Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait!

Hazánk északi része bővelkedik a látnivalókban, de mi a helyzet azokkal a programlehetőségekkel, melyeket az egész család élvez, kortól függetlenül? Ebben a cikkünkben 10 ilyen alternatívát válogattunk össze, hogy a családi kiruccanás valóban szórakoztató legyen a gyerekek és a felnőttek számára is.

 

Lillafüredi Libegőpark

2016 óta libegőből is megcsodálhatjuk Lillafüredet Miskolc egyik legnépszerűbb látványosságának köszönhetően. Az alsó végállomást a Szinva patak völgyében, a Jávorhegynél találjuk, innen egy 1100 méteres út vezet a Jávorhegyi rétre. A felvonón egyszerre 180 fő tud utazni, és jó időben ki is használják a maximális kapacitást, hiszen rengetegen kíváncsiak arra a látványra, ami menet közben elénk tárul, ráadásul a környéken rengeteg túraútvonal közül is válogathatunk.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Lillafüredi Libegőpark Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Lillafüredi Libegőpark Facebook oldala

Szállástippek Miskolcon>>

 

 

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő

Miskolctapolcát nem tudjuk elégszer ajánlani – elég csak a barlangfürdőre gondolni –, és most hoztunk egy újabb érvet a település mellett. Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő ötcsillagos minősítésére rászolgálva számos medencével, csúszdaparkkal, szaunavilággal és sportpályákkal várja azokat, akik hűsölnének egyet a nagy melegben. Ami biztos, hogy a nap végére nem csak a gyerekek, de a felnőttek is kellőképpen le fognak fáradni, és az egész család a következő látogatást fogja tervezni.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Facebook oldala

 

 

Miskolctapolcai Kalandtúrapark

Maradjunk is Miskolctapolcánál, de most a pancsolás helyett koncentráljunk az adrenalindús programokra! Közel 3000 négyzetméteren és több mint 30 platformon tehetjük próbára tudásunkat a könnyű vonalaktól a kihívást jelentő extrém pályákig, úgyhogy kicsik és nagyok is megtalálják a nekik való próbatételt. A kalandtúrapark állatbarát, így négylábú kedvenceinket is magunkkal vihetjük, és akkor tényleg az egész család együtt vesz rész a programon.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Miskolctapolcai Kalandtúrapark Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Miskolctapolcai Kalandtúrapark Facebook oldala

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Családi utazás mesterfokon - top10 gyermekbarát wellness szálloda belföldön
Mindenkit csak bátorítani tudunk arra, hogy télen se féljen gyerekkel utazni, hiszen jobbnál jobb gyerekbarát wellness szállodák várják a családokat. Beltéri pancsoló, gyerekmedence, jól felszerelt játszóház és szakképzett animátorok biztosítják, hogy a legkisebbeknek is élményteli legyen a közös utazás.

 

 

Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont

Eger kis hazánk egyik legnépszerűbb városa, hiszen a várlátogatáson és a bikavér kóstoláson túl is bőven van mit csinálni. A Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpontban már a váróteremben leesik az állunk; egyből a Naprendszerrel és az első Holdra szálló egységgel találkozunk. De nem érdemes itt megállni, hiszen bent kiálltás, csillagásztorony, tudományos játszótér és Eger egyik legkülönlegesebb panorámája fogad minket.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: egri Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: egri Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont Facebook oldala

 

 

Zemplén Kalandpark

A Sátoraljaújhelyen található Zemplén Kalandparkban annyi különleges programlehetőség fogad minket, hogy már az is fejfájást okoz, hogy egyáltalán mivel kezdjünk. A bobpályától kezdve a magas-hegyi libegőn és a mászófalon keresztül a kötélpályáig mindent találunk, és akkor nem is említettük a játszóteret vagy a tanösvényt. Ide tényleg érdemes minél korábban jönni, hogy biztosan jusson idő mindenre, de ha mégsem férünk bele egy napba, akkor a Turistaszállóban megszállhatunk éjszakára.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Zemplén KalandparkÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Zemplén Kalandpark

Szállástippek Sátoraljaújhelyen>>

 

 

Szilvásváradi Kisvasút

szilvásváradi kisvasút már 1908 óta koptatja a síneket azon a közel 5 kilométeres szakaszon, ami a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Fatelep állomásról indul, és 15 perccel később a Gloriett-tisztásnál ér véget, ahol a népszerű Fátyol-vízesést is találjuk. Külön érdekesség, hogy ez a legmeredekebb vonalvezetésű hazai kisvasút, valamint a legforgalmasabb is, évente nagyjából 200 ezer utasa van – ennyi ember nem tévedhet, így ha eddig nem próbáltátok, akkor most itt a tökéletes alkalom!

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Szilvásváradi KisvasútÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Szilvásváradi Kisvasút

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Interaktív kiállítások gyerekeknek
Télen sem unatkozhatunk, így irány az ország számos fantasztikus kiállítótere, ahol interaktív játékokon keresztül ismerhetjük meg a tudományos világ megannyi rejtélyét. A gyerekek, ha kedvük tartja, egy rövid időre kipróbálhatjuk magunkat „felnőttként”, vagy tesztelhetik bátorságukat és ügyességüket a természettudományok különös világában.

 

 

Bükki Csillagda

2022 márciusában nyitotta meg kapuit Répáshuta mellett a Bükki Csillagda, ahol akár a Napot is megfigyelhetjük világszínvonalú távcsövükkel, de planetárium, meteoritok és egy izgalmas tanösvény is vár minket. Amatőr csillagászoknak ajánljuk az éjszakai távcsöves bemutatót, amit a gyerekek is élvezni fognak, miközben rengeteget tanulhatnak a minket körülvevő világról. Érdemes a honlapjukon tájékozódni a legújabb eseményekről, ugyanis rendkívül izgalmas és változatos programokkal szoktak készülni.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Bükki CsillagdaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Bükki Csillagda

 

 

Nagyrédei Kecskefarm

A Mátra déli lábánál, a Mátrai Történelmi Borvidék ölelésében született meg a Nagyrédei Kecskefarm, mely egy ökogazdaság, azaz az állatok tartása és takarmányozása mentes a mesterséges anyagoktól. Elsődleges portékájuk a kecskehús és -sajt, utóbbit nemzetközi versenyeken is díjazták már. A farmon rengeteg eseményt szerveznek gyerekek és felnőttek számára is, és egy napra akár mi is sajtkészítővé válhatunk.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Nagyrédei Kecskefarm Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Nagyrédei Kecskefarm Facebook oldala

 

 

Hatvani Vadaspark

Ha valami sosem lehet unalmas gyerekekkel, az a vasaspark, úgyhogy ha Hatvanban járunk, akkor ezt is iktassuk be a látnivalók közé. A legtöbb hazai nagyvadfajt láthatjuk itt, tehát őzeket, gím- és dámszarvast, valamint muflont is, de mellettük találkozhatunk még vadászgörénnyel, mosómedvével és emukkal is. A vadasparkban külön figyelmet fordítanak a családi programokra; részt vehetünk nyuszisimogatáson, nyomkeresésen vagy élményetetésen, nyáron pedig bográcsozásra is van lehetőség.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Hatvani Vadaspark Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Hatvani Vadaspark Facebook oldala

 

 

Lipicai Ménesudvar

Fenséges állatokat csodálhatunk meg testközelből Szilvásváradon; az Állami Ménesgazdaság gondozása alatt álló intézmény elsődleges feladata, hogy fenntartsák a lipicai törzstenyészetet az országban, mely olyannyira fontos, hogy 2022-ben a lipicai lótenyésztés a UNESCO kulturális örökség része lett. De nem csak nézelődni lehet: részt vehetünk lovastúrán és a  Hajtókocsi Kiállítást is megtekinthetjük, ahol olyan díszes hintót is láthatunk, amilyen eddig legfeljebb Disney-mesékben jött velünk szembe.

Összegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Állami Ménesgazdaság Facebook oldalaÖsszegyűjtöttük Észak-Magyarország legizgalmasabb családi programjait! - Fotó: Állami Ménesgazdaság Facebook oldala

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Új kalandokra vágysz? Akkor feltétlenül böngészd át friss bakancslistánkat, melyre a legjobb programok kerültek fel! Eredj templomromok nyomába a Balaton-felvidéken, kutasd fel a legjobb kilátókat, szépséges tanösvényeket és ellenállhatatlan vendéglátóhelyeket, fürdőket is!
Nyaranta minden gyermek álma, hogy a szünidő nagy részét pancsolással töltse. Mutatjuk, melyik hazai élményfürdők tartogatják a legtöbb kalandot – ahol azért a felnőttek sem fognak unatkozni! Szabadtéri medencék élményelemekkel, bébipancsoló, gyerekmedence, csúszdák, vízi attrakciók, sportolási lehetőségek, gyógymedence - ezekben a fürdőkben a család minden tagja megtalálja a kikapcsolódási lehetőségeket.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
Ötletek belföldi nyaraláshoz - 10 szálloda közvetlen átjárással a fürdőbe
Szuper belföldi családi nyaralás vár rátok, ha olyan szállodát választotok az ide vakáció helyszínéül, ahonnan közvetlen átjárással megközelíthető az éményfürdő. Az elsőosztályú kulináris élmények és szórakozási lehetőségek mellett ezernyi közös élményt szerezhettek az alábbi 10 hazai hotelben. Hozzátok ki a maximumot az idei nyaralásból!
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.