Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Koktéllal a kézben Budapest felett – 5 menő rooftop bár a fővárosban

2024.08.21 | 7 perc

A nyári szezonban a kiülős teraszok a legnépszerűbbek egy baráti koccintáshoz, de ha igazi kuriózumra vágyunk, akkor idén érdemes egy skybart is felvennünk a listára. Igyunk egy frissítő koktélt a nagy melegben, és nézzük picit más szemmel Budapestet, a lemenő nap fényében magasan a város felett!

 

The Sky Garden Rooftop Terrace

Cím: 1064 Budapest, Podmaniczky utca 45., Mytery Hotel Budapest

Valószínűleg sokan nem is tudnak róla, hogy a Podmaniczky utca egyik épületének tetején egy titkos kert bújik meg, amely garantáltan kiragad minket nem csak a város forgatagából, de néhány órára a mindennapokból is. A dór oszlopokkal díszített The Sky Garden Rooftop teraszon először kétségkívül a kilátás fog ámulatba ejteni mindenkit, hiszen fentről úgy tűnik, mintha a vár, a Nyugati tér és Gellért-hegy csupán karnyújtásnyi távolságra lenne. Az élményt tovább fokozhatjuk még, ha választunk valamit menüjükről, hiszen máshol nem kapható, különleges koktélokkal koronázzák meg ott tartózkodásunkat. Ha megéheznénk akkor sem kell elköszönnünk; művészeti alkotásnak is nevezhető bár ételeik nem csak az éhségünket csillapítják, de az összes érzékszervünkre olyan hatással lesznek, hogy sokáig emlegetjük majd az itt töltött időt.

5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: The Sky Garden Rooftop Terrace5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: The Sky Garden Rooftop Terrace

 

 

St. Andrea Wine & Skybar

Cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 5.

7 évvel ezelőtt az egerszalóki St. Andrea Borház tulajdonosai gondoltak egy nagyot, és úgy döntöttek, hogy a vidéki borkóstolók élményét újragondolva megismertetik a budapesti és az idelátogató külföldi közönséget is a St. Andrea értékeivel. A Vörösmarty tértől néhány lépésnyire, a Váci1 irodaház tetején található St. Andrea Wine & Skybarba lifttel érkezhetünk, ahonnan kilépve mintha egy teljesen más világba csöppennénk. Hihetetlen kilátás fogad; a távolban gyönyörködhetünk a budai oldal sziluettjében, míg lábunk alatt Pest fényei és nyüzsgése emlékeztet arra, hogy még mindig a fővárosban vagyunk. A hangulatról a jobbnál jobb borok és koktélok gondoskodnak, és esténként élőzenei programok vagy DJ pörgette bulik is várnak a tetőteraszon.

5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: St. Andrea Wine & Skybar Facebook oldala5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: St. Andrea Wine & Skybar Facebook oldala

 

 

High Note SkyBar

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 5., Aria Hotel

A rooftop teraszok „atyja” a Bazilika mellett helyet kapott High Note SkyBar, ahol ehetünk, ihatunk, napozhatunk és egy rövid időre elfelejthetjük minden problémánkat. Ez persze nagyon leegyszerűsíti mindazt, ami az asztalunk lefoglalása után vár bennünket; az étterem chefje, bár managere és cukrásza kéz a kézben dolgozik egymással, olyan szimbiózisban, amely az országban is egyedülálló menüt eredményez. A 360 fokos panorámának köszönhetően a lábunk előtt hever a Parlament kupolája és a Citadella, a sötétedést követően pedig a kivilágított Lánchíd és Mátyás-templom nyújt varázslatos hátteret a vacsorához. Ezek ismeretében már nem meglepő, hogy a patinás Ária Hotel tetején megnyitott bárt a Condé Nast Traveler 2018-ban beválogatta a világ 10 legjobb tetőterasza közé, ami hatalmas elismerés.

5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: High Note Skybar Facebook oldala5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: High Note Skybar Facebook oldala

 

 

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

Cím: 1054 Budapest, Hold utca 3., Hotel President

A Hold utcáról és a vonzáskörzetében pezsgő gasztro-életről már sokat írtunk korábban, azonban egy rejtett kincséről eddig még nem esett szó: a Hotel President tetején megálmodott teraszról, az Intermezzoról. A 2016 óta működő étterem szerencsére nemcsak a szállóvendégek számára elérhető, csupán kérnünk kell a recepción egy ingyenes kártyát, amivel könnyedén megközelíthetjük az épület 5. emeletén található bisztrót, és már élvezhetjük is a pazar étel- és italfelhozatalt, valamint az elképesztő belvárosi látképet. Mindenképpen javasolt előzetesen asztalt foglalni, illetve érdemes nézelődni honlapjukon is, ugyanis alkalmanként szuper esti programokkal várják a nagyérdeműt.

5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: Intermezzo Restaurant & Roof Terrace Facebook oldala5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: Intermezzo Restaurant & Roof Terrace Facebook oldala

 

 

Leo Bistro Étterem & Rooftop Sky Bár

Cím: 1013 Budapest, Clark Ádám tér, Hotel Clark

A Hotel Clark alsó és legfelső szintjét is uralma alatt tartja a Clark Ádám téri oroszlán, ugyanis a Leo Budapest földszinti bárja és rooftop terasza is megnyílt a jó idő beköszöntével a publikum előtt. Akár valamilyen különleges eseményt szervezünk hozzájuk, akár csak szürke hétköznapjainkat dobnánk fel, nem fogunk csalódni, főleg, ha megkóstolunk egyet nem mindennapi koktéljaik közül: a Dobogó-kő, Gízai piramisok vagy Magyar kalandok fantázianevű italok garanciát jelentenek a jó hangulat megalapozására. Ha inkább a klasszikus vonal felé hajlanánk, bor- és pezsgőválasztékuk a legválogatósabb közönséget is meggyőzi majd, de ha ez sem lenne elég, a kivilágított város a háttérben mindenkit levesz a lábáról.

5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: LEO Rooftop Facebook oldala5 menő rooftop bár Budapesten - Fotó: LEO Rooftop Facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Jennifer Lawrence, Matt Damon, Timothée Chalamet – mind olyan tehetséges színészek Hollywoodban, akik az utóbbi években Magyarország utcáin is megfordultak. Hazánk gyönyörű helyszínei, tájai, modern filmstúdiói ugyanis még a tengeren túl is hihetetlenül népszerűek. Nézzük, melyik mozifilmeket forgatták nálunk!
Zircre elsősorban mindenki grandiózus bazilikája miatt érkezik, azonban olyan sok mást is rejt a Bakony fővárosának nevezett település, hogy egy nap nem is lesz elég megismerésére. Izgalmas túraútvonalak, lenyűgöző természeti képződmények és kulturális emlékek állnak a programfüzetben a székesegyház megtekintése mellett, úgyhogy érdemes felfedeznünk a Dunántúli-középhegység gyöngyszemét.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.