Cím: 8294 Kapolcs, Kossuth Lajos utca 84.
Cziráki Barbara, a Hazai Provence Panzió tulajdonosa a szálláshely bővítésével egyidőben, az új épületrészben hozta létre éttermét, amit 84 Bisztró névre keresztelt. Az egység működtetésére az egykori Pura Vida csapatát kérte fel, Árkosi Erika és Attila pedig újult lendülettel vetette bele magát a gasztronómiai kalandozásokba. A franciás hangulatot árasztó bisztró a mediterrán konyha könnyedségét hozza, francia, olasz, spanyol fogásokkal, de még az arab konyha is képviselteti magát a háromhavonta, évszakonként megújuló kínálatban. Az a la carte étlapot táblás ajánlatok egészítik ki, az étterem szerdától vasárnapig várja a Kapolcsra érkezőket.
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Fotó: 84 Bisztró
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Fotó: 84 Bisztró
Cím: 8640 Fonyód, Ady Endre utca 5.
Szikra GabriellaA Konyhám balatonfenyvesi sikerét követően határozta el, hogy szeretne egy olyan éttermet is, ami az év teljes időszakában a vendégek rendelkezésére áll. A fonyódi Balaton Áruház harmadik emeletén találta meg azt a környezetet, ami hűen képviseli látásmódját: vendégszerető hely született csodálatos balatoni panorámával kiegészítve, melyet A Konyhám Stúdió 365 névre keresztelt. A konyha a bisztróknál kifinomultabb hely, de a fine dining tányéroknál gazdagabb kínálattal, amin épp úgy helyet kapnak a halételek, a vadételek, mint a klasszikus, ám Gabisan átgondolt magyaros fogások is. Többféle vegetáriánus fogással is készülnek, a nyári ebédeknek épp úgy helyet adnak, mint egy családi ünnepeknek.
Szállástippek Fonyódon és környékén>>
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Fotó: A Konyhám Stúdió 365
Cím: 8274 Köveskál, Fő utca 9/A
Köveskál a mai napig őrzi egyedülálló hangulatát, a Balaton közelsége és a vidéki romantika az ország minden pontjáról vonzza a kirándulókat. A Kővirág, mely egyben egy provence-i hangulatot árasztó szálláshely, kiváló étteremmel büszkélkedhet. A táj- és idényjellegű alapanyagok felhasználása mellett szűkített étlappal készülnek, 2, 3 vagy épp 4 fogásos opciókat kínálnak, melyeket a vendég maga alakíthat, variálhat. Az étlap kínálat mellett erős a napi táblás ajánlat is, azokat is változatos fogásokkal lepik meg, akik a környékről érkeznek, akár heti rendszerességgel.
Szállástippek Köveskál környékén>>
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Kővirág/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 8713 Kéthely, Hunyadi utca 99.
A Kristinus Borbirtok egy viszonylag új, slow food koncepcióra épülő étterme a Lokal47, melyet Gelencsér Janka és Csillag Rihárd vezet, akik nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a biodinamikus konyha megvalósításába. Céljuk, hogy 47 km-es körzetből szerezzék be az alapanyagokat, és lehetőleg azok a szezonalitást kövessék. A mindig friss és változatos alapanyagokból a small plate koncepció szerint készülnek a fogások, ezzel kitűnő lehetőséget teremtve ahhoz, hogy megosszuk egymással tányérjainkat, és hogy többfélét kóstolhassunk. A csütörtöktől vasárnapig nyitvatartó étteremben a birtok biodinamikus borait kérhetjük, akár a pincelátogatással egybekötve.
Szállástippek Kéthely környékén>>
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Fotó: Lokal47
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Fotó: Lokal47
Cím: 8251 Zánka, Fő utca 8.
Zánka egyik gyöngyszeme a Köveskál felé vezető úton található. A kerthelyiséggel is rendelkező Neked Főztem gasztrokocsmából meseszép panoráma nyílik a balatoni tájra. Miután kinőtték a zánkai strandbüfét Horváth-Kertész Orsolya és Horváth Csongor úgy döntött, hogy egy modern konyhával rendelkező éttermet nyitnak, ahol már nem csak strand fogásokat kínálnak, hanem megmutathatják, hogyan is lehet a környékbeli alapanyagok felhasználása mellett minőségi fogásokat kínálni. A péntektől vasárnapig tartó nyitvatartásban a szezonalítást követve készülnek az ételek, a gyakran megújuló étlap ízletes ételeit jól kiegészítik a házi szörpök, limonádék, fröccsök.
Szállástippek Zánka környékén>>
Cím: 8237 Tihany, Kiserdőtelepi út
A Tihanyi Apátság Présházából alakították ki a 40-45 fő befogadására alkalmas Vinarius gasztrobárt, melynek élén Vadász Imre head chef és Adolf Patrik chef állnak. Az üvegfallal elválasztott látványkonyhában a magyar klasszikusok mellett a nemzetközi konyha remekei készülnek, az egészségtudatos, korszerű konyhatechnológia segítségével, új megfogalmazásban. Alapanyagok tekintetében a helyi termelőkre támaszkodnak, szezonális és heti ajánlatokkal várják a vendégeket péntektől vasárnapig. A 200 éves, nádfedeles műemléképület teraszáról a Belső-tóra és az apátsági templomra, a környező dombokra lehet rálátni.
Cím: 8264 Szigliget, Kamonkői út 40.
Szigligeten, Farkas István festő egykori mediterrán hangulatú villájában látta meg Fölföldi Péter és Fölföldi-Terjék Petra azt a lehetőséget, hogy egy olyan egyedülálló éttermet hozzanak létre, mely a teljesség igényével kalauzol el a gasztronómia berkeibe. A Villa Kabala a magas minőségi követelményeknek megfelelve naponta változó degusztációs menüt kínál, ezzel is garantálva, hogy a vendég mindig, az idényhez igazodva, friss és minőségi alapanyagokból készült fogásokat kapjon. Saját kertjükben zöldségeket termesztenek, sőt, az italokat is maguk készítik: saját boruk mellett sört, tonikot és saját őrlésű kávét is kínálnak.
Szállástippek Szigliget környékén>>
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Villa Kabala/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 8229 Csopak, Kőkorsó utca 1.
2022-ben új tulajdonosa lett a csopaki csárdának, az olasz felmenőkkel rendelkező Neri Esztella és férje vásárolta meg a Lock családtól. Első teendőik közé tartozott, hogy a romos állapotban lévő malomkereket helyre hozatták, így újra forog a vizimalom kereke, mely egyben kiváló fotó pontot is jelent az étterem vendégei számára. Az 1970-es évek óta csárdaként működő egység májustól új étlappal jelentkezik, az a la carte kínálaton kívül heti menü ajánlatból választhatunk. A klasszikus fogásaik a magyar konyha alapjaira épülnek, melyeket regionalitás jellemez. A mai gasztronómiai elvárások mellett nagy hangsúlyt fektetnek a művészi tálalásra is, amihez szervesen kapcsolódnak a szépen terített asztal különleges tányérjai.
Szállástipp: Holiday Hotel Csopak>>
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - VígMolnár Csárda/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 8230 Balatonfüred, Zákonyi F. utca 3-5.
A 2014-ben indult vállalkozás Lukács Lilla és Barabás Barna nevéhez fűződik, akik a főváros helyett a Balatonpartot választották ahhoz, hogy 15 hektáron termő boraiknak méltó helyet találjanak. A Zelna Borbirtok két dűlője Balatonfüreden, egy pedig Balatonszőlősön fekszik, mindkét helyen kizárólag organikus gazdálkodást folytatnak. Balatonfüred korzóján található Zelna Borbár és Bisztró azonban nem csak saját boraiknak ad helyet, a környékbeli termelők, borász barátaik tételeit is szívesen ajánlják vendégeiknek. A bor mellé kínált tapasok és mártogatósokon túl ma már bisztró fogásokat is kínálnak, séfjük, Jean-Paul Reuland innovatív és ízletes ételeket készít, a magyaros ízekre épülő, környékbeli termelőktől vásárolt alapanyagokra helyezve a hangsúlyt. A bisztró teraszán desszertet, kávét is fogyaszthatunk, hétvégente zenei találkozók, kiállítások teszik barátibbá a kapcsolatot a vendégekkel.
Teszteld végig a Balaton Michelin ajánlással rendelkező éttermeit! - Zelna Borbisztró/ Fotó: ittjartam.hu
Cím: 8237 Tihany, Rév utca 7.
A Tihany Yacht Club éttermeként működő Füge nem csak a szállóvendégeknek nyújt kellemes gasztronómiai élményeket, de a városba érkezőknek és a Balaton szerelmeseinek is jó szívvel ajánlja konyháját. Varga Dániel számos nagyhírű étterem séf pozíciója, illetve ázsiai kitekintése után vette át a Füge vezetését, ahol nemcsak mint séf, de étterem üzemeltetőként is bizonyíthatja, hogy a progresszív ázsiai és a nemzetközi fúziós konyhának itthon is erős követőbázisa van. Fatüzelésű kemencéjükben a szezon alatt nápolyi stílusú pizza sül, a la carte menü ajánlatukat hétvégente változó ajánlatokkal egészítik ki.