Kiváló
2021. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. november 1.Ajánlom a helyet másoknak is!
A beltér megnyerő, elegáns, de egyben lezser, a falon hangulatos archív fotók. A kínálat hasonló a minőségközpontú balatoni trendi bisztrókéhoz: három leves, négy előétel, hét főétel, három desszert, valamennyi fogás fantáziadús, kóstolásra csábító.
Hadd említsem példaként azokat, melyek megrendelésén elgondolkodtunk, de végül lemondtunk róluk. Azzal a kitétellel, hogy egyben ezek jelentik a legnagyobb csábítást a visszatérésre. Az ételmegnevezések ezúttal is, mint sok élvonalbeli helyen csak a legfőbb hozzávalók felsorolására szorítkoznak, jómagam nem kedvelem ezt a megoldást, de tisztelve az alkotót így idézem: sertés terrine, pisztácia, fekete fokhagyma, marinált paradicsom, fogas, karfiol, kesudió, sáfrány, sertéstarja, kolbász, nudli, tejföl Pulled Duck burger, aszús BBQ, füge relish, édesburgonya, panna cotta, macaron, sárgabarack, mandula Bodrog-kavics, csokoládé crumble, furmint sorbet, bodza gél.
A borlap is kiemelkedő, a saját borok mellett tartanak több, mint harminc értő kézzel összeválogatott izgalmas tételt a legjobb tokaji termelőktől, tizennégyet más borvidékekről. Háromféle kézműves sört tartanak a Tokajban működő BAZ beertől, a töményitalok között is akadnak kellemes meglepetések. A multi-üdítők mellett kínálnak minőségi gyümölcsleveket is.
Fogadófalatként szépen tálalt libatepertős vajkrémet kaptunk kiváló helyben sült kenyérrel. Első fogásunk kacsamáj, mogyoró, szilva, balzsamecet nevet viselte, a máj tökéletesen elkészített tekercsformájú, mogyorótöretbe forgatott terrine-ként került a tányérral (igen, kifogásolható a megnevezés, hiszen a terrine elsődlegesen a formára utal), a szilva lekvár és szépen, spirál formában felcsíkozott selymes coulis-ként. Remek állag, harmonikus ízek, pazar kezdés.
Jól sikerült a szarvasgombás kecskesajtos csicsókakrémleves, valamint a harcsával, haltejjel és paprikakockákkal kínált intenzív ízű halászlé is.
Az ördögszekérgombával, zellerpürével, répával és zöld hagymával kínált marhapofának volt tartása, de omlós volt és jó ízű, a málnafagylalttal és -coulis-val kínált csokimousse pedig méltó zárást jelentett.
Mi pedig azzal a következtetéssel zártuk étkezésünket, hogy a Mádi Udvarház Gousteau Kulináris élményműhely bezárása óta nem ettünk ilyen jót Hegyalján.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (17)
Még több kép (7 db)
Dereszla Bisztró további értékelései
2022.09.05a párjával
Kiváló
Tarcalon megszállva mindig átautózunk ide, csak azért, hogy együnk egy jót. Kitűnő ételek, modern étterem, kedves felszolgálók. Csak ajánlom. +++++
Népszerű szállások a környéken
gróf Degenfeld Kastélyszálló Tarcal
Hotel Calimbra Miskolctapolca
291.900 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
100.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással