Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mesebeli Filmfesztivál a Palatinuson: Lumina Park

2024.09.05 | 3 perc

A Lumina Park már első pillanatban a budapestiek kedvelt téli attrakciója lett. Az nem is kérdés, ismét lesz fénypark a Margitszigeten. Mostanra pedig arra is fény derült, Mesebeli Filmfesztivál vár minden érdeklődőt a Palatinus strandon. Nyitás 2024. október 18-án.

 

A Palatinus strandra varázsolt fények világa hamar népszerű találkozóhellyé, családi programmá vált a fővárosi és a vidéki vendégek, illetve egyre inkább a külföldi turisták körében is az elmúlt két év alatt. A Lumina Park kedvelői az őszhöz közeledve már csak azt várják, milyen témával készülnek ezúttal.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és lengyel partnere, a Lumina sp. z o. o. ez alkalommal egy hatalmas filmfesztivállá alakítja a Palatinus fürdő strandterületét. Filmekből és könyvekből jól ismert illusztris meseszereplőink, hőseink és történeteink jelennek meg a fényparkban. A nagy klasszikusok közül Némó kapitány bámulatos, egyben rémisztő víz alatti világával és fantasztikus Nautilus tengeralattjárójával; Robin Hood, a tolvajok fejedelme és társai a sherwoodi erdőből vagy Artúr király varázserejű kardjával, Merlin, a varázsló és a Kerekasztal lovagjai. Találkozhatunk King Konggal és persze generációk nagy kedvenceivel, a Disney figurákkal, vagy ma már kultfilmek szereplőivel, mint Grincs vagy a Jurassic Park dinoszauruszai. Beléphetünk Narnia világába, és elképzelhetjük, ahogyan az Űrodüsszeia egyik karakterének bőrébe bújva távoli bolygókat fedezünk fel. Káprázatos élménynek ígérkezik a Lumina Parkban a medencék vizében tükröződő fényinstallációk látványa, mindez a filmek híres és közkedvelt zenéjével.

A Lumina Park Mesebeli Filmfesztiválja egy-másfél órás sétával bejárható, nyitva 2024. október 18-tól – a tervek szerint – 2025. március 2-ig, minden nap sötétedéstől 21 óráig.

Mesebeli Filmfesztivál a Lumina Parkban 2024. október 18-tól Mesebeli Filmfesztivál a Lumina Parkban 2024. október 18-tól

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A nyár végi rosszkedv elűzésére mi jobbat javasolhatnánk, mint hogy üljünk le a gép elé és foglaljuk le első őszi utazásunkat? Cikkünkben 5 olyan wellness hotelt hoztunk el, melyek közül bármelyiket is választjuk, energiával feltöltődve vághatunk neki az előttünk álló hosszú, időnként borongós hónapoknak.
Szerencsről, a Miskolctól karnyújtásnyira fekvő kisvárosról nehéz nem a különböző ínycsiklandó csokoládékra asszociálni. A csokiműhelyen túl, az egyik leggyakrabban látogatott nevezetessége a Rákóczi-vár, de ott van például a Világörökségi Kapuzat is. Válaszd te is a Zempléni-hegység lábánál fekvő, tündéri települést a következő városnéző kiruccanásodhoz!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.