Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mindenkire gondoltak: vegán és mindenmentes cukrászdák Magyarországon

2024.09.23 | 6 perc

Manapság egyre nagyobb a kereslet az olyan cukrászdák iránt, ahol nem kell lemondanunk az édes élvezetekről akkor sem, ha esetleg etikai megfontolásból álltunk át a növényi termékek fogyasztására, vagy egészségügyi probléma miatt kellett elbúcsúzzunk kedvenc krémesünktől. Tej-, tojás, liszt-, finomított cukor, valamint állati eredetű alapanyagoktól mentes finomságok sorakoznak az étlapon, ha a cikkünkben összegyűjtött cukrászdák valamelyikét próbálnátok ki.

 

Naspolya Nassolda

Cím: 1061 Budapest, Káldy Gyula utca 7. 

Ha úgy szeretnénk édességet enni, hogy közben az egészségünkre is figyelmet fordítunk, akkor a Naspolya Nassolda lesz a mi helyünk. A borokon kívül mindent ők készítenek el, a tortáktól kezdve az asztalt gyümölcsökön át egészen a kávéhoz felszolgált tejig, azonban a jól megszokott sütemények vegán verzióját ne is keressük a pultban: új ízek, szokatlan alapanyagok és gyönyörű design vár a Káldy Gyula utcában!

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Naspolya NassoldaVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Naspolya Nassolda

 

 

Sweet Gorilla Mentes Tortaműhely

Cím: 1033 Budapest, Kerék utca 34. 

A 2019-ben jött létre a Sweet Gorilla Mentes Tortaműhely, ami korábban vegán pizzériaként is működött, azóta azonban minden figyelmüket a süteményeknek szentelik. Készítményeik hibátlan alternatívát kínálnak mindazoknak, akik kompromisszumkötés nélkül kívánják mérsékelni az állati eredetű összetevők fogyasztását.

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Sweet Gorilla Mentes TortaműhelyVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Sweet Gorilla Mentes Tortaműhely

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Gluténmentes pihenés - 7 belföldi szálloda gluténmentes étrenddel
A különböző ételallergiákkal és intoleranciákkal élők számára hatalmas kihívást jelenhet a szállodai étkezés. Szerencsére azonban ezt egyre több hotel felismeri és mindent megtesz annak érdekében, hogy vendégeik fesztelenül pihenhessenek. Cikkünkben 7 olyan szállást is bemutatunk, ahol bátran fordulhatnak az étkezéssel kapcsolatos kéréseikkel és kérdéseikkel a konyhához.

 

 

Vegán Édes Élet Cukrászda

Cím: 1133 Budapest, Pannónia utca 3. 

Mindenkinek jár a sütizés élménye a Vegán Édes Élet cukrászai szerint, így az is elcsábulhat, akit valamilyen ételallergia, egészségügyi vagy elvi okok miatt nem vonz a hagyományos desszertek választéka. Torták hatalmas kínálatával készülnek a Pannónia utcában, de egy kávére vagy teára is beugorhatunk hozzájuk, a hétfő kivételével minden nap.

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Vegán Édes Élet Cukrászda facebook oldalaVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Vegán Édes Élet Cukrászda facebook oldala

 

 

Plantmilkyway Vegan Pastry & Coffee Shop

Cím: 1093 Budapest, Csarnok tér 6. 

A 2019 óta működő műhelyben szívügyüknek tekintik, hogy a kizárólag növényi alapanyagokból előállított termékeikkel igazi kreációkat alkossanak, a málnás pisztáciás mousse tortájuk vagy a karamellás browniejuk olyan gyönyörű, hogy nem lesz szívünk nekilátni. A klasszikus ízek mellett újhullámos csavarokkal vár minket a Plantmilkyway a Fővám tér mellett.

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Plantmilkyway facebook oldalaVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Plantmilkyway facebook oldala

 

 

 

MesiCake

Cím: 2040 Budaörs, Sport utca 6. 

Ludvig-Vajda Emese, a MesiCake megálmodója először csak családja számára készített vegán finomságokat, de a kezéből kikerült remekművek széles körben is olyannyira népszerűvé váltak, hogy egyenes út vezetett a saját cukrászda megvalósításához. A 2020-ban Budaörsön megnyitott üzletben saját magunk is megkomponálhatjuk álmaink tortáját, csak vegyük fel a kapcsolatot a tulajdonossal, aki mindenben segítségünkre lesz.

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: MesiCake facebook oldalaVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: MesiCake facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Hegyre fel, dombra le: budaörsi kirándulások egynapos túrázóknak
Szabaduljatok ki a nyüzsgő fővárosi forgatagból, ahonnan nem is kell messzire menni ahhoz, hogy titkos kincsekre bukkanjatok! Már csak az a gond, hogy nem tudjátok, merre lapulnak a rejtett látnivalók és remek programok Budapest környékén? Ez esetben fogadjátok meg kirándulástippünket, mely segítségével bármikor beiktathattok egy egynapos kiruccanást Budaörsön!

 

 

Vagamary Cukrászda

A 2018-ban, Pécsett átadott Vagamary sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy azóta Pakson és Dunaújvárosban is találkozhatunk Vagamary egységekkel. A speciális igényeket is kielégítő sütizőben a saját kreációk mellett hagyományos magyar ízvilágú nyalánkságok is megtalálhatóak a pultban, természetesen kizárólag vegán, egészségtudatos változatban.

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Vagamary Cukrászda Paks facebook oldalaVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Vagamary Cukrászda Paks facebook oldala

 

 

Vital Cafe & Bistro

Cím: 9022 Győr, Kisfaludy utca 39. 

A győri Vital Cafe & Bistro – ahogy az már a nevéből is sejthető – küldetésének tekinti, hogy segítse az embereket a tudatos és tápláló étkezésben, ezért náluk nagyüzemi gyártásban előállított harapivalókat nem fogunk találni. Amikből viszont nem lesz hiány, azok a vegán, glutén-, szója- és cukormentes, helyben készült meleg ételek és desszertek, valamint egy olyan közösségi tér, ahol feltöltődhetünk a rohanó mindennapokban.

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Vital Cafe & Bistro facebook oldalaVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Vital Cafe & Bistro facebook oldala

 

 

Életkert étel- és desszertbár

Cím: 9700 Szombathely, Savaria tér 1/C

Az elkötelezett húsfogyasztók most jól figyeljenek, hiszen egy olyan éttermet ajánlunk nekik, amely bár vegán – tehát állati eredetű alapanyagról még hírből sem hallott –, de még a legádázabb steak rajongók sem fognak éhesen távozni innen. Napi menüjükből minden nap kipróbálhatjuk egy-egy jól ismert fogás mentes változatát, de torták, sőt friss péktermékek is helyet kaptak az Életkert látványpultjában.

Vegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Életkert étel- és desszertbár facebook oldalaVegán és mindenmentes cukrászdák szerte az országban - Fotó: Életkert étel- és desszertbár facebook oldala

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
A Balaton környéke telis-teli emlékekkel bíró látnivalókkal: hol egy geológiai csodát, hol egy múltat idéző templomromot fedezhetünk fel. Mindegyiknek különlegessége, hogy a múlt megismerése mellett csodálatos természeti látnivalókkal kényeztetnek, melyek ősszel még színesebb arcukat mutatják.
Ha igazán különleges szálláshelyet keresünk, ahol egyszerre valósul meg a szabadság érzete és a teljes kényelem, akkor a kabinházak lesznek a kedvenceink. Szerte az országban számos kisebb, nagyobb pihenőház vár minket, melyek mindegyike csodás környezetben, kényeztető szolgáltatások sorát kínálja, hogy a pihenésünk valóban emlékezetes legyen.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
10 kiemelkedő étterem Budapest környékén
2022.09.08 | 9 perc | Hétvégi kimozduláshoz | Gasztronómia
Főzés helyett válasszátok Ti is a legjobb éttermeket Budapest környékén. Rengeteg jó hely van a fővároshoz közel, most megmutatjuk a mi válogatásunkat - a teljesség igénye nélkül.
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.
5 bakancslistás szállás wellnessrészleggel
Összeállításunkban mutatunk 5 olyan szállodát, melyek kiváló elhelyezkedésük és kimagasló szolgáltatásaik mellett wellnessrészlegükkel teszik igazán feledhetetlenné tartózkodásunkat. Szemezgess hát válogatásunkból és foglalj pihentető belföldi wellness utazást, hogy magad mögött hagyhasd a mindennapok fáradalmait!