Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

„Sétáló Utca Zene” programsorozat indult Keszthelyen

Zenés nyári estékkel csalogatja az érdeklődőket Keszthely belvárosába a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Keszthelyi Kultúrszövet (Ke.K.Sz.) társszervezésében megvalósuló „Sétáló Utca Zene” programsorozat.

A keszthelyi sétálóutcán felállított színpadon keszthelyi és keszthelyi kötődésű zenészek mutatják be produkcióikat a júliusi és augusztusi estéken. Az első koncertek már a KeszthelyFest hetében, warm-up jelleggel segítettek ráhangolódni a város nagyfesztiváljára.

Az önkormányzat támogatásával megvalósuló koncertsorozat a Goldmark közreműködésével kerül megrendezésre, a fellépők jelentős részét egy helyi zenészekből álló alkotói közösség, a Ke.K.Sz. biztosítja.

Célunk, egyrészről, hogy újra dallamokkal és élettel töltsük meg Keszthely belvárosát, másrészről mindig is küldetésünknek tekintettük a helyi alkotói közösségek támogatását. A Ke.K.Sz.-szel már a 2023-as zenepaviloni estéken és a Helikoni Ünnepségeken is együttműködtünk, mindkét programsorozat rendkívül pozitív fogadtatásban részesült a közönség részéről. Mindezek mellett szeretnénk lehetőséget biztosítani a helyi tehetséges középiskolások számára is, hogy a Helikoni Ünnepségek mellett többek között a Sétáló Utca Zene színpadán is megmutathassák tehetségüket. Éppen ezért a Keszthely Város Önkormányzata által biztosított támogatást a Goldmark Károly Művelődési Központ saját forrásokkal egészíti ki a program sikeres megvalósulása érdekében. – fogalmazott Stadler Tímea igazgató.

SétálóUtcaZene Keszthely - Fotó: keszthely.huSétálóUtcaZene Keszthely - Fotó: keszthely.hu

 

A kezdeményezés egyik célja a helyi művészek közösségbe szervezés

Helyi és környékbeli művészekből és zenészekből álló folyamatosan növekvő közösségünk aktívan és organikusan vesz részt a város kulturális életében. Havonta megjelenünk egy-egy újabb összetett művészeti est keretében, ahol az egymást váltó képzőművészek kiállítása mellet zenés eseményeinken lehetőséget kapnak a fellépni, illetve a kötetlenül együtt zenélni vágyók. Ezen kívül spontán megmozdulások alkalmával találkozhatnak velünk több helyszínen is a városban. Köszönjük a Goldmark Károly Művelődési Központnak a felkérést és az együttműködési lehetőséget! – fogalmazott Györei András Deodát, a Ke.K.Sz. egyik alapítója.

A zenés nyári estéken 19:00 órától 22:00 óráig várják az érdeklődőket a keszthelyi sétálóutcán. Részletes programok a Goldmark Károly Művelődési Központweboldalán érhetők el.

Részletes programok a Sétáló Utca ZeneRészletes programok a Sétáló Utca Zene

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!
Elképzeltétek már, ahogy idén nyáron egy jéghideg itallal a kezetekben ültök a vízparton? Legfrissebb cikkünkben olyan hoteljavaslatokat hoztunk nektek, melyek meseszerű kültéri vízirészlegei annyira levesznek majd titeket a lábaitokról, hogy jövőre is inkább ebből a listából választotok a Bora Borába való utazás helyett.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Balatoni családbarát wellness szállodák, amiket a gyerekek is imádni fognak!
2022.03.11 | 11 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
A Balaton partja telis-tele van családbarát wellness szállodákkal, ahol a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak. Akár totyogó apróságokkal, akár kamaszokkal tervezitek a pihenést, garantáltan találtok olyan hotelt, amely minden igényeteket kielégíti. Ebben a cikkben olyan balatoni családbarát wellness szállodákat mutatunk, amiket a gyerekek is imádni fognak!
10+1 olcsó szállás a Balatonon, ha jó ár-érték arányú helyet keresel kedvező áron
Mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy a Balatonon is vannak olyan jó ár-érték arányú, megfizethető szálláshelyek, ahol nem kell lemondanotok a minőségről sem? Jól hangzik? Íme 10+1 pénztárcabarát szállás a Balatonon.
6 kiváló balatoni kemping meseszép saját stranddal és sok programmal!
Vízi csúszdák, sportpályák, medencék, saját strand, pompás éttermek és természetesen kényelmes és jól felszerelt szálláshelyek rejtőznek abban a 6 kitűnő balatoni kempingben, ahol minden adott lesz a felejthetetlen családi nyaraláshoz. Csapjatok le rájuk most!