Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Viadukt Fesztivál a szabad rakparton: változatos programok teljesen ingyen!

2024. július 26-tól augusztus 18-ig lezárásra kerül a rakpart teljes területe az autós közlekedés számára és a forgalom helyét a kultúra és szórakozás veszi át. Megrendezésre kerül ugyanis az első Viadukt Fesztivál a Viadukt Bárban és az előtte elterülő Duna-parton. A városlakók rengeteg ingyenes kulturális, kreatív, edukatív és zenei eseményen vehetnek részt - lássuk, mi mindenre lehet számítani!

 

Érdekes és inspiráló programok mindenki számára

A Viadukt Bár célja, hogy élhetőbbé, színesebbé tegye a városlakók életét - ebben az időszakban minden egyes nap. Egy kis ízelítő a programokból:

-Színházi előadások, cirkuszi előadások, zsonglőrök és artisták, például Willany Leó, tűzzsonglőrök és Lég-tánc tűz show is helyet kapnak a fellépők között;

-Látványos és színvonalas kiállítások kerülnek megrendezésre: a fesztivál első három napján még megtekinthető Kolundzsija Gábor településmérnök és kurátor kiállítása, a “Rakodópart kövei”, majd Verebélyi Diána kéthetes kiállítása következik, aki a művészi szabadság jegyében készült akril-olaj-vászon képeit mutatja be. A fesztivál utolsó hetében pedig Csengeri Viktorina csodálatos tűfilccel készült művei láthatóak majd, amit többek között a Dunakanyarban található erdők élővilága ihletett;

-Interaktív kreatív workshopok és edukatív programok mind gyerekeknek, mind felnőtteknek a lézerkard képzéstől a MeseTérKép játékokon át egészen a textilszobrász-, farmerkabát felújító-, tetováló- és ékszerkészítő foglalkozásokig;

-Betekintés a fenntartható városi tervezés kulisszatitkaiba az “Interaktív várostervezés a fenntartható közlekedésért” workshopon,

-Közösségi és jóléti programok már egészen reggeltől: "Jóga a Rakparton// Flow to the People"; esemény-sorozat a testi és lelki egészség jegyében zajlik, a Lifestyle Skate eseményén a kétsoros görkorcsolya alapjait leshetik el a résztvevők, majd közösen megtanulhatnak egy rövid, kezdő szintű skate dance koreográfiát, amit a végén közösen is eltáncolnak!

A fenti programokon kívül tematikus, szemléletformáló napok is fontos részét alkotják a programnak, amelyeken a környezettudatosság a fókusz: lesz közös szemétszedés, de tanulságos és edukatív előadások is a témában.

Jön a Viadukt Fesztivál a forgalom elől elzárt rakparton/ Fotó: Viadukt BárJön a Viadukt Fesztivál a forgalom elől elzárt rakparton/ Fotó: Viadukt Bár

 

 

Zenei programok a közösségépítés jegyében

A Viadukt Bár a zenei rendezvények összeállításánál a változatosságra törekedett: számos műfaj és rengeteg feltörekvő és ismert magyar előadót lehet majd meghallgatni a gyönyörű naplementében. Többek között az Unravel, a Chilly team, a Pretty Flat és Primate.hu csapata, Peter Makto és Ramin Sayyah is szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A terasz és a zene ráadásul kitűnő lehetőséget kínál nem csak a szórakozásra, hanem a közösségépítésre is - ami szintén küldetése a Viadukt Bárnak, mint közösségi térnek.

Jön a Viadukt Fesztivál a forgalom elől elzárt rakparton/ Fotó: Viadukt BárJön a Viadukt Fesztivál a forgalom elől elzárt rakparton/ Fotó: Viadukt Bár

 

 

Home office a hangulatos Duna-parton

A szabad rakpart nem csak a szórakozni, de a dolgozni vágyók előtt is nyitva áll. Minden hétköznap 9:00-17.00 óráig co-working térré alakul a Viadukt Bár, ahol betonbiztos internettel és kényelmes raklapfotelekkel várják a "home office-olni" vágyókat.

Jön a Viadukt Fesztivál a forgalom elől elzárt rakparton/ Fotó: Soós BertalanJön a Viadukt Fesztivál a forgalom elől elzárt rakparton/ Fotó: Soós Bertalan

 

 

Élvezd ki te is a szabad rakpart adta lehetőségeket!

24 nap forgalom és autók nélkül - a kultúra és a közösségi élmények jegyében: egy kis ízelítő abból, hogy közösen, egymást támogatva és értkékeinket megőrizve igenis tudunk egy jobb és színesebb jövőt építeni Budapesten. Éld át te is a Viadukt Fesztivál varázsát! A részletes programokról a Viadukt Bár közösségi média felületen tájékozódhatnak az érdeklődők.

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Mindannyian mást keresünk egy nyaralás során, hiszen van, akinek nélkülözhetetlen a wellness, van, aki nyugalomra vágyik, és akad persze olyan is, akinek a családbarát szolgáltatások a fontosak. Cikkünkben olyan balatoni szállásokat hoztunk, melyek között biztos megtaláljátok a számotokra megfelelőt, bármi is legyen a prioritás.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Különleges budapesti tematikus vendéglátóhelyek: Harry Potter varázsvilágától a dzsungel mélyéig
2022.03.17 | 7 perc | Gasztronómia
Legyetek megrögzött Harry Potter-rajongók, utazásra ácsingózó kalandorok vagy vérbeli Amerika-fanok, a következő úti tippjeinknek ti sem tudtok majd ellenállni! Ezúttal ugyanis Budapest legkülönlegesebb tematikus éttermeit és kávézóit gyűjtöttük csokorba.
Gyerekekkel a Balatonon? Íme, 12 emlékezetes gyerekprogram
Engedd szabadjára a fantáziádat, és töltsetek egy igazán mókás napot valamelyik Balaton környéki gyerekprogramon! Vadaspark, kalandsziget, bobpálya, múzeum, vidámpark, vízimalom, és még számtalan más helyszín ígér hangos nevetéseket, önfeledt órákat, ha gyerkőcökkel érkeztek a tópartra.
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén
Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!