Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

10 különleges kabinház: lehet zug, kabin vagy tiny, mind kicsi és imádnivaló!

Ha igazán különleges szálláshelyet keresünk, ahol egyszerre valósul meg a szabadság érzete és a teljes kényelem, akkor a kabinházak lesznek a kedvenceink. Szerte az országban számos kisebb, nagyobb pihenőház vár minket, melyek mindegyike csodás környezetben, kényeztető szolgáltatások sorát kínálja, hogy a pihenésünk valóban emlékezetes legyen.

 

Zengő Zug, Komló 

A Mecsek lankáinak békessége már önmagában is hívogató, amihez ez a romantikus hangulatú faház teljes nyugalmat biztosít. A 30 nm-es, galériás házikó 4 fő részére jelent kényelmes elhelyezkedést, de akár kettecskén is kibérelhetjük. A skandináv enteriőrrel rendelkező szálláshelyről csodás kilátás nyílik a horgásztóra és az erdőre, számos kiránduló útvonal, kerékpárút áll a rendelkezésünkre, ha jobban megismernénk a sikondai völgyet. A házban teljesen felszerelt konyha mellett olyan kényelmi elemek várnak ránk, mint a nappalival egy légtérben lévő pezsgőfürdő, a szabadban álló háromszemélyes infraszauna, vagy az egész évben használható jakuzzi. Ha szeretnénk kicsit kikapcsolódni, próbáljuk ki a párnázott függő fotelt, élvezzük a bográcsozás romantikus hangulatát, a csend és a természet szépsége jó partnerek lesznek ebben. 

Varázslatos kabinház romantikus elvonuláshoz: Zengő Zug KomlóVarázslatos kabinház romantikus elvonuláshoz: Zengő Zug Komló

Varázslatos kabinház romantikus elvonuláshoz: Zengő Zug KomlóVarázslatos kabinház romantikus elvonuláshoz: Zengő Zug Komló

 

 

Wood Paradise, Nagyrada

A Balaton közelsége mellett a lakóövezettől való kellő távolság teszi igazán vonzóvá a Wood Paradise szálláshelyeit. A szőlőhegyen található delux apartmanból festőien szép a naplemente, a csend és a természet szépsége romantikus alkalmaknak és baráti összejöveteleknek egyaránt kiváló helyszínt ad. Az egyedi kialakítású ház hatalmas ablakainak köszönhetően mindig világos, a galérián franciaágy, a földszinten kinyitható kanapé teszi otthonossá az alvást. Klímázott, jól felszerelt házban minden megtalálható, ami a kényelmünkhöz szükséges, a wellness élményeket a kertben felállított 6 személyes jakuzzi, illetve 4 személyes fadézsa biztosítja. Ha nyugalomra vágyunk, a pergola árnyakéban hintázhatunk, ha bulis hangulatunk támad, a házban található hangfallal tökéletes hangzást érhetünk el. 

Fotó: WoodParadise - Kis-Balaton Facebook oldalaFotó: WoodParadise - Kis-Balaton Facebook oldala

Fotó: WoodParadise - Kis-Balaton Facebook oldalaFotó: WoodParadise - Kis-Balaton Facebook oldala

 

 

 

Aislamiento, Zalaegerszeg

Mintha álmaink házában szállnánk meg, olyan érzés fog el minket ebben a különleges, kifejezetten felnőttbarát luxus épületben. A zalai dombság ölelésében álló, 180 fokos panorámás kétszintes faház számos különlegességet rejt: az emeleti teljes üvegfal lehetőséget ad arra, hogy az ágyból gyönyörködhessünk a naplementében, a terasz padlózatába épített pihenő háló kivételes érzést nyújt, a pinceszinten kialakított mini wellnessben finn szauna fogad minket. Egyedileg gyártott luxus bútorokkal berendezett, hangulatos belső tér fogad minket, a hideg estéken pedig a bio kandallóba gyújthatunk be. A fürdőben 50 éves dézsakádban pancsolhatunk, a hangulatvilágítás és a tökéletes hangrendszer egészen különlegesen hat a 100 nm-es terasz babzsákjaiban fekve.

Fotó: Aislamiento (Zalaegerszeg) Facebook oldalaFotó: Aislamiento (Zalaegerszeg) Facebook oldala

Fotó: Aislamiento (Zalaegerszeg) Facebook oldalaFotó: Aislamiento (Zalaegerszeg) Facebook oldala

 

 

ForRest Boutique Cabin, Dunabogdány

Ebben a fekete, minimalista, lábakon álló házban egészen kivételes élményben lehet részünk. Az erdő közelsége, a dunai panoráma, csend és a luxus nem mindennapi keveréke egy olyan érzést kelt, ami miatt szívesen visszatérünk az év bármely évszakában. Míg a vendégházban 3 fő, addig a wellness házban 2 fő szállásolható el, így ide akár barátokkal is érkezhetünk. A formabontó épület hatalmas üvegfelületekkel rendelkezik, a letisztult beltér minden kényelmet megad, hatalmas LED tv, hangrendszer gondoskodik a moziélményről. A wellnessben infra szauna, a szabadban fűtött medence, pihenőtér gondoskodik a kikapcsolódásról. Külön érdekesség a bérelhető Igloo, ami nem más, mint egy buborék, puha szőnyegekkel berendezve, hőszabályozással kiegészítve, ahol éjszaka álomra hajthatjuk a fejünket a csillagos ég alatt.

Fotó: ForRest Boutique Cabin Facebook oldalaFotó: ForRest Boutique Cabin Facebook oldala

Fotó: ForRest Boutique Cabin Facebook oldalaFotó: ForRest Boutique Cabin Facebook oldala

 

 

Cabin Balaton, Vonyarcvashegy

Egy egészen egyedi, ötszögletű faházikóban szállhatunk meg, ha ezt a Balatontól pár percre található kabinszállást választjuk. A skandináv stílusban berendezett, letisztult, modern hangulatú szálláshely nagy ablakain keresztül a természet szépsége tárul elénk. Ebben az otthonos lakban 2 felnőtt fér el kényelmesen, a hálószobában franciaágy biztosítja a nyugalmas alvást, a napközbeni relaxációt pedig egy szép kilátással rendelkező olvasósarok nyújtja. Az utca felőli front fával burkolt terasza mintha a ház részét képezné, így olyan érzésünk lehet, mint egyszerre lennénk kint is és bent is. Ha egy kis mozgásra vágyunk, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban túrázhatunk, biciklizhetünk, ami után bizony jól fog esni a jakuzziba töltött ellazulás. 

Fotó: Cabin Balaton Facebook oldalaFotó: Cabin Balaton Facebook oldala

Fotó: Cabin Balaton Facebook oldalaFotó: Cabin Balaton Facebook oldala

 

 

Stagland, Hosszúhetény

A domboldalban lábakon álló házak a természetközeli élményt adják a Mecsek lankáin. Itt valóban megtapasztalhatjuk, milyen egy varázslatos kilátással rendelkező, nyugalmat árasztó lakban tölteni pár napot, melyeknek nem véletlen a szarvasok a névadói: gyakran sétálnak erre ezek a békés állatok, vagy ha kirándulunk egyet a Kelet-Mecsekben, még csordát is láthatunk. A Jávorszarvas és a Rénszarvas névre keresztelt kabin-szálláshelyek 22 nm nagyságúak, padlófűtéssel, kiváló matraccal, beltéri kétszemélyes finn szaunával, a teraszon hidromasszázs, dézsafürdővel ellátottak. A két fő részére foglalható tiny house jellegű szállásokban teljesen felszerelt konyha áll a rendelkezésünkre.

 

 

Terra Mátra, Mátraszentimre

A Mátra az év minden időszakában kiváló helyszín egy elvonulós pihenésnek, főképp, ha olyan szállást találunk hozzá, ami garantálja a csendet, nyugalmat és a határtalan szabadságérzetet. A Terra Mátra épülete szinte beleolvad a környezetbe, kint az erdő, bent a kényelem vár minket. A jól felszerelt konyha, az otthonos nappali biztosítja a kényelmet, az emeletről nyíló pazar kilátás lenyűgöz majd, a tűzrakóhely tábori hangulatot idéző romantikája vagy a kandalló melegsége pedig kellemessé varázsol minden percet. Itt kiszakadhatunk a mókuskerékből, ha csak néhány napra vagy ha hosszabb időre érkezzünk is. 

Fotó: Terra Mátra Facebook oldalaFotó: Terra Mátra Facebook oldala

Fotó: Terra Mátra Facebook oldalaFotó: Terra Mátra Facebook oldala

 

 

Tölgy kabin erdei pihenőház, Kismaros

Nem véletlen a név, a tölgyerdő takarásában húzódik meg ez a modern stílusú pihenőház, melynek minden szeglete a kényelemről árulkodik. A fekete-barna színben játszó letisztult belső térnek a hatalmas ablakok adják meg az exkluzív jelleget. Bármerre legyünk is a házban, kicsit olyan, mintha az erdő lenne az otthonunk. Míg odakint óriás relax hintaágy, panorámás finn szauna és fűtött fürdődézsa gondoskodik a kényelmünkről, addig bent teljesen felszerelt konyha, okos tv, légkondicionáló, biokandalló teszi kényelmessé a pihenésünket.

Fotó: TÖLGY kabin Facebook oldalaFotó: TÖLGY kabin Facebook oldala

Fotó: TÖLGY kabin Facebook oldalaFotó: TÖLGY kabin Facebook oldala

 

 

Kapolcsi Sziklák, Vigántpetend

A Hello Wood különleges házakat álmodott ebbe a csodálatos környezetbe, nem véletlen, hogy számos rangos építészeti díjjal jutalmazták az építész studiót. Itt minden adott a feltöltődéshez, privát jakuzzi, panoráma infraszauna, teakonyha, minbár, reggelihez bekészített kosár segíti az ellazulást. A 6 klasszikus Szikla szálláshely mellett 2 Szikla Grand kabin biztosítja a prémium életérzést, és amellett, hogy az alapterületük is nagyobb a korábbiaknál, pluszban egy wellness pavilont kapcsoltak hozzá a kiemelkedő életérzés jegyében. A sötét színek és az üvegfelületek hozzájárulnak, hogy az épületek grandiózussát érzékelhessük, de biztosak lehetünk benne, hogy bent teljes kényelem fogad mindet.

Fotó: Kapolcsi Sziklák Facebook oldalaFotó: Kapolcsi Sziklák Facebook oldala

Fotó: Kapolcsi Sziklák Facebook oldalaFotó: Kapolcsi Sziklák Facebook oldala

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Manapság egyre nagyobb a kereslet az olyan cukrászdák iránt, ahol nem kell lemondanunk az édes élvezetekről akkor sem, ha esetleg etikai megfontolásból álltunk át a növényi termékek fogyasztására, vagy egészségügyi probléma miatt kellett elbúcsúzzunk kedvenc krémesünktől. Tej-, tojás, liszt-, finomított cukor, valamint állati eredetű alapanyagoktól mentes finomságok sorakoznak az étlapon, ha a cikkünkben összegyűjtött cukrászdák valamelyikét próbálnátok ki.
Talán nincs is jobb időpont egy városlátogatáshoz, mint a megszelídült ősz, amikor a nap még melegen süt, de nem éget, amikor a színek ezerfélére festik a természetet. Mutatunk 5 bájos városkát, ahol minden perc varázslatosan telik, hiszen szépségük, történelmi múltjuk, gasztronómiai kínálatuk varázslatossá teszik a túránkat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Bemutatjuk Tokaj-Hegyalja legrangosabb éttermeit
2024.07.17 | 9 perc | Gasztronómia | Legnépszerűbb
Ahol a dűlők egymást érik, és ahol a legédesebb szőlőszemeket aszalja aranybarnára a nyári nap, ott bizony a gasztronómia is virágzik. Kiváló szálláshelyek mellett számos rangos, elismert konyha található a térségben, ahol bizony a tokaji borok mellé ínycsiklandó fogásokat kínálnak.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
13 látnivaló Sopron környékén, amitől kerek lesz a kikapcsolódás
Fedezd fel a legszebb látnivalókat Sopron környékén! Csalogasson téged is a 8 nevezetességet és 5 kilátó túrát bemutató cikkünk a leghűségesebb város szomszédságába! Kulturális kincsek, történelmi emlékhelyek, építészeti remekek, természeti csodák, ámulatba ejtő panorámák – itt bizony egy percet sem lehet unatkozni, élmények sora vár!