Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mit csinálj idén nyáron? Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba!

Miért olyan varázslatos a Tisza-tó és környéke? Azért, mert itt egyszerre élheti át az ember a természetközelséget és a nagy kirándulásokat. Nyáron azonban a fürdés, a strandolás, a vízi sportok sem maradhatnak ki a Tisza-tavi programok közül. Hová érdemes menni? Derítsd ki!

 

Nyáron a hosszúra nyúlt nappalok miatt még több élményt préselhetünk bele a kirándulásokba. Utazz idén a Tisza-tó mellé és próbáld ki a legjobb programokat, amiket jó szívvel ajánlunk.

 

Milliónyi látnivaló a Tisza-tavi Ökocentrumban (Poroszló)

A lenyűgöző természet káprázatos birodalma tárul fel előtted, ha a 2600 négyzetméteren elterülő Tisza-tavi Ökocentrumba látogatsz el. A Magyarország második legnagyobb tava mellett található épületben elképesztő kiállítóterek, panorámát rejtő kilátó torony és számtalan játékos feladat vár rád. Európa legnagyobb édesvízi akváriumának segítségével elmerülhetsz hazánkban őshonos élőlények megismerésében… és akkor még szót sem ejtettünk a több mint 7 hektáros szabadidőparkról, ami egy 1884-ben épült poroszlói Tájházat, egy vízi játszóteret, illetve számos más izgalmas kalandot is tartogat az állatvilág mellett.

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Tisza-tavi ÖkocentrumVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Tisza-tavi Ökocentrum

Szállástippek Poroszlón és környékén>>

 

 

Vadregényes utazás a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvényen (Poroszló)

A Fűzfa Kikötőben kell vízre szállnia annak, akik szeretné megközelíteni az 1500 méter hosszú Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvényt. Ezen a csodálatos programon a Tisza-tó természeti értékeit testközelből fedezheted fel a nádason átvágva. A cölöpsétányon barangolva 2 madárvártába, valamint a 15 méter magas megfigyelőtoronyba is felmászhatsz, hogy felülnézetből is letekinthess a természet varázslatos állat- és növényvilágára. Az útvonalat végig információs táblák szegélyezik, a Görbe-tó pihenőszigetén pedig még egy rögtönzött piknik is belefér. 

Tipp! Azért, hogy a túra maximálisan élvezhető legyen, célszerű a hajókázással egybekötött, körülbelül 2 órás kirándulást nem a kánikulára időzíteni. 

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Tisza-tavi Vízi Sétány és TanösvényVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

 

 

Vízi labirintuson át az MC Tisza-tó Vízitúrán (Tiszafüred)

Kerékpárral vagy gyalog is feltérképezheted a Tisza-tó látnivalóit, de ha biztosra akarsz menni, akkor kenura ülve a MC Tisza-tó Vízitúrát választod. Nem kell aggódni: kezdők épp olyan jól érzik majd magukat, mint a haladók akár 1, akár 10 napos túrát vállalnak be. A vadregényes környezet vízi labirintusában selyemgémek, fattyúszerkők és bakcsókok keresztezik az utat. A tündérrózsák gyűrűjében siklani pedig örök emlék lesz.

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Vízitúra a Tisza-tavonVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Vízitúra a Tisza-tavon

 

 

Tiszafüredi szállástipp: Tisza Balneum Hotel**** (foglalj szállást itt)

Tisza Balneum Hotel**** (Tiszafüred)Tisza Balneum Hotel**** (Tiszafüred)

 

 

Kilátóóriás a Tisza-tó felett (Kisköre)

A Tisza-tó egyik legmagasabb panorámapontja a bejáróhídon át megközelíthető, Kiskörei kilátó, mely 19 méter magasan tör az ég felé. A két egymásba fordított csónakot formázó szerkezet 4 tündéri, színes cölöpház között magasodik. Ha tériszonyos vagy, akkor sem kell aggódnod, mert ebben a masszív kilátóban biztonságban érzed majd magad. Odafent, az ablakokra könyökölve eléd tárul a fejedelmi panoráma, amely még a híres-neves Kiskörei Vízlépcsőt is megmutatja neked.

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Kiskörei kilátóVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Kiskörei kilátó

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Tisza-tavi HallépcsőVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Tisza-tavi Hallépcső

Szállástippek Kisköre környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Izgalmas családi programok gyerekkel - TOP 10 állatkert Magyarországon
Nincs lehetőséged elugrani egy izgalmas szafarira Afrikába vagy kirándulni a párás esőerdőben? Annyi baj legyen! Magyarország legjobb állatkertjeiben lesz alkalmad megismerni földünk csodálatos állatvilágát! A többórás családi programot a gyerekek sem fogják megunni, mert a felfedezőúton garantált a tanulás, a szórakozás és a természetközelség is. Melyik TOP állatkerteket ajánljuk belföldön? Mutatjuk, hol utazhatsz el a sarkvidékre vagy cápaetetést nézni!

 

 

Fürdőzős Tisza-tavi programok:

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő (Berekfürdő)

Abádszalókról nagyjából félórás autóútra egy szuper csobbanásban lehet részed a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdőben. A 12 kül- és beltéri medence közül a legifjabbak, valamint az idősebb generáció is megtalálja a kedvencét. A fantasztikus gyógyvizes- és élménymedencék, továbbá a bababarát pancsolók mellett szaunázni is lehet a helyszínen. Sőt, mi több: a fürdőzésen túl vízi csúszdázni is tudsz majd, ha szeretnéd kihozni a maximumot a strandolásból!

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldalaVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő Facebook oldala

Szállástippek Berekfürdő környékén>>

 

 

Aquaglide Vízijátszótér (Sarud)

Felpörgetnéd egy kicsit a strandolást? Akkor tedd mindezt természetes környezetben Sarudon, az Aquaglide Vízijátszótéren! A Sarudi Élményfaluban található, vízen lebegő, több mint 2000 négyzetméteres kalandpályán több mint 30 játék vár rád. A felnőttek és gyerekek számára egyaránt élvezetes időtöltésen nem maradsz majd száraz. A szenzációs vízi játszótéren hatalmas trambulin, csúszda és hinta is akad, de a csúszós felületek alaposan megnehezítik majd a dolgod, ha szeretnéd teljesíteni a pályát.

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Sarudi ÉlményfaluVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Sarudi Élményfalu

Szállástippek Sarudon és környékén>>

 

 

Tisza-tó strand (Abádszalók)

Az abádszalóki Tisza-tó Strandon garantált az élményekkel teli vakáció – akár aktív, akár passzív üdülésről ábrándozol. A parton ugrálóvárakat, kertmozit, óriás csúszdákat, minigolfot és sportpályákat is találsz a szuper büfék mellett. Viszont, ha ennél is több szórakozásra vágysz a Tisza-tavi nyaraláson, bevállalhatsz egy vízi ejtőernyőzést, jet-skizést vagy vízi banánozást is. 

Vesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Abádszalók Tisza-tó Strand Facebook oldalaVesd bele magad a Tisza-tavi programokba! - Fotó: Abádszalók Tisza-tó Strand Facebook oldala

Szállástippek Abádszalókon és környékén>>

 

Most már tudod, hogy melyik Tisza-tavi programokat érdemes választani. Nem maradt más hátra, minthogy a tökéletes szálláshelyet is megtaláld az utazáshoz. 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Töltsétek fel a testeteket és a lelketeket egy kis utazással, melyhez most mesés látnivalókat, szállásokat mutatunk! A feltöltődéshez természetközeli helyeket, vidéki vendégszeretetet, kényeztető wellnesst is kínálunk. A kérdés csak az: melyik ajánlat rabolja el a szíveteket?
Ha választani kellene, nehéz lenne a döntés, mert ahány balatoni város, annyiféle programlehetőség, annyiféle hangulat és benyomás. Egy biztos, bármelyik mellett tesszük is le voksunkat, a nyár legszebb strandjai, kalandjai és programjai várnak minket. Gyűjtsük be mindet!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Kívánságteljesítő forrás és szulejmán lábnyomai – legendás kirándulóhelyek Kőszeg környékén
Azt az erdő mélyén megbújó, titokzatos forrást keresitek, ami teljesíti a szívetek vágyát? Tegyetek egy próbát a Kőszeg környéki kirándulóhelyekkel! Nézzétek meg, hol lelhettek rá a legendás Hétforrásra vagy túrázzatok ahhoz a panorámaponthoz, ahonnan a szóbeszéd szerint I. Szulejmán szultán figyelte az 1532-es kőszegi ostromot!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
5 rejtett vidéki szálláshely wellnesszel, amit ki kell próbálnod!
Termelői reggelik, kristálytiszta levegő, fenyőillatú kuckó. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Ha már telítődtél a város zajával, akkor ideje kicsit elvonulni. Ehhez tökéletes alapot adnak azok a bájos vidéki szálláshelyek, amelyeket most listába szedtünk neked. A választás nem lesz egyszerű, mert mind az 5 szállás minőségi kikapcsolódást ígér – sok-sok wellnesszel!