A megmérettetésen csapatokban indultak a versenyzők, pizzáikat 17 kategóriában bírálták, a verseny 5 napig tartott.
Magyar pizza lett a világbajnok - Fotó: Forni di Napoli Facebook oldala
Cím: Budapest, V. kerület, Október 6. u. 19. és Szent István körút 9.
A budapesti éttermet Damu László pizzamester képviselte, akinek munkáját a világ legjobb pizzája címmel illették. A Forni di Napoli csapat tagjai: Damu László, Pál Renátó és Katona Attila.
A kitüntetésről így nyilatkoztak a Forni di Napoli Facebook oldalán:
"Ez a győzelem nem csak a mi sikerünk, hanem a magyar gasztronómia történelmi pillanata is. Szenvedéllyel, kiváló alapanyagokkal és a legmagasabb szintű szakértelemmel alkottuk meg azt a pizzát, amely meghódította a nemzetközi zsűrit és pizzarajongók szívét."
A Forni di Napoli mindkét éttermében eredeti olasz alapanyagokkal készítik az ételeket, a nápolyi pizzák az olasz életérzést idézik. Az étlapról 29 pizza közül választhatunk, ezenkívül tésztaételeket, salátákat és desszerteket is kóstolhatunk.