Szerző: M
Kocsival könnyen lehet parkolni a közeli hatalmas parkolóban, amire azért figyeljünk, hogy fizetős, mert a hely annyira magával ragadó, hogy simán elüldögélünk az árnyékos teraszon pár órát.
Külsőleg semmi fakszni, egy hatalmas nyitott, szellős terasz. A szivárvány színeiben pompázó laza, fiatalos berendezés, főként fából, ami nagyon természetközeli érzést ad. A tulajdonosok törekedtek arra, és nagyon jól is sikerült nekik, hogy az embernek olyan hangulata legyen, mintha egy karibi homokos tengerparton csücsülne. Övé a világ. Kéri a koktélokat, az izgalmas söröket bontogatják neki, vagy épp a könnyed nyári borokat szürcsölgeti. A terasz előtt hatalmas sötétzöld pázsit terül el, amire nyugodt szívvel ki lehet feküdni egy pokrócon, vagy egy strand törülközőn, elfeledve a dolgos hétköznapokat. A Tiki Beach Bisztró hátsó részében, jól elkülönítve van egy picit játszó sarok a gyerekeknek, ahol egyáltalán nem zavarják a felnőtteket.
Itt az ember tényleg órákat el tud tölteni, vagy akár egész nap heverészni, miközben jókat tud enni, és inni.
A felszolgáló csapatot erősíti Magyarország egyik legjobb (többszörös bajnok) sommelier-je, aki az egyik legidegesítőbb borkereskedő is egyben. Emellett kiváló barista. Remek, végtelenül alázatos felszolgáló. Kedves, mindig akkor van ott, amikor szükséges. Gyors, pontos, precíz. Kifejezetten vicces, energikus. Néha picit sokat beszél, de érzi, hogy mikor kell abbahagyni. Bárcsak minden vendéglátós hasonló tulajdonságokkal rendelkezne a saját egyedi stílusában, akkor az összes étterem teltházzal üzemelne.
Ő Alex. Keressétek bátran, ha errefelé jártok.
Legnagyobb meglepetésemre az étlap jóval szűkebb lett, mint amikor az elmúlt években itt jártam, közel felére, harmadára csökkent, de így is van miből választani. Ráadásul jó hír a pizza (legalább 6 féle), és burger rajongóknak, hogy azok mindig megtalálhatók az étlapon.
Valamint az elmaradhatatlan, már-már klasszikus kovászos uborka leves. Ezért az egy ételért is megéri meglátogatni a helyet. Nagyon frissítő. Textúrájában sűrű, tele rostokkal. Tökéletes egyensúlyban van a fűszerezése. Kapor nem érződik ki, így azoknak is ajánlott, akik azt nem szeretik. Apróra vágott füstölt lazac darabokkal, és kaviárral tálalják.
Mennyei! A legizgalmasabb, hogy Alex ajánlott hozzá egy uborkás, limeos ízesítésű sört, ami kifejezetten jól passzolt hozzá. Dupla hűsítés. Dupla élvezet.
Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi
Mivel van pizza az étlapon, ezért azt sem hagyhattuk ki, természetesen megkóstoltuk.
Vékony tésztás, a széle majd kipukkad annyi levegő fért a kicsikébe. A szósz, és a feltét egyszerű, nem kell tőle sokat várni, de a kemencés sütésnek köszönhetően nagyon jó füstös ízei vannak. A tészta tökéletes, pont amilyennek lennie kell. Újabb meglepetés hozzá egy Margarita ízesítésű sör pár. Zseniális! Gyerekeknek is ajánlott megkóstolni.
Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi
Előételnek, ami felér egy főétellel is, kikértünk egy malacfül salátát. Aztabetyár mindenit! Nagy kedvenc lett. Ez lesz a nyár sláger étele. Apró darabokra van felvágva, szépen elő van főzve, majd jól megpirítva. Közben jól kiadja a kicsit zselés textúrát, és a porcos részek pedig roppannak a fogak közt. Ez aztán a textúra játék egyetlen falatban. Köretnek juliennre vágott friss, színes zöldség kavalkád jár, egy kis tökmagolajjal meglocsolva. Isteni!
Zellerkrémet is adnak hozzá, amit nem tudok hova tenni, annyira jó.
Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi
A főteleknél nem aprózzuk el a dolgot, kikérjük a St. Louis ribset, azaz a bbq marha oldalast. Nem kis adagról beszélünk, mert 3 hatalmas darabot hoznak ki, ami 2 (3) embernek is elég. Nekem egy picit kevés bbq pácot használtak, vagy lehet, hogy csak kevés idő volt rá, hogy a hús minden részét jól átjárja, de alapvetően finom étel. Itt-ott picit odakapott a sütésnél, de ezt elnézem, imádom a kokszosabb részeket. A hús pedig kellően zsíros falatokban is bővelkedik, így azok jól kompenzálják a szárazabbnak tűnő részeket. Nagyon szaftos, és imádjuk a csontról lecupákolni az ízgazdag, értékes, inas cafatokat. Köretnek megjelent a tányéron polenta krém, ami jó volt (talán egy picit lehetett volna kevésbé darabos, és több vajjal lágyabb, krémesebb), de el lettem volna nélküle is. Viszont!... Sült kukorica halmok jelentek meg a tányéron. Ez kell ide! Kicsit túlment a sütésnél, voltak benne fogba ragadós száraz részek, de annyira jó volt a fűszerezése, ami egy házi készítésű, az ifjú séf saját curry fűszerkeveréke, még sok-sok titkos hozzávalóval. Eldobtam az agyamat annyira kívánatosan jó volt! Az ember nem bírja abbahagyni. Fergeteges! Önmagában is kikérném még párszor.
Kipróbáltuk: Tiki Beach Bisztró Zamárdi
A Csendes dűlő Hárslevelűje szépen passzolt az ételekhez. Remek kísérő volt több fogáson keresztül. A kávé annyira jó, hogy étkezés előtt, és után is lecsúszott egy espresso.
Mindenkinek ajánlott hely. Nyaralás közben, előtt, után is érdemes meglátogatni, de önmagában a Tiki Beach Bisztró egy önálló utat is megér Zamárdiba. Csúcsszezonban érdemes asztalt foglalni, hogy biztosan legyen helyünk.