegy, hogy milyen szolgáltatások közül válogathatunk. A cikkünkben összegyűjtött strandokon olyan szuper lesz az együtt töltött idő, hogy ősztől tavaszig ide vágyunk majd vissza.

 

 

Sarkvidéki utazás Nyíregyházán

Fókashow, tevegelés, cápa- és jegesmedve látványetetés? Mindegyik különleges programon ott lehetsz a Nyíregyházi Állatparkban. A nyári forróságból ráadásul elmenekülhetsz a klíma kamrába, hogy a sarkvidéki hangulatot is megtapasztald. A lenyűgöző, gazdag állatvilág megismerése mellett egész nap káprázatos kalandok várnak: többek között a Száguldó Folyó és a VR tengeralattjáró is.

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Nyírfegyházi ÁllatparkTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Nyírfegyházi Állatpark

Szállástippek Nyíregyházán és környékén>>

 

 

A legkisebb hazai állatkert 

Bár területét tekintve Magyarország legkisebb állatkertjének számít a Kecskeméti Vadaskert, mégis megéri jegyet váltani az 1971 óta működő intézménybe, amely a Föld minden kontinenséről büszkélkedhet lakókkal. A rézusz makákók és az ázsiai törpevidrák etetése különösen szórakoztató programnak ígérkezik. 

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Kecskeméti VadaskertTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Kecskeméti Vadaskert

 

 

T-rex Veszprémben

A királynék városában járva kihagyhatatlan látnivaló a Veszprémi Állatkert, ahol egyszerre repülhetsz el az afrikai szavannákra, a játszótérrel és terráriumokkal megbolondított kölyök-dzsungelbe, valamint az őslények világába, a T-rex által lakott dínó parkba.

TOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Veszprémi ÁllatkertTOP 10 állatkert Magyarországon - Fotó: Veszprémi Állatkert

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Az Alföld mind természeti, mind kulturális adottságait tekintve különleges színfoltja országunknak, de ezen felül fürdői is hatalmas vonzerőt jelentenek a látogatók számára. Akár pihenés, akár gyógyulás céljából keressük az ideális helyszínt a fürdőzésre, az alábbi 10 város egyike sem fog csalódást okozni.
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!