Az Andrássy Kúria nemrég felújított étterme a híresen finom zempléni mákos gubáról, a Bobajkáról kapta a nevét. A megújulás során a tarcali étterem célja, hogy a regionális, magyar ételeket a hagyományos ízek megtartása mellett modern formában mutassa be a vendégeknek. A kiváló fogásokról Varjú Imre séf és csapata gondoskodik, szem előtt tartva, hogy az alapanyagok beszerzése a helyi termelőktől származzon, és tökéletes harmóniát alkossanak a borlapon található italokkal. A folyamatosan bővülő borkínálat Tokaj-Hegyalja legjobb borait vonultatja fel, a neves pincék mellett kisebb feltörekvő borászatok is helyt kaptak az itallapon. A kiváló borok menübe illesztéséről Langó Tamás Executive Sommelier gondoskodik, aki 2022 Michelin díjas sommelier-jeként garanciát jelent a tökéletes ízharmónia kialakítására.
Szálláshelyek Tarcalon és környékén>>
A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Bobajka/ Fotók: Bobajka Facebook oldala
A budapesti Onyxból igazolt át Munk Tamás, aki 2021 májusa óta felel a szálloda éttermének fine dining koncepciójáért. A séf szívesen merít ötleteket az őt körülvevő környezetből, az erdők, mezők terményeiből, de sokszor egy benyomás, egy szín az, ami megihleti. A négyfogásos degusztációs menüt már nemcsak a szállóvendégek kóstolhatják meg, a Botanica konyhája nyitva áll a külsős vendégek előtt is. Az étlapról szabadon összeválogatott menü alapanyagait megbízható forrásokból szerzik be, mindig ügyelve arra, hogy az a legjobb minőségben kerüljön az asztalra. Ételeik ízvilágát saját fűszerkertjük fűszernövényeivel ízesítik meg, ezzel is biztosítva a felejthetetlen gasztronómiai élményt.
Szálláslehetőségek Dánszentmiklós környékén>>
A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Botanica/ Fotó: Hotel Botanica Facebook oldala
Már a helyszín választás is különleges, az a tény pedig, hogy összesen 10 fő fér el az egykori vasútállomáson kialakított étteremben, kíváncsivá teszi az embert. Ehhez tegyük pluszban hozzá, hogy a Laurel séfje, Mede Ádám készíti az ételek alapját a budapesti egységben, míg a helyszínen, Karácsony Bence keze alatt válnak valósággá a hatfogásos degusztációs menü fogásai. A barátságos helyszínen kötetlen és közvetlen környezetben élvezhetjük a kortárs bisztró kínálatát, a menühöz Tüű Péter sommelier alkotott borsort.
Szálláslehetőségek Csopak és környékén>>
A Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán álló épület földszinti részén nyílt meg nemrég a Flava Kitchen & More, mely fiatalos belső kialakításával és nemzetközi comfort food ételekre épülő konyhájával egy üdítő pont a belváros szívében. Az étlapon több észak-afrikai, latin- amerikai és közel-keleti ihletésű finomságot is találunk, amiket hozzájuk passzoló borokkal és pezsgőkkel koronázhatunk meg. A tökéletes éttermi élményt kellemes zene teszi teljessé, a színes gasztronómiai benyomásokért Zvekán Kornél konyhafőnök és Mesteházy Péter séf felel, az italpárosításokat Langó Tamás sommeliernek köszönhetjük.
A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Flava Kitchen & More/ Fotók: Flava Facebook oldala
Magyar bisztró fogásokat kínál a Costes konyhafőnökével, Koppány Leventével – aki ebben az esetben séfpatronként segíti az étterem működését – megerősödött Fricska 2.0 étterem. A magyar gasztronómiára és alapanyagokra fókuszáló konyha új koncepciója szerint ebédidőben 2-, illetve 3 fogásos, állandóan változó menüvel, este a szezonalításra támaszkodó táblás ajánlattal várja a vendégeket. A Dob utcai letisztult beltérrel rendelkező bisztró kiváló kínálatáért az Angliában Michelin-csillagos éttermekben is tapasztalatra szert tevő Rácz Krisztián konyhafőnök felel.
A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fircska 2.0/ Fotó: Fricska 2.0 Facebook oldala
Dél-Magyarország eldugott szegletében, Kisharsányban, a Szent György Kúria éttermeként nyílt meg a Góré, mely séf váltást követően, Kállai Csaba konyhafőnök vezetésével írta újra a falusi fine dining fogalmát. A konyha fúziós jelleggel, franciás vonallal, ázsiai jegyekkel, ám mégis a magyar konyhára támaszkodva határozza meg magát. Hagyományos ízekben gondolkodnak, melyekre jellemzőek a látványelemek, az újítások. Az őszi étlap Szerb Antal Utas és Holdvilág műve előtt adózik, a 9-, 7- illetve 5 fogásos menüsor izgalmas tálakat takar. Céljuk, hogy önfenntartó étteremmé váljanak, ahol a melegágyásokban nevelkedő fűszernövények mellett gyümölcsfák és zöldségültetvény adják az alapanyagok legjavát.
Szálláslehetőségek Kisharsány környékén>>
A legjobb éttermek Michelin ajánlással 2023-ban - Fotó: GÓRÉ Restaurant Facebook oldala