Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Őszi újjászületés − gyógyulás és pihenés Magyarország gyógyfürdőiben

Itt fáj, ott fáj? Néha elég lehet egy kiadós fürdőzés az éltető gyógyvízben, és az ember valósággal újjászületik! Szerencsére, Magyarország fantasztikus gyógyfürdőiben a testi- lelki felfrissülés egyszerre is megvalósítható. Melyik 6 szenzációs úti célt ajánljuk nyugdíjasoknak? Nézzük!

 

Hévíz Tófürdő

Tündérrózsák között lebegni a kellemes meleg vízben a szabad ég alatt csodás érzés. Különösen, ha közben a partot övező fák susogását hallgatjuk. A Hévízi Tófürdő legendás gyógyvize gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik – többek között. A bőrön át felszívódó biológiai hatóanyagok mellett, a víztükör felett kialakuló párasapka belégzése is jótékony hatású.  Nem beszélve a reumatikus- és mozgásszervi betegségre használt gyógyiszapról. Érdemes kipróbálni a tófürdőben elérhető fedett medencéket, wellness szolgáltatásokat és a szaunákat is.

Hévíz TófürdőHévíz Tófürdő

 

 

Hungarospa Hajdúszoboszló

A Plitvicei-tavak óriási sziklavízeséseit és Tahiti trópusi hangulatú vízi bárjait is egyszerre kereshetjük fel, ha ellátogatunk a hajdúszoboszlói Hungarospa mesebeli komplexumába. A Prémium Zónán, az Aquaparkon és a számos más fantasztikus kalandon túl azonban a gyógyászat is főszerepet játszik a népszerű fürdőben. A fürdőkúrák erősen ajánlottak ortopédiai műtétek után, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések esetén vagy mozgásszervi problémák előfordulásánál is.

Hungarospa Hajdúszoboszló gyógyvizes medence a gyógycsarnokban / Fotó: Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.Hungarospa Hajdúszoboszló gyógyvizes medence a gyógycsarnokban / Fotó: Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.

 

 

Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár

1200 méteres mélységből tör a felszínre a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben található selymes gyógyvíz, ami alkalmas krónikus, degeneratív gerinc, valamint ízületi betegségek orvosolására. Ezenkívül izomgörcsök oldására, elhúzódó nőgyógyászati betegségek, illetve légzőszervi problémák kezelésére is jó megoldás lehet egy merülés a sárvári fürdőben.

Fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Facebook oldalaFotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Facebook oldala

 

 

Gyulai Várfürdő

A varázslatos gyulai látnivalók után szuper ötlet elidőzni a pompás fürdőben, ami gazdag hagyományokkal bír a gyógyászat terén. Nem csupán a nátrium-hidrogén-karbonátos gyógyvízben ajánlott megmártózni itt, hanem a kiváló szakemberek nyújtotta kezeléseket is érdemes igényelni. A immunerősítő és bőrszépítő szaunapark, valamint az Aquapalota számos élményeleme pedig gondoskodik a felhőtlen szórakozásról akkor is, ha nem csupán a gyógyulás lenne a szempont az utazásnál.

Fotó: Gyulai Várfürdő Facebook oldalaFotó: Gyulai Várfürdő Facebook oldala

 

 

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Több mint 1000 mg ásványianyag-tartalommal rendelkezik a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő vize. Nem csoda, hogy Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelyének számít. Ráadásul nyirokkeringés zavarokra, csontritkulásra és még sok más panaszra is kedvező hatással lehet ez a szenzációs gyógyvíz. A színvonalas fürdő különösen jó választás lehet azért is, mert a társadalombiztosítás (TB) támogatásával többféle szolgáltatás is igénybe vehető itt, így még a kikapcsolódás árából is lefaraghatunk.

Fotó: harkanyfurdo.hu/Fotó: harkanyfurdo.hu/

 

 

Bükfürdő Thermal & Spa

Egy kis regeneráló kényeztetés mindig belefér. Erről remekül gondoskodik a Bükfürdő Thermal & Spa és szenzációs gyógyvize, ami még Európai viszonylatban is kiemelkedően sok, literenként több mint 15000 (!) milligramm ásványianyag-tartalommal rendelkezik. Ez a csodás víz meszesedésre, lumbágóra, porckopásra is sikerrel bevethető. Ám, ha itt járunk, feltétlen próbáljuk ki a szaunavilág zseniális felöntéseit, valamint az élményfürdő ezernyi pezsgőelemét is!

Tipp! A Bükfürdő Thermal & Spa vízi komplexumában a NEAK/TB által támogatott kezelések közé tartozik az iszappakolás, a súlyfürdő, illetve az orvosi gyógymasszázs is.

Fotó: bukfurdo.huFotó: bukfurdo.hu

 

 

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Galaktikus útikalauz, csillagászathoz kapcsolódó kézműves foglalkozások, csillagfényes vacsora nem csillagászati áron, előadások, interaktív kiállítások várják a látogatókat szeptemberben.
Hatalmas átalakuláson esik át a Budai Vár, melynek köszönhetően nem csak felújítások zajlanak a főváros legkedveltebb turista célpontján, de egykor létező, majd lebombázott épületek születnek újjá. Ismerd meg Te is, milyen részek szépültek meg Budapest legszebb pontján.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
5 rejtett vidéki szálláshely wellnesszel, amit ki kell próbálnod!
Termelői reggelik, kristálytiszta levegő, fenyőillatú kuckó. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha már telítődtél a város zajával, akkor ideje kicsit elvonulni. Ehhez tökéletes alapot adnak azok a bájos vidéki szálláshelyek, amelyeket most listába szedtünk neked. A választás nem lesz egyszerű, mert mind az 5 szállás minőségi kikapcsolódást ígér – sok-sok wellnesszel!
A 10 legkülönlegesebb tematikus szálloda Magyarországon, ha egyedi élményre vágytok
2022.03.07 | 8 perc | Szállások | Hová utazzak?
Egy minden igényt kielégítő hotelben találunk kényelmes szobákat, finom ételekkel és italokkal csábító éttermet, esetleg medencékkel és szaunákkal felszerelt wellnessrészleget. Ha pedig ennél is többre vágyunk, akkor irány az ország egyik különleges tematikus szállodája. Középkor, tudomány, romantika, keleti hangulat, vagy egy csipet Afrika - bármelyik témát is érzitek magatokhoz a legközelebb, ebben a cikkben biztos megtaláljátok a hozzá tartozó szállást.