Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Turistáskodj Pécsett a Turizmus Világnapján!

A turisztika területén 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünneplik a Turizmus Világnapját. Ebből az alkalomból kedvezményesen látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai és a pécsi világörökségi helyszínek.

 

A felnőttek részére kedvezményes, egységes áron – 1200 Ft/fő/helyszín – válthatók belépőjegyek az alábbi látnivalókra szeptember 27-én 10-18 óra között:

A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény,
Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítás,
Rózsaszín Zsolnay Kiállítás,
Látványmanufaktúra,
m21 Galéria,
Labor – Interaktív Varázstér,
Planetárium,
Zsolnay Mauzóleum,
VR Univerzum,
Cella Septichora Látogatóközpont,
Ókeresztény Mauzóleum,
Középkori Egyetem

 

Az akció ideje alatt további kedvezmények nem vehetők igénybe. Az akció egyéni látogatókra érvényes, előzetesen bejelentkezett csoportokra nem.

Bónusz jó hír! Az 1861 Kesztyűmanufaktúra ingyenesen látogatható szeptember 27-29. között az alábbi jelszóval: Turizmus Világnapja.

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Talán nincs is jobb időpont egy városlátogatáshoz, mint a megszelídült ősz, amikor a nap még melegen süt, de nem éget, amikor a színek ezerfélére festik a természetet. Mutatunk 5 bájos városkát, ahol minden perc varázslatosan telik, hiszen szépségük, történelmi múltjuk, gasztronómiai kínálatuk varázslatossá teszik a túránkat.
Borszűrő Szent Mihály ünnepén várja látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark! Szeptember 28-án, szombaton kipróbálhatják látogatóink a szőlőpréselést, a járgányos paprikamalmot, kellemesen kikapcsolódhatnak a folk kocsmában és részesei lehetnek népi divatbemutatónak is. Egész nap mesterségek bemutatói, gyermekprogramok, néptánc és népzene színesítik a családok élményeit!
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
6 gyerekbarát wellness szálloda elképesztő vízi világgal
2023.01.20 | 7 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Minden szülőnek kijár a pihenés, ezért hoztunk nektek 6 gyerekbarát wellness szállodát, ahol a család együtt töltődhet fel! Dőljetek hátra egy finom turmixszal a kezetekben a medence mellett vagy feküdjetek fel a pezsgőágyak egyikére, miközben a gyerekek épp csúszdáznak, pancsolnak vagy a vízi gomba alatt játszanak.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
Utazik a család! - 10 gyerekbarát wellness hotel Magyarországon
2023.06.13 | 8 perc | Szállások | Gyermekekkel | Wellness
Nem számít, hogy nagy vagy kis családdal vágtok neki a nyaralásnak, ha megtaláljátok a számotokra legjobb gyermekbarát szállodát! A vakáció ugyanis csak akkor lesz pihentető, ha a legkisebbek is jól érzik magukat. A cikkünkben bemutatkozó 10 mesebeli wellness hotelt a családok igényeire szabták!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.