Szerző: M
Eger közel van mind Budapesthez, mind a keleti országrész legtöbb pontjához, így ajánlott akár egy ebédre, vacsorára, egynapos, vagy többnapos látogatáshoz. Megéri. Szállásajánlatok Egerben>>
A város lassan lüktet, pont kellemes az ember mennyiség, vannak jó kávézók (Kis Sziget kávézó, ahol egy jó champagne is ajánlott), bárok (az Artist Kultúrbárban nagyon jó koktél és rövidital kínálat van), és természetesen vannak jó éttermek.
Az esküvő az 1552 Étteremben volt, ahol meglepően jó konyhát visznek, de mivel külön menü volt, kérésre, erről most nem írok.
Böjt Gergő az egyik legkiválóbb fiatal borász Magyarországon, és a boraival mindent megmutat, hogy mit is tud az Egri borvidék valójában, teljesen elérhető árkategóriába, a legmagasabb minőséget képviseli.
Egy rövid időre beugrottam a St. Andrea borászatba is, ahol szerencsémre az ifjabbik Lőrincz György vezetett körbe, és mutatta be a már-már Burgundiával vetekvő felsőkategóriás csúcs boraikat. Csodásak!
Az egri látványosságokról most nem ejtünk szót. Annyit engedjetek meg megjegyezni, hogy nem, nem itt forgatták az Egri csillagokat. Azokat a vár maradványokat Pilisborosjenő mögött, Üröm közelébe keressétek (ez az Egri vár másolata - a szerk.), de isteni látvány az Egri várból a kilátás.
A természet mindenhol maga köré ölel a környéken.
Eger
Az utazás élmény! Foglalj szállást Egerben >>
A belváros hangulatos részén helyezkedik el a Macok Bisztró. Szállást is nyújtanak az ide térő vendégeknek. Hatalmas belső terasza van, kis csobogóval. Szóval, aki érzékenyebb erre, az üljön egy kicsivel arrébb, másik, napsütötte terasz részre. A felszolgálók katonás rendben fogadják az ideérkező vendégeket. Látszik, érezni rajtuk, hogy munkára éhesek.
Foglalni ajánlott, mert ebéd, és vacsoraidőben előfordul a teltház.
Kezdésnek megkérdezem, hogy a Carassia Blanc de Blancs pezsgőt ajánlják-e. Egyből rávágják, hogy az ország egyik legjobbja. Meglepődöm, de kérem, hogy hozzanak egy kóstolót, és akkor kérünk egy üveggel belőle, ha igaz az állítás. Kihoznak egy pohárral. Valamit lehet, hogy félreértettem, de mivel tényleg kiváló a pezsgő, így kikérjük az üveggel is. A felszolgáló annyira kedves, hogy a félreértés miatt arra a pohárra vendégek vagyunk. Tökéletes kezdés!
Macok Bisztró Eger - kacsamáj brülée
Jómagam a 4 fogásos kóstoló menüt választom, ami 10.000 forintért ajándék!
A kacsamáj brülée jó elképzelés, de az alján vannak nyersebb részek. Picit alul készült. A garnirung szép, jól passzol hozzá. A tepertő krémet nem értem hogy kerül a tányérra.
A gombás rizottó teljesen rendben van. Krémes, vajas, al dente. Nagyon jó ízekkel. A gomba pirult, roppanós, szaftos. A pisztráng tekercs egy szép plusz elem.
A bikavéres marhapofa nagyon omlós, már már olvadós. A jus telt ízei szépen harmónizálnak vele. A füstös zellerpüré, igaz nem füstös, de selymes, nagyon ízes.
Minden tányéron megjenik a savanyított, színes hagyma. Ki ki döntse el, hogy miért, és hogy kell e oda.
A desszertről nem nagyon tudok mit írni, egy egyszerű brownie volt
Összességében minden petákot megért ez a kis gasztronómiai légyott.
Macok Bisztró Eger - bikavéres marhapofa
Macok Bisztró Eger - gombás rizottó
Másnap visszamentem kipróbálni a Pizza Brumbrum Világbéke helyet is. Előtte kértem a Macokban egy pohár pezsgőt, amiből 1 decit kaptam 2 deci áráért, így egy picit megkopott az előző napi kedvességük, de nem hagyott rossz érzéseket. A pizza egyszerű, semmi különös. Egy gyors „szendvicsnek” megfelel, egy szelet is laktató ebédre.
Az utazás élmény! Foglalj szállást Egerben >>