Tegnap a pasimmal voltam a Bisztróban. Vacsorázni szerettünk volna, de nem jött össze. Rendeltünk egy italt, amikor kihozták, jeleztük, hogy egy perc türelmet kérünk, mert ételt is szeretnénk rendelni. Ezt követően fél órán át várakoztunk, hogy felvegyék végre az étel rendelésünket. De hiába.
Próbáltunk szemkontaktust felvenni a pincérnőkkel, fejbiccentessel jelezni, hogy rendelnnk, még inteni is próbáltunk párszor, de észre se vették. Pedig alig volt vendég. A teraszon páran voltak, a benti részen rajtunk kívül egy asztalnál ültek csak. Szép komótosan megittük az italunkat, hogy legalább addig csak eszükbe jutunk. De nem. Végül feladtuk. Mi vittük oda a poharainkat a pulthoz, és kifizettük a számlát. Ami persze tartalmazott szerviz díjat ( mégis mire? ? ! ! ! )
Éhesen tértünk be ide egész napi túra után. A felszolgáló hamar jött, az italokat is rendben megkaptuk és rendeltünk leveseket és második fogást is. Ahogy hallottuk állandóan csörgött a telefon, jöttek az újabb pizza rendelések. 25 perc elteltével sem kaptuk meg a levest. Rajtunk kívül 1 asztalnál ültek, ők már vacsoráztak.
Férjem szóvá tette, hogy hol a levesünk? Hát készül. Na ne. Mi készül egy húslevesen meg egy gyümölcs levesen? Ezeknek készen kéne lenni. Erre kifizette az italunkat és távoztunk. Mivel én kis gyümölcslevet ittam, már régen üres volt a palack, de ez is csak engem zavart, senki nem kérdezte meg, hogy hozhatok-e még valamit? Szomorú, hogy mindez idő alatt a főnökasszony is jelen volt. Nem kívánatos vendégek voltunk, így nem is jövünk máskor.
Nagyon hangulatos bisztró a Segítő Mária kegytemplom közelében. A gazdagréti Szent Angyalok templom zarándokcsoport 10 tagja tért be ebédelni. Annak ellenére, hogy egy másik tíz fős csoport külön-külön pizzát rendelt, a mi rendelésünket is gyorsan felvették. Az üdítőital és a hideg sör perceken belül az asztalunkon volt.
Mi párommal rántott óriási sertésbordát rendeltünk rizzsel ill. petrezselymes burgonyával és kovászos uborkával. A borda valóban óriási volt, szinte lelógott a tányérról. Ráadásul finom volt. Nemcsak panír volt rajta, hanem husi is, ami omlós volt.