Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Töltsd a nyári szabadnapokat Magyarország legizgalmasabb kalandparkjaiban!

Országszerte megannyi kalandpark, vidámpark és extrém játszótér vár minden adrenalinlöketre vágyó kicsit és nagyot. Csupán azt kell eldöntenünk, hogy a komoly készségeket igénylő sportokat próbáljuk ki, vagy a könnyed szórakozásnak szenteljük a napunkat. Válogass Magyarország élmény-, vidám- és kalandparkjai közül, és töltsd meg a nyarat extrém élményekkel!

 

Balatonlellei Vidámpark

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 1991 óta még mindig a Balaton egyik legszínvonalasabb gyermekeknek és játékos felnőtteknek megálmodott vidámparkja a balatonlellei Élmények Birodalma. Több mint 20 játék, köztük 4 dodgem, hullámvasút és katapult várja a legbátrabbakat, míg ha kicsikkel érkeznénk, akkor a mese körhinta és a kisvasút varázsolja majd el a család legfiatalabb tagjait is. A belépő karszalag megvásárlását követően a külföldi mintákat követve korlátlanul ülhetünk fel akár többször is kedvenceinkre, így tényleg csak a záróra vethet véget a közös mókának.

Fotó: Balatonlellei Vidámpark Facebook oldalaFotó: Balatonlellei Vidámpark Facebook oldala

Látnivalók, éttermek Balatonlellén>>

 

 

Oxygen Adrenalin Park (Mátra-Sástó)

Az Oxygen Adrenalin Park 2006 óta töretlenül várja látogatóit a Mátra déli lejtőjén mintegy 16 hektáron. Érdemes összekötni a park meglátogatását egy környékbeli kirándulással is, hiszen elképesztő kilátás nyílik a hegység lankáira és számtalan lehetőséget nyújt természeti adottságaival. A parkban 30 élményelem várja a látogatókat óvodás kortól egészen a nyugdíjasoknak szánt részekig, többek között felülhetünk az elektromos jet-skire, megpróbálhatunk logikánk segítségével kijutni az erdei labirintus fogságából, megküzdhetünk az ellenséggel a hatalmas kalózhajón vagy körbetekerhetjük a parkot a két- vagy négyszemélyes bringóhintók egyikén.

Oxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó Facebook oldalaOxygen Adrenalin Park - Mátra-Sástó Facebook oldala

 

 

Zemplén Kalandpark (Sátoraljaújhely)

A Sátoraljaújhely mellett található Magas-hegy vonulatai között elbújva vált valósággá évekkel ezelőtt a Zempléni Kalandpark ötlete, ahol három magassági szinten találjuk meg országunk leghosszabb libegőjét, valamint mászófalakat és extrém kalandtúra pályákat. Ha sikerül a hegytetőt is meghódítanunk, akkor már csak egy akadály áll előttünk; át kell jutnunk a légvonalban egy kilométerre fekvő Szár-hegyre. A „Dongó” névre keresztelt kabinos kötélpályán 1036 méter magasságban, zárt fülkékben tehetjük meg a hihetetlen látvánnyal bíró utat, de ha ez sem lenne elég, a Sólyom nevű átcsúszópályán 80 km/órás sebességgel, egy biztosítókötél segítségével repülhetünk át a túloldalon található állomásra.

Fotó: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely Facebook oldalaFotó: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely Facebook oldala

 

 

Balatoni Élménypark (Csopak)

A Paloznakon felépített kalandparkban a felnőtteknek sem kell kompromisszumot kötnie a programokat illetően, hiszen felsorolni is nehéz mennyi élményelemet találunk. Az adrenalinfüggőket 15 méter magas szabadesés- és kötélpálya várja, de kipróbálhatjuk a quadot és a kézzel hajtható csónakot is, a gyerekeknek pedig az óriás sakk, minigolf, valamint elektromos kisautók nyújtanak felejthetetlen szórakozást. A park újdonságát, a mini cityt semmiképpen ne hagyjuk ki, ugyanis az apró makettvárosban játékos módon ismertethetjük meg csemeténkkel egy település működését, melyben KRESZ-táblák, zebrák és egy működő vasútállomás kicsinyített mása lesz segítségünkre.

Fotó: Balatoni Élménypark - Csopak Facebook oldalaFotó: Balatoni Élménypark - Csopak Facebook oldala

 

 

Zamárdi Kalandpark

A Zamárdi felső vasútállomástól alig száz méterre, festői környezetben, egy 35 ezer négyzetméteres ligetben nyitott meg kapuit a Zamárdi Kalandpark, ahol a lehetőségek végtelen tárházát találjuk szabadidőnk aktív eltöltéséhez. Kalandpályájukon a fák között kifeszített kötelek segítségével győzhetjük le a magasságtól való félelmünket, de ha inkább a földön maradnánk, akkor élménygőzös, vízi dodgem, labirintus, sőt még kincsmosás is a listájukon szerepel. A legbevállalósabbak a Power Fun Ugrótoronyban kaphatják meg napi adrenalinlöketüket, és akár csapatépítőt vagy osztálykirándulást is szervezhetünk hozzájuk, elvégre egymást lelkesítve még az akadályok leküzdése is könnyebben megy majd.

Fotó: Zamárdi Kalandpark Facebook oldalaFotó: Zamárdi Kalandpark Facebook oldala

 

 

Sárvári Kalandpark

Akinek gyerekkorában a fáramászás volt a szenvedélye, annak a Sárvári Kalandparkban eltöltött néhány óra jelenti a nyár egyik fénypontját. A képzett személyzet felügyelete mellett a kevésbé gyakorlottak is próbára tehetik magukat, sőt még irányt sem téveszthetünk, ugyanis csak egy út vezet a célhoz, a lombok teteje. Annak sem kell csüggednie, aki tériszonya miatt esetleg mégsem vágyna a magasba, hiszen az outdoor szabadulópályán a 45 perces játékok során különböző küldetéseket teljesíthetünk, ami egyrészt remekül fejleszti problémamegoldó készségünket, másrészt csapattársunkkal is garantáltan összekovácsol, miközben közösen dolgozunk a siker érdekében.

Sárvári Kalandpark Facebook-oldalaSárvári Kalandpark Facebook-oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Mindannyian mást keresünk egy nyaralás során, hiszen van, akinek nélkülözhetetlen a wellness, van, aki nyugalomra vágyik, és akad persze olyan is, akinek a családbarát szolgáltatások a fontosak. Cikkünkben olyan balatoni szállásokat hoztunk, melyek között biztos megtaláljátok a számotokra megfelelőt, bármi is legyen a prioritás.
Meseszép, de rövid kirándulásra indulnátok Budapest környékén? Van 5+1 szuper túratippünk hozzá, amiben tuti nem fogtok csalódni! Merészkedjetek be egy varázslatos kertbe, barangoljátok be a Pilis legjobb tanösvényeit vagy hódítsátok meg a Holdvilág-árok meredek sziklafalát a vízesés mellett kapaszkodva! Ne maradjatok otthon! Mozduljatok ki és fedezzétek fel Magyarország népszerű kirándulóhelyeit, ahová a gyerekeket is bátran magatokkal vihetitek!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!