Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Frissüljetek fel a vízparton! – 9 természetes strand Budapest környékén

Természetközeli, meseszép fürdőhelyeket kerestek Budapest környékén, ahol a víz kellemes, a parton pedig árnyékot adó fák sorakoznak? Akkor kóstoljatok bele a nyárba Magyarország gyönyörű természetes strandjain, amelyeket a fővárosból is könnyen elértek!

Nyitókép: Palatinus-Tófürdő

 

Megőrültök a melegtől, de nincs lehetőségetek egy hosszabb nyaralásra? Semmi gond, mert Magyarország meseszép természetes strandjaiból Budapest közelében is szemezgethettek. Frissítsétek fel magatokat hazánk fürdőhelyeinél, ahol az árak is megfizethetőek!

 

9 természetes strand és fürdésre alkalmas tó Budapest közelében:

Mediterrán kalandok Domonyban - D-Beach (Domonvölgy)

Tengerparti hangulat járja át a domonyvölgyi D-Beach-et, ahol homokos part, trópusi pálmafák és hívogató kalózbár is helyet kapott. A sekély víz miatt gyermekes családok számára is tökéletes választás lehet ez a fürdőzési lehetőség, mely Budapesttől alig 30-40 percre helyezkedik el autóval. Szórakozási lehetőség minden korosztálynak akad és a napozó szett bérlésnek hála ott csináltok magatoknak árnyékot, ahol szeretnétek.

9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: domonyi D-Beach Facebook oldala9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: domonyi D-Beach Facebook oldala

Szállástippek Domonyvölgy környékén>>

 

 

Egy csöppnyi Hawaii Gyömrőn - Gyömrői Tófürdő

Amikor beköszönt a nyári fürdőszezon, a Gyömrői Tófürdő megtelik élettel: a terület egyik részét a vízi sportok szerelmesei, a másikat a vízparti felfrissülésre vágyók töltik meg. A kisgyermekeknek külön, elkerített, sekély vízű szakasz áll a rendelkezésére a pancsoláshoz. Az idősebb lurkók azonban már száguldozhatnak is a felnőttekkel a 2 szuper vízi csúszdán. 

Tipp! Feltétlen ízleljétek meg a Rumpus TIKI BAR zseniális koktélcsodáit vagy foglaljatok helyet a limitált számban elérhető exkluzív LakeBeachre! 

9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Gyömrői Tófürdő Facebook oldala9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Gyömrői Tófürdő Facebook oldala

Szállástippek Gyömrő környékén>>

 

 

Nyugalmas fürdőzés Veresegyházán - Malom-tó strand

A Budapest közeli fürdőhelyek közül nem lőhettek mellé a veresegyházi Malom-tó stranddal sem. A homokos, nagyjából 300 méteres partszakaszon bőven találtok árnyékot nyújtó fákat is. A természetközelségről pedig sokat elmond, hogy szinte lehetetlen úgy megérkezni, hogy ne totyogjon el előtted egy-egy vadkacsa. Ha megéheznétek vagy labdát vásárolnátok a röplabdázáshoz, akkor ezt is megtehetitek. 

9 természetes strand Budapest környékén - Malom Tóstrand/ Fotó: Ittjartam.hu9 természetes strand Budapest környékén - Malom Tóstrand/ Fotó: Ittjartam.hu

Szállástippek Veresegyházán és környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
Összegyűjtöttünk hatot Budapest legmenőbb teraszos helyei közül
Nem is kérdés mennyire szerencsések vagyunk, hogy ilyen remek fővárosunk van, hiszen a múzeumoktól kezdve a parkokon át a gyönyörű épületekig semmiben sem szűkölködik Budapest. Sokszor viszont inkább egy eldugott, meghitt zugra vágynánk, ahol nyugodtan élvezhetjük a munka utáni kávénkat vagy egy korai vacsorát. Ebben a cikkben 6 olyan teraszos helyet gyűjtöttünk össze, ahol a kellemes ételek és az otthonos atmoszféra kéz a kézben jár.

 

 

Természetes strandok a Duna-parton

A Dunakanyarban kalandozva legalább két helyen is hűsítő vízi örömökben lehet részetek a nyári hőségben. Az Alsógödi szabadstrandon ingyen mártózhattok meg, de ha visztek magatokkal, akár kenura vagy SUP-ra is pattanhattok. A nagyjából 300 méteres partszakasz végig kavicsos. Azonban, ha inkább valami különlegesre vágytok, akkor a Homokszigetet vegyétek célba, melyet kizárólag száraz időben tudtok megközelíteni gyalogosan.

Szállástippek Göd környékén>>

 

 

Vízparti lazítás a Szentendrei-szigeten

A Dunakanyar hegyei védelmezően fogják közre a Szentendrei-sziget északi kiszögellését, a Kisoroszi Szigetcsúcsot. Igaz, hivatalosan nincs a helyszínen kijelölt szabadstrand, mégsincs tiltva a fürdőzés a fokozatosan mélyülő, kavicsos strandon.  Ha azonban hivatalos szabadstrandot keresnétek inkább, a főváros szívéhez még közelebb eső szigetmonostori Horányi szabadstrandra látogassatok el!

9 természetes strand Budapest környékén - Kisoroszi Szigetcsúcs/ Fotó: Ittjartam.hu9 természetes strand Budapest környékén - Kisoroszi Szigetcsúcs/ Fotó: Ittjartam.hu

Szállástippek Szentendre környékén>>

 

 

Csodás kis édenkert Dunakeszin

Egy nyári édenkertnek is beillik a Dunakeszi szabadstrand, mely kb. 40 perces autóútra fekszik a nyüzsgő Budapesttől. A parti sáv mentén végig lombos fák nyújtanak menedéket az égető napsugarak elől. Azonban érdemes felderíteni a szuper büfék kínálatát is. A gyerekek pedig nem csupán a vízben, hanem a szárazföldön is jól érezhetik magukat a szuper játszótérnek köszönhetően. 

9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Dunakeszi szabadstrand Facebook oldala9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Dunakeszi szabadstrand Facebook oldala

Szállástippek Dunakeszi környékén>>

 

Ne menj sehova! A cikk az ajánló után folytatódik.
10+1 olcsó szállás a Balatonon, ha jó ár-érték arányú helyet keresel kedvező áron
Mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy a Balatonon is vannak olyan jó ár-érték arányú, megfizethető szálláshelyek, ahol nem kell lemondanotok a minőségről sem? Jól hangzik? Íme 10+1 pénztárcabarát szállás a Balatonon.

 

 

Mintha egy tengerszemben fürdőznétek…

Észak-Magyarország sok varázslatos tavat rejteget a felfedezőknek. Közülük az egyik legszebb a Bánki-tó, mely átlagosan 4 méter mélységgel bír és a fürdőzőkön kívül a horgászok is előszeretettel keresik fel. A családias hangulatú, nem túl nagy strandot jó úszóknak ajánljuk gyorsan mélyülő vize miatt −, mely egyébként kiváló minőségű. Persze, ha szeretnétek, bérelhettek vízibiciklit, csónakot vagy SUP-ot is.  

9 természetes strand Budapest környékén - Bánki-tó9 természetes strand Budapest környékén - Bánki-tó

Szállástippek Bánk környékén>>

 

 

Városnézés után irány a Palatinus-Tófürdő!

A rekkenő nyári hőségben sem kell lemondani a városnézésről, ha felfedeznétek Esztergomot. Elég, ha az Esztergomi Bazilika után megcélozzátok a Budapest közelében megbújó Palatinus-Tófürdőt. A Duna-Ipoly Nemzeti Park határában található fürdőhely strandoláshoz, vízi sportokhoz is kitűnő. A fokozatosan mélyülő, homokos partszakaszon pedig még a kisgyermekes családok is megtalálják a számításaikat. 

9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Palatinus-tó Facebook oldala9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Palatinus-tó Facebook oldala

 

 

Vakáció, ahogy kell

Csak 27 km választja el Magyarország fővárosától a Délegyházi tavakat. Az igényes, rendezett Nomád parton fekvő Délegyházi strandon napos és árnyékos helyeket egyaránt választhattok majd a letelepedéshez. Utána csak rajtatok áll, hogy süttetitek a hasatokat, elmerültök a csillogó vízben, lángost majszoltok vagy szörfözni, csónakázni indultok. 

9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Nomád Kemping és Strand Facebook oldala9 természetes strand Budapest környékén - Fotó: Nomád Kemping és Strand Facebook oldala

Szállástippek Délegyháza környékén>>

 

 

Érdekes volt ez a cikk? Ha igen, iratkozz fel, hogy ne maradj le a többiről se!
További cikkek
Ha egy esti randiötlettel kell előállnunk, vagy egy nagyobb baráti társaság számára gondolkodunk programon, akkor egy kertmozis filmnézésnél nehezen találhatunk jobbat. Gondoskodjunk egy kis ropogtatnivalóról, és már nézhetjük is a régi-új klasszikusokat, amint leszáll az este.
Zenés nyári estékkel csalogatja az érdeklődőket Keszthely belvárosába a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Keszthelyi Kultúrszövet (Ke.K.Sz.) társszervezésében megvalósuló „Sétáló Utca Zene” programsorozat.
Előző
Következő
Kapcsolódó
Ajánlott cikkek
Honnan nézzük a tűzijátékot Budapesten augusztus 20-án?
2024.07.24 | 4 perc | Események | Legnépszerűbb
Örök dilemma, hogy honnan látszik a legtökéletesebben a budapesti tűzijáték. Ha nem a képernyő előtt szeretnétek részesei lenni az élménynek, akkor adunk néhány tippet: 6 helyszín és kilátópont Budapesten, ahonnan jól látszódik a tűzijáték.
Cegléd több mint gondolnád: töltődj fel a ceglédi fürdőkomplexumban és apartmanparkban!
A Ceglédfürdő Apartmanpark és Kemping színes szolgáltatásainak köszönhetően új családi élményekkel lesztek gazdagabbak, de akár a lemerült energiatartalékaitok feltöltésében is segítségetekre lehet. Akár egy 1 napos pihenéssel is jót tehettek a szervezetetek számára, hiszen a kikapcsolódás önmagában is óriási segítség az immunrendszernek. A ceglédi fürdő medencéiben, gyógyvizében, szaunáiban lehetőségetek nyílik arra, hogy a gondokat elfeledve átadjátok magatokat a felhőtlen kikapcsolódásnak.
10 lenyűgöző kirándulóhely Budapest környékén egynapos kiruccanáshoz
Türkizkék bányató, elbűvölő vízesés, tündéri vízimalom, valamint évmilliókról mesélő barlangok, sziklák és szurdokvölgyek felé vettük az utunkat, hogy csokorba szedjük nektek a legjobb Budapest környéki kirándulóhelyeket, melyek felkereséséhez egyetlen nap is elegendő.
13 látnivaló Sopron környékén, amitől kerek lesz a kikapcsolódás
Fedezd fel a legszebb látnivalókat Sopron környékén! Csalogasson téged is a 8 nevezetességet és 5 kilátó túrát bemutató cikkünk a leghűségesebb város szomszédságába! Kulturális kincsek, történelmi emlékhelyek, építészeti remekek, természeti csodák, ámulatba ejtő panorámák – itt bizony egy percet sem lehet unatkozni, élmények sora vár!
Ahol a gyerekeknek is élmény a nyaralás - 10 gyerekbarát vidéki szálláshely saját játszótérrel
2022.06.01 | 9 perc | Szállások | Gyermekekkel | Utazási tippek
A családi nyaralás megtervezésekor mindig kihívás olyan szálláshelyet találni, ahol a szülők is fel tudnak töltődni, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Mutatunk 10 gyerek- és családbarát vendégházat és panziót, ahol a saját játszótér mellett sok más lehetőség gondoskodik arról, hogy a gyerekeknek is élmény legyen az utazás.