Sauska 48 Villány
Bicsár Attila, a Sauska48 kreatív séfje nagy odafigyeléssel gondoskodik arról, hogy az étterem minden fogásában a vidék íze jelenjen meg, szép és egyszerű tálalásban. A fókusz az alapanyagokra esik, a fogások kialakítása a hagyományos receptekre támaszkodik, miközben a környezet, mint a konyha és a jó bor biztosítják a tökéletes harmóniát. Tavaszváró új étlapjukra olyan különlegességek kerültek, mint a malacfülsaláta grillezett tintahallal, savanyított karalábéval, medvehagymával, chilivel, vagy a rostonsült tengerisüllő filé, garnéla, spenót, sárgarépapüré főételük, de véreshurkával töltött fürjet, kacsamájjal, hagymás lencsével és paszternákkal is érdemes megkóstolni.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot -Sauska 48 Villány
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot -Sauska 48 Villány
Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
A Somló lábánál elnyúló Kreinbacher Birtokra már csak akkor is érdemes ellátogatnunk, ha csak egy borkóstolóra vágyunk, de ha már itt vagyunk, vétek lenne kihagyni Langer Gábor executive séf nevével jegyzett éttermet. Talán a legjobban akkor járunk, ha az 5 fogásos degusztációs menüre fizetünk be, hiszen így több fogás révén tekinthetünk be a séf letisztult, finomra hangolt stílusába. Az étlapra a magyaros ételek is felkerültek, de mindez egy modern köntösben, melyhez kiválóan illenek a pincészet borai, pezsgői.
Szállásajánlatok a környéken>>
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
Morzsa Bisztró, Pécs
A Morzsát a pécsi Király utcában találjuk, és központi elhelyezkedésén túl egy izgalmas koncepció is vonzóvá teszi. Egyszerre újhullámos pékség, ahol kovászolt kenyereket, péksüteményeket vásárolhatunk, illetve helyben is elfogyaszthatjuk reggelinket, comfort food ebédünket 8 és 17:30 között, majd 17:30-tól pénteken, szombaton és vasárnap a hely átfordul egy vacsorázó hellyé, ahol egy hetente változó izgalmas vacsora menüből választhatjuk ki aznapi fogásainkat. Érdemes a Sunday Brunch kínálatra is benevezni, mert a 2019-es év innovatív séfjeként díjazott Kurucz Attila egészen különleges tálakkal készül.
Kurucz Attilával, a Morzsa séfjével készült interjúnkat itt olvashatjátok.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Morzsa, Pécs
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Morzsa, Pécs
42 Restaurant & Bar, Esztergom
Új koncepcióval, megújulva nyitja kaput március 5-től Esztergom kedvelt étterme, a 42 Restaurant & Bar. Az esztergomi Room42 Boutique Hotel éttermeként, Barna Ádám és Varga Sándor vezetésével egy nagyon szuggesztív éttermet álmodnak, amihez kiváló érzékkel rajzolták meg a környezetet. Az étterem hangulata feledteti velünk, hogy egy kisvárosban vagyunk, hiszen a nagyvilági életérzést, a csúcs gasztronómia élményét talán legjobban a 7 fogásos menü hozza el számunkra, amihez opcionálisan egy világ számos pontjáról válogatott italsort rendelhetünk.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - 42 Restaurant & Bar, Esztergom
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - 42 Restaurant & Bar, Esztergom
Ikon Restaurant, Debrecen
Thür Ádám nevével fémjelzett éttermet joggal nevezhetjük Debrecen top éttermének, hiszen a megbízható minőség mellett a fine bistro elemek jól felismerhetőek, a fogások stílusosak, a helyi alapanyagokra épülve könnyen értelmezhetőek. Ha bizonytalanok lennénk, hogy a számos kiváló fogás közül melyik mellett döntsünk, támaszkodjunk az ötfogásos kóstoló menüre, amit akár borpárosítással is kérhetünk az Ikonban.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Ikon Restaurant, Debrecen
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Ikon Restaurant, Debrecen
Anyukám mondta, Encs
Az Anyukám Mondta ikonikus hely, ahová már csak egy ebéd kedvéért is elutazik az ember az ország bármely pontjáról. Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd története jól ismert, ám az pédaértékű, hogyan lehet éveken keresztül – túl a 25. esztendőn - köztudatban tartani egy éttermet. A válaszuk persze nem titok: kiváló minőségre, házias ízekre építenek, miközben a megújulni vágyás folyamatos igényük.
Szállásajánlatok a környéken>>
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Anyukám mondta, Encs
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Anyukám mondta, Encs
Kistücsök, Balatonszemes
A balatonszemesi Kistücsök a nagy klasszikusok közé tartozik, Csapody Balázs étteremtulajdonos majd 30 éve vette tervbe a balatoni gasztronómiai étterembe öltését. A kiváló ízvilág megalkotásában nagy szerepet játszik Jahni László séf, közös céljuk, hogy a régió hagyományos fogásait a kor kívánalmainak megfelelő köntösbe öltöztetve tálalják vendégeiknek. Ha szeretnénk bepillantást nyerni a „titkokba”, válasszuk a séfszobát, ahol lehetőség adódik, hogy a séfet munka közben lássuk, de akár beszélgetésbe is elegyedhetünk, és kikérhetjük tanácsait a bor választást illetően is.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Kistücsök, Balatonszemes
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Kistücsök, Balatonszemes
Pajta Bisztró, Őriszentpéter
Az Őrség egyik gyöngyszeme, nem véletlen teltházas, hiszen a Farkas Richárd séf óriási magabiztossággal használja a fel a térség lapanyagit, visszahozva a vidék ízeit, ám mindezt modern, fine dining formába öltve. A Pajta Bisztró a csúcs gasztronómia jegyeit hozza, ehhez szezonális, hetente változó étlapot alkotnak, de nem távolodnak el a vidék hangulatától: az őriszentpéteri étteremben a slow mozgalom szellemiségében tájételeket fogyaszthatunk egy csipet modernitással ötvözve, békés, nyugodt környezetben.
Szállásajánlatok a környéken>>
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Pajta Bisztró, Őriszentpéter
Alabárdos Étterem, Szeged
Tóth Pál séf már a Kővirágban bemutatta tehetséges konyháját, amit az Alabárdosban 2021 óta képvisel. A kortárs étterem koncepcióba hazai alapanyagokból készített, fine dining jegyekkel büszkélkedő fogásokat készítenek, jól kigondolt, precíz kivitelezés mellett. A változatos étlap szezonális kínálattal egészül ki, melyek mindegyike, mint egy költemény ölt testet a tányérokon.
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Alabárdos Étterem, Szeged
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Alabárdos Étterem, Szeged
Kővirág, Köveskál
A Káli-medence egyik kedvenceként számontartott Kővirág több egy puszta étteremnél, hiszen a szálláshellyel rendelkező egység kiváló turisztikai célpont, melyhez magas szintű kulináris élmény tartozik. Az étlapon menükből választhatunk, a franciás bisztróhangulat, az idény gyümölcsök és zöldségek felhasználásával készített fogások azoknak sem fognak csalódást okozni, akik rendszeresen visszatérnek, köszönhetően a hetente változó kínálatnak.
Szállásajánlatok a környéken>>
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Kővirág, Köveskál
Legjobb vidéki éttermek, amikért érdemes átszelni az országot - Kővirág, Köveskál
A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
Karácsonyt követően új helyen nyitotta meg kapuit A Konyhám Stúdió 365 étterem. Szakítva a balatonparti strandbüfé feelingtől, Fonyódon, az egykori Balaton Áruház harmadik emeletén található étterembe költöztek, ahol egész évben nyitvatartó egységet visznek. Szikra Gabi és Renczés Gábor fine bistro konyhában gondolkodik, az állandó étlap mellett rendszeresen változó hétvégi kínálattal is találkozhatunk. Jelenleg csak péntektől vasárnapig vannak nyitva, de a jóidővel együtt, a teljes heti nyitvatartás is megérkezik. Külön öröm, hogy nyáron a balatonfenyvesi egységük is nyitva lesz, így akár válogathatunk is, hol szeretnénk megkóstolni Gabi remek főztjét.