Pauli Zoli nevével fémjelzett stílusos lakásétterem egy kellemes hangulatú villányi parasztházban található, ahol mindig pezseg az élet. A kemencében sül a lassú kelesztésű friss kovászos kenyér, amit nem csak az ételekhez kínálnak fel, de meg is vásárolhatunk, a Speiz polcain pedig a térség kézműves finomságai érhetőek el. Étlap nincs, a 4 fogásos degusztációs gourmet menü napi ajánlat alapján készül, a piacon kapható aktuális friss alapanyagokból elkészítve. Palkonyhán a zene is része az élménynek, a Pódium színpadon koncertek színesítik az esteket. Szállástippek Palkonya környékén>>
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Palkonyha
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Palkonyha
Nehéz elmenni a Mátrába úgy, hogy jövet, vagy menet meg ne állnánk az ikonikus Bori Mamiban. Az étlapon többségében klasszikus magyaros ételek szerepelnek, csodálatos tálalásban és tökélyre fejlesztett ízélménnyel. Az elegáns étterem a meghittség megteremtése mellett a kimagasló gasztronómiai élményeket tűzte ki célul, aminek maradéktalanul megfelel. Nekünk vendégeknek nincs is más dolgunk, mint átadni magunkat az ételkölteményeknek. Szállástippek Gyöngyösön és környékén>>
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Bori Mami
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Bori Mami
A Pörc különlegessége, hogy egy ötgenerációs hentesdinasztia működteti, így a Balaton melletti bisztró jóval többet tud adni az arra járóknak: a Delikát mindent rejt, amit egy hússal álmodó el tud képzelni: kolbászok, töpörtyűk, szalonnák, grillkolbászok, termelői füstölt húsok várják, míg a százéves parasztház ölelésében álló kerthelységben érdemes beülni egy kiadós ebédre. Bár az étlap rövid, de annál tömörebb: rántott csirkés, csülkös, halas fogásokat kóstolhatunk, de érdemes a marhapörkölt vagy a Pörc burger mellett voksolni. Szállástippek Balatonkenese és környékén>>
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Pörc Bisztró
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Pörc Bisztró
Aki szereti Mede Ádám kreációit a budapesti Laurelből, annak a csopaki, egykori vasútállomás épületében kialakított Resti főztje is minden bizonnyal tetszeni fog. A tíz férőhelyes kortárs hangulatú bisztróban 6 fogásos degusztációs menüt kóstolhatunk. Míg Mede Ádám a Laurel konyháján készíti elő az ételeket, addig Karácsony Bence a helyszínen finiseli a fogásokat. A kiváló ételekhez Tüű Péter champagne szakértő és sommelier alkotta meg a borsort, mely opcionálisan kérhető a menüsorhoz. Szállástippek Csopakon és környékén>>
A Káli-medence esszenciája érhető tetten a Kővirág – Étel, Ital, Ágy koncepciójában, mely egyidőben szeretné prezentálni a Balaton nyugalmát, a gasztronómia színes és változatos élményeit. Sikerük titka, hogy egyszerre tudják az állandóságot és a változatosságot hozni, ez utóbbi ékes példája a hetente változó étlap, míg a megfizethető árak és a kiváló minőség garancia arra, hogy az étterem erős vendégbázissal rendelkezzen. Az étlapról 2-, 3- vagy 4 fogásos menüt választhatunk. Szállástippek Köveskál környékén>>
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Kővirág étterem facebook oldala
Történelmi jelentőségű helyszínen, az Esztergomi Bazilika mintegy 300 nm-es pincerendszerében kapott helyet a Prímás Pince Étterem, melynek kialakítása, lenyűgöző atmoszférája már az első pillanattól rabul ejti a vendéget. A nyerstéglás, boltíves beltérben kellemes környezetben kóstolhatjuk meg Jászai Tibor séf ételeit. Az újrakóstolt Kárpát-medence névre hallgató étlap elsődlegesen a nemzeti hagyományokra épülő fogásokat kínálja, mindezt modern gasztronómiai elemekkel színesítve. Az étlapon húsmentes, vegán fogásokat is találunk, a Prímás Pince borlapjára pedig érdemes odafigyelni, hiszen több mint 80 bort kínálnak, többségében Kárpát medencei borászatoktól.
Ferkov Lajos fejéből több mint 7 éve pattant ki az ötlet, hogy lehetne Szegednek egy steakhouse-a, ahol a minőségi marha steakek mellett erős hamburger kínálat jellemzi a konyhát. Prémium hamburgereikbe saját fejlesztésű húspogácsa kerül, a Bársony Bucinak elkeresztelt zsömle pedig már a nevével kóstolásra csábít. Az étlapon 13 féle változat szerepel, rib-eye, bélszín, hátszín, T-bone és wagyu is található a kínálatban. Szabó Viktor séfnek köszönhetően a szárazérlelt marhasteak találkozott a Bársony Bucival, így mindenki örömére megszületett a steakburger.
A nyíregyházi színház mellett, a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytár épületében találta meg helyét a Szindbád Bisztró, mely szervesen kapcsolódik a színház életéhez – ezzel lehetővé téve, hogy akár előadás előtt vagy után betérjünk egy étkezésre. Az asztalra magyaros, akár Krúdy által is kedvelt ételek kerülnek, kiváló minőségben. Az étlapon a burger és a sült csülök épp úgy megtalálható, mint a rosé kacsamell tagliatellével vagy épp pisztráng kevert salátával. Ebédidőben heti Business menüt kínálnak, alkalmanként zenés estekkel színesítik a nyíregyháziak estéit. Szállástippek Nyíregyháza és környékén>>
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Szindbád Bisztró facebook oldala
Volenter István neve a garancia arra, hogy ha Mórra látogatunk, akkor az Öreg Prés könnyed vidéki eleganciával társuló kifinomult konyháján jókat együnk. Az autentikus helyszín, a hagyományok tisztelete az étterem minden részletében tetten érhető, a sváb gasztronómia és a helyi specialitások mellett a nemzetközi ízek is szerepelnek az étlapon. Az a la carte étlap mellett érdemes figyelnünk a Séf ajánlatára, illetve a hétfőnként cserélődő 2- illetve 3 fogásos Ebéd ajánlatra is. Kellemes ízélmények, tökéletes textúrák és változatos kínálattal készülnek. Ha pedig szeretnénk valami finomat hazavinni Mórról, a Delikáteszben kézműves finomságok közül csemegézhetünk. Szállástippek Mór és környékén>>
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Öreg Prés Étterem facebook oldala
Progresszív bisztrókonyhának aposztrofálja magát a Morzsa, ám ennél sokkal több. Egyszerre kézműves pékség, kávézó vagy étterem, attól függően mikor, milyen céllal érkezünk. A kóstolóadagokkal teletűzdelt, hetente változó étlapról érdemes többet is berendelnünk, így az ízélmény és a megfelelő mennyiség is rendelkezésünkre áll majd ahhoz, hogy megbizonyosodjunk, Kurucz Attila séf mit is gondol ki a Pécs belvárosában található Morzsa eheti étlapjára.
A vidék 10 izgalmas étterme, amiért érdemes útra kelned! - Fotó: Morzsa