Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tófürdőket keresel a meleg nyári napokra? Jó helyen jársz!

Végre itt van a tökéletes strandidő, úgyhogy fürdőruhát és törölközőt ragadhatunk, hogy a hétvégét valamelyik vízparton töltsük. Ez a cikk most kifejezetten azoknak szól, akik a pancsolás mellett aktív pihenésre is vágynak, és gyűjteményünkben olyan rejtett helyeket is megmutatunk, ahol a tömegtől távol élvezhetitek a napsugarakat és a hűs vizet.

 

Tómalom fürdő (Sopron)

Igazi időutazást tehetünk a Soprontól Fertőrákos irányában található tavaknál, melyek már ősidők óta itt találhatóak a területen. A 16. századtól malmokat működtettek segítségükkel – innen a "Tómalom fürdő" elnevezés –, az 1800-as évek elejétől pedig egyre nagyobb szerepet szántak a későbbi fürdő kialakításának. A világháborúk során az őrlők sajnos mind megsemmisültek, nem is készült terv az újjáépítésükről, a fürdő azonban idővel átalakult és szép lassan elnyerhette ma is látható formáját. Manapság a tó tiszta vize mellett napozómólók, vízi játékok és járművek várják a kikapcsolódni vágyókat, így mindenképpen érdemes pár órát eltölteni árnyas fái alatt, ha éppen errefelé kirándulunk.

Strandolásra alkalma tavak Magyarországon - Tómalom fürdő (Sopron)Strandolásra alkalma tavak Magyarországon - Tómalom fürdő (Sopron)

 

 

Szelidi-tó

Magyarország egyik legszebb üdülőhelyén, a Kiskunságban látogatható hazánk ötödik legnagyobb állóvize, a Szelidi-tó, mely a fürdőzés mellett még megannyi más alternatívát tartogat. Tanösvények, lovarda, a Bencze-kastély és számos kerékpárút is megtalálható a lenyűgöző természetvédelmi terület szomszédságában, így az sem fog unatkozni, aki nem pancsolással töltené az egész napját. Térjünk azonban vissza a strandra: fokozatosan mélyülő vize miatt a gyermekes családok számára is abszolút ideális választás, kényelmünkért a modern öltözők és zuhanyzók felelnek, míg a parton óriáscsúszda, játszótér, sportpályák és megannyi étkezési lehetőség gondoskodik majd a felhőtlen kikapcsolódásról.

Szabadvizi tavak nyári fürőzéshez / Fotó: Anikó Bathó (Facebook)Szabadvizi tavak nyári fürőzéshez / Fotó: Anikó Bathó (Facebook)

 

Szállástippünk a a Szelidi-tó déli partján: Waterfront Lodge**** Dunapataj>>

 

 

Hévízi Tófürdő

A hévízi Tófürdő a szabadtéri fürdők koronázatlan királya, országunk legismertebb vízi komplexuma. Elsősorban Európa-szerte is neves gyógyvize miatt keresik fel a legtöbben, hiszen gyógykúráinak hatékonysága széles körben elismert, de lenyűgöző, 34 hektáros, ősfákkal körbevett környezte, valamint fedett részlegének élményszolgáltatásai (úgymint a sóbarlang, iszapmedence vagy a jakuzzi) percek alatt meghozza az igazi nyaralós feelinget. A tó hőmérséklete nyáron 37 fokos, viszont télen a leghidegebb időben sem hűl le 24 fok alá, így rossz idő esetén sem kell visszafordulunk, ha Hévíz felé vettük az irányt.

Hévízi Tófürdő, az ország egyik legismertebb fürdőzésre alkalmas tavaHévízi Tófürdő, az ország egyik legismertebb fürdőzésre alkalmas tava

 

 

Orfűi-tó

Pécstől alig néhány kilométerre a karsztvizet kihasználva alakították ki a négy tagból álló mesterséges Orfűi-tórendszert, mely az évek során az egyik legfelkapottabb üdülőparadicsomává vált a környéknek. A vízi sportok szerelmeseinek nincs olyan, amit itt ne próbálhatnának ki; a jet skitől kezdve a csónakokon keresztül a vitorlásokig mindennel vízre szállhatunk. Pécsi-tó egységében szabadstrandok, kutyabarát partszakaszok és kerékpárutak állnak rendelkezésünkre, az üdülők kedvencén, a Kistó strandon pedig még futball- és minigolfpályát is találhatunk, a rengeteg árnyékot adó fa és büfé szomszédságában.

Fürdőtavak Magyarországon - Orfűi-tóFürdőtavak Magyarországon - Orfűi-tó

Szállástippünk a Mecsek lábánál lévő 50 hektáros lovasparadicsom:  Rácz Tanya Orfű>>

 

 

Deseda-tó (Kaposvár)

Kaposvártól északra egy másik mesterséges tavat is érdemes útba ejtenünk, melyet akár pihenés miatt, akár szabadidős tevékenység céljából keresünk fel, nem fogunk csalódni. A Toponárhoz közel eső szakaszát többnyire a strandolók és a vízi sportok kedvelői választják, így ha elvonulnánk egy kicsit a nyüzsgés elől, akkor inkább a magyaregresi részen verjünk tábort. A fürdőzést követően biciklire pattanhatunk, hogy tegyünk egy kört a tó körül a nemrégiben kialakított kerékpárúton, de a horgászok számára is tökéletes helyek állnak rendelkezésre, így valóban mindenki számára hibátlan kirándulócélpont lesz a gyönyörű Deseda.

Hazai tófürdők - Deseda-tó (Kaposvár)Hazai tófürdők - Deseda-tó (Kaposvár)

Szállástippünk Kaposváron: La Pergola Panzió és Étterem>>

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha a balatoni kiruccanás alatt egy kis kultúrára szomjaztok, irány néhány balatoni múzeum!
Összeállításunkban mutatunk 5 olyan szállodát, melyek kiváló elhelyezkedésük és kimagasló szolgáltatásaik mellett wellnessrészlegükkel teszik igazán feledhetetlenné tartózkodásunkat. Szemezgess hát válogatásunkból és foglalj pihentető belföldi wellness utazást, hogy magad mögött hagyhasd a mindennapok fáradalmait!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Tündérek lábnyomai és vad sziklavilág: 8 kivételesen szép látnivaló és kirándulóhely Magyarországon
Ismered a vízmosta Tündér lépcsőt? A Bél-kő vadregényes szikláit? Vagy az erdőben rejtőző, titokzatos Pálos kolostorromot? Ezek a csodákat tartogató kirándulóhelyszínek egytől egyig fantasztikus, hangulatos túrákat ígérnek tavaszra. Fedezd fel valamennyit!
A Balaton-felvidék legelképesztőbb látnivalói, amit kár lenne kihagyni
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar Toszkánaként is emlegetett Balaton-felvidék az egyik legnépszerűbb úti cél ebben az időszakban. Összeválogattunk néhány fantasztikus látnivalót a pannon vidéken, ha két pancsolás között felfedeznétek a legszebb gyalogtúra útvonalakat, és bejárnátok az északi part csodás kirándulóhelyeit.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.
10 különleges látnivaló Magyarországon, amit érdemes felkeresni
Bármerre járunk az országban, lépten nyomon lenyűgöző látnivalókba botlunk. Fedezzétek fel Magyarország eldugott kincseit és mesebeli tájait, és bár az érdekességek listája végtelen hosszú, mi mégis mutatunk most 10 helyet, amit érdemes felkeresni.