Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nyári gasztroélmények: prémium bisztró éttermek a Balaton partján

2024.08.09 | 7 perc

Minőségi konyha, kulináris élmények, hangulatos terasz és pazar panoráma: cikkünkben hoztunk nektek 6 olyan prémium bisztró éttermet a Balatonról, ahol biztosan felejthetetlen gasztroélményben lesz részetek.

 

Maurus Étterem és Borbár

Cím: 8230 Balatonfüred, Aranyhíd sétány 6.

Az olasz trattoriák és a nemzetközi bisztrók egyvelegeként született meg Balatonfüred központjában a Maurus Étterem és Borbár, ahol az isteni ételek mellett mediterrán életérzést is kapunk. A minőségre biztosan nem lesz majd panasz, hiszen minden alapanyag a szezonális idénynek megfelelően kistermelőktől kerül az asztalra, de az sem állhat a tökéletes fogás útjába, ha néhány ételhez külföldi beszállítókhoz kell fordulni. Azt is szeretettel látják, aki csak egy frissítő fröccsöt fogyasztana el náluk, borkínálatuk a móri vidékről származó Maurus pincészet remekeiből áll, így a strandolás végeztével érdemes eltölteni náluk egy kis időt.

Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Maurus Étterem és Borbár Facebook oldala Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Maurus Étterem és Borbár Facebook oldala

 

 

Bistro Sparhelt

Cím: 8230 Balatonfüred, Szent István tér 7.

Az elmúlt 9 évben a balatonfüredi Bistro Sparhelt óriási fejlődésen ment át, olyannyira, hogy 2022-ben megkapták az első Michelin BIB Gourmand minősítést, melyet a következő évben is sikerült megvédeniük. 2023 második felében a két Michelin-csillaggal is büszkélkedő Mészáros Ádám csatlakozott a csapathoz, mely végképp feltette a balatoni éttermet a legmagasabb szintű prémium vendéglők polcára. Az ételek tekintetében olyan különlegességek közül válogathatunk, mint a BBQ zeller steak vagy a lazackaviár, az igazi ínyenceket pedig egy degusztációs menü várja, amire egy ehhez külön megálmodott borválogatás teszi fel az i-re a pontot.

Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Bistro Sparhelt Facebook oldala Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Bistro Sparhelt Facebook oldala

 

 

Tihanyi Vinarius

Cím: 8237 Tihany, Kiserdőtelepi út

Néhány perces sétára Tihany központjától, a hangulatos Belső-tó szomszédságában nyitotta meg kapuit a Vinarius. A régi időket idéző présház belső enteriőrje már a tányérunk megérkezése előtt elvarázsol mindenkit, míg a látványkonyhában nyomon követhetjük a fogások elkészítését. A korábbi Bencés Apátsági Pincészet helyén borárium fogadja a közönséget, ahol akár egy kóstolóra is benevezhetünk, de mindenképpen rendeljünk valamit étlapjukról is, hiszen Vadász Imre executive chef remekei a tradicionális magyar ízeket hozzák el az egészségtudatos, korszerű étkezés köntösébe csomagolva.

Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Tihanyi Vinarius Facebook oldala Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Tihanyi Vinarius Facebook oldala

 

 

 

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
7 balatoni pincészet, ahol a fenséges nedű mellé mennyei panoráma dukál
Mi kell még a zamatos, jókedvet varázsoló, balatoni borok mellé? Talán sokan vagyunk úgy vele, hogy semmi más, hiszen önmagukban is hibátlan élményt adnak. Ám, ha ráadásként csodás kilátás mellett élvezhetjük az ízeket, arra szerintünk senki sem mondana nemet. Válogass hát ezúttal 7 pincészet közül, ahol a poharad mellett a szívedet is teli töltheted!

 

 

 

 

Csopaki Resti by Laurel

Cím: 8229 Csopak, Kossuth utca 1.

A resti szót említve – főleg, ha még azt is hozzátesszük, hogy a csopaki vasútállomáson találjuk  –, valószínűleg mindenkinek a 20-30 évvel ezelőtti talponállók jutnak majd eszébe. A Csopaki Resti by Laurel esetében ezt most el is felejthetjük, hiszen a Kossuth utcai, Szabó Dávid és Karácsony Bence által megálmodott apró örömkonyhában minden nap újabb és újabb csodák kerülnek az asztalokra. A 11 fogásból álló degusztációs menüben sült karfiol, marhaleves és harcsapaprikás is szerepel, természetesen teljesen újragondolt verzióban. Érdemes előre tervezni és asztalt foglalni, ha kipróbálnánk konyhaművészetüket, ugyanis csak korlátozott számban tudják fogadni vendégeiket a csöppnyi bisztróban.

Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Csopaki Resti Facebook oldala Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Csopaki Resti Facebook oldala

 

 

 

Picitmás étterem és manufaktúra

Cím: 8233 Balatonszőlős, 071/43 hrsz.

A balatonszőlősi Picitmás étterem és manufaktúra neve elég beszédes, és minden túlzás nélkül állítjuk, hogy nagyon más, mint balatoni társai. Manufaktúrájukban amit csak lehet maguk állítanak elő az ételek készítése során, házilag készülnek a tészták és a felszolgált sütemények is. A dekoráció egyedi kézműves munka eredménye, kisboltjukban helyi és távolabb élő mesterek munkái között válogathatunk. Főfogásaik között a vadmalaclevessel és a csülökkel sem lövünk mellé, úgyhogy nincs más dolgunk, mint megcéloznunk Balatonszőlőst, ha Picitmás élményre vágyunk!

Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Picitmás étterem és manufaktúra Facebook oldala Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Picitmás étterem és manufaktúra Facebook oldala

Szállástippek Balatonszőlős környékén>>

 

 

Tiki Beach Bisztró

Cím: 8621 Zamárdi, Margó Ede sétány

Nem kell csüggednünk, ha idén nyáron kimarad Hawaii, ugyanis a hamisítatlan beach hangulathoz elég csak Zamárdiig utaznunk. A Tiki Beach Bisztró előtt kihelyezett szörfdeszkákról már messziről megismerhetjük az éttermet, színes belső terei pedig még tovább fokozzák a fülledt tengerparti esték légkörét. Menüjükben kézműves hamburgereket, kézzel gyúrt pizzát és megannyi halételt találunk, és a tulajdonosok még arra is figyeltek, hogy az ínycsiklandó fogásokat zavartalanul fogyaszthassuk el, míg a gyerekek a számukra kialakított játszósarokban foglalják el magukat.

Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Tiki Beach Bisztró Facebook oldala Prémium bisztró éttermek a Balaton partján - Fotó: Tiki Beach Bisztró Facebook oldala

 

 

Nyitókép: Bistro Sparhelt Facebook oldala 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Augusztusban tombol a nyár, ilyenkor jó a szabadban lenni, úgyhogy a strandolás messze nem az egyetlen opció ilyenkor: rengeteg rendezvénnyel várnak minket Magyarország településein. Ebben a cikkünkben hét olyan fesztivált válogattunk össze, ahol szuper programokban, zenés műsorokban és finom ételekben nem lesz hiány, úgyhogy gyűjtsük össze a barátokat, és indulhat a buli!
A nyarak egyre melegebbek, és ilyenkor egy hely van, ami igazi felüdülést tud hozni: a vízpart. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy be kell érnünk a napozással és a semmittevéssel, sőt – ebben a cikkünkben olyan lehetőségeket gyűjtöttünk össze, ahol találkoznak a sport és a víz nyújtotta élmények.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.